2 - 2

1e klasse A

29 februari 2020 14:30

E. Beijerling

Op deze schrikkeldag speelt IJFC VR1 een uitwedstrijd in Monster (ZH) tegen Sportclub Monster VR1. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen leverde een moeizame 3-2 overwinning op. Vandaag mag het team van trainer Marcel van der Togt niet verliezen, want anders wordt de kans op lijfsbehoud in de 1ste klasse wel erg moeilijk.

IJFC start met Laura weer in de basis na lange afwezigheid vanwege een knieblessure. Voor beide teams is dit duel belangrijk dus vanaf de aftrap wordt er fel gespeeld. Zodoende is er weinig ruimte om een aanval op te zetten. In het begin van de wedstrijd is de thuisploeg meer in balbezit en speelt het meestal op de helft van IJFC, maar echte kansen zijn er niet. In de 14de minuut heeft IJFC één van haar weinige kansen, maar Iris schiet op het aluminium. Na een half uur spelen komt IJFC beter in de wedstrijd, heeft het meer balbezit, maar kan de aanvallers niet bereiken, zodat er geen gevaarlijk momenten voor het doel van de tegenstander ontstaan. Dan, eigenlijk uit het niets scoort de thuisploeg 1-0 in de 38ste minuut en kort daarop in de 42ste minuut wordt het zelfs 2-0. Met deze domper wordt er ook gerust.

IJFC geeft zich niet gewonnen en komt na rust fel uit de startblokken. De aanvalsdrift levert enkele corners op en een kans voor Laura, maar nog steeds geen doelpunt. Dan, in de 62ste minuut een voorzet van rechts van Annika naar de vrijstaande Iris die van dichtbij beheerst kan inkoppen: 1-2. IJFC houdt het veldoverwicht en de thuisploeg krijgt eigenlijk in de hele tweede helft geen enkele kans. IJFC houdt moed, krijgt nog enkele kansen via Lois en Sophie, maar het net wordt niet gevonden. De tijd tikt langzaam weg en IJFC kijkt nog steeds tegen een achterstand aan. Steeds meer ballen worden blind naar voren gespeeld in de hoop dat de bal een keer goed valt. En dan in de 89ste minuut: een diepe bal van Kirsten komt in het strafschopgebied bij Ellen, die de bal langs de keepster in het doel schiet: 2-2. Loon naar werken! Met dit ene punt schiet IJFC niet veel op en staat het nog steeds in de gevarenzone om te degraderen.