CSW VR1

1e klasse A

2 november 2019 12:00

E. Kars (KNVB)

Met een krappe selectie, maar aangevuld met 2 wissels van VR2 en enkele geblesseerde speelsters start IJFC met een volle bank. De tegenstander vandaag is het derde geklasseerde CSW uit Wilnis. IJFC start met Esmee weer in de basis, die hersteld is van haar blessure.

Net als vorige week start IJFC goed aan de wedstrijd en kan Iris al in de 2de minuut de bal achter de keepster van CSW tikken, na een voorzet van Lois: 1-0. IJFC neemt het initiatief en speelt veel op de helft van de tegenstander. Het wapenfeit van CSW is vooral de lange bal, maar daar weet de IJFC verdediging wel raad mee. In de 14de minuut opnieuw een voorzet van Lois, echter de keepster van CSW krijgt de bal niet onder controle en de attente Iris schiet de bal in het doel: 2-0. Langzaamaan komt CSW beter in haar spel en uit een corner in de 18de minuut kunnen ze de aansluitingstreffer scoren: 2-1. Dit geeft de uitploeg meer vertrouwen en in het laatste kwartier van de eerste helft zijn er meer kansen voor CSW, maar er wordt met een 2-1 stand gerust.

IJFC start de tweede helft in dezelfde formatie en het heeft de wind (die inmiddels harder is gaan waaien) in de rug. Beide teams spelen kort op de bal, waardoor er niet lang balbezit is. In de 54ste minuut krijgt IJFC een vrije trap op rechts ver buiten het strafschotgebied. De jarige Annika staat achter de bal en schiet de bal hoog op het doel en deze verdwijnt over de keepster schitterend in het doel: 3-1. Vier minuten later krijgt Lysanne, die net in het veld is gekomen, bij een aanval over links de bal. Haar schot wordt door de keepster van CSW verkeerd beoordeeld en zo staat het 4-1. De ban is gebroken en door het vroege storen van IJFC komt CSW niet aan opbouwen toe. In de slotfase zijn de meeste kansen voor IJFC en CSW kan hier alleen een indirecte vrije trap in het strafschopgebied tegen inbrengen. Eindstand: 4-1.

Omdat er verrassende uitslagen zijn bij de andere wedstrijden in de 1ste klasse klimt IJFC met deze verdiende overwinning 1 plaats op de ranglijst.