Blauw Geel '55 VR1

1 - 0

1e klasse A

18 januari 2020 12:30

Na het Spaanse trainingskamp van vorig weekend mag VR1 vandaag de gestaakte wedstrijd tegen Blauw Geel uitspelen.

De uitwedstrijd tegen de Edense club was op 28 september vorig jaar in de tweede helft gestaakt, omdat de scheidsrechter om onduidelijke redenen het speelveld verliet. De KNVB heeft na protesten van beide teams besloten dat de wedstrijd moest worden uitgespeeld. Dit betekent dat er nog 25 minuten moeten worden gespeeld bij een 1-0 achterstand voor IJFC.

De wedstrijd begint met een vrije trap voor de thuisploeg. De afgeslagen aanval levert direct een uitbraak op voor IJFC en zo laat de uitploeg zien waarvoor het naar Ede is afgereisd: IJFC wil minimaal met 1 punt huiswaarts keren. IJFC heeft het initiatief en de thuisploeg wil vooral door tijdrekken het spel vertragen. IJFC creëert enkele kansen maar die leveren nog geen doelpunt op. De snelle uitbraken van Blauw Geel zijn gevaarlijk en zo moet Tamara tot tweemaal toe redding brengen bij een 1 op 1 situatie. Na 15 minuten is er nog steeds niet gescoord en nu wordt de tijd de belangrijkste tegenstander van IJFC. Het spel van IJFC wordt gehaast en daardoor onzorgvuldiger.

Na 27 minuten fluit de scheidsrechter af en is er niet gescoord. Zo verliest IJFC dus deze wedstrijd met 1-0. Op 1 februari start de tweede helft van de competitie. De eerste wedstrijd is tegen ’t Gooi in Hilversum. Een belangrijke wedstrijd voor IJFC omdat het bij winst een gat slaat met het onderste deel van de ranglijst.