IJFC VR1 wint eerste oefenwedstrijd van het seizoen

4 - 0

Sparta Nijkerk VR1

15 augustus 2020 14:30

IJFC VR1 heeft haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 4-0 gewonnen van Sparta Nijkerk. Een hoofdrol was weggelegd voor Iris Werkhoven die liefst 3 goals voor haar rekening nam.

Na een gedwongen (corona)break van 6 maanden, was het vandaag dan eindelijk zover. De bal rolde weer! Voor de dames afkomstig van Maarssen tevens hun officiële debuut voor IJFC.

Op een snikheet Sportpark Groenvliet was tweede klasser Sparta Nijkerk de tegenstander. Extra leuke bijkomstigheid: trainer Marcel vde Ijssel van Sparta Nijkerk heeft een verleden bij zowel Maarssen als IJFC en onder zijn bewind debuteerden oa Nikita Theteroglou, Lizzy Bouwman en Sarina Pua op 14 jarige leeftijd in dames 1 van Maarssen.

IJFC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een matig genomen spelhervatting van Sparta Nijkerk verscheen Iris Werkhoven in de 12e minuut alleen voor de keepster. Koud kunstje voor de IJFC-spits die de bal uiterst koel in de verre hoek schoof. 1-0.
In het restant van de 1e helft bleef IJFC de dominante partij met een balbezit verhouding van 80-20, maar tot uitgespeelde kansen leidde het nauwelijks. Alleen linksback Lizzy Bouwman kwam een paar keer goed door over links, maar haar voorzetten konden net niet goed verwerkt worden.

Na de rust kwamen er 7 verse krachten het veld in. De combinaties gingen wat beter lopen en Laura Gaasenbeek was dichtbij de 2-0 na een fraaie steekbal van Sarina Pua.
Die 2-0 viel alsnog in de 74e minuut. En hoe! Lizzy Bouwman wist na goed doorzetten een vrije trap te versieren vlak buiten het strafschopgebied. Specialist Sophie Oude Ophuis ging erachter staan en draaide de bal fantastisch in de kruising. Hulde voor deze topper! 2-0

In het laatste kwartier liet IJFC het beste spel van de middag zien. Wellicht door de vermoeidheid bij de tegenstander, maar de combinaties liepen opeens vloeiend en daar waar de kansen de hele wedstrijd schaars waren vielen ze nu opeens bij bosjes.
Het leidde in de 89e minuut tot een fraaie treffer opgezet vanaf eigen helft waar Nikita Theteroglou - na een prachtig driehoekje - vrij werd gespeeld en meteen de diepte zocht bij Sarina Pua. Die vond Iris Werkhoven in het strafschopgebied en na wat kapbewegingen verdween de bal - in twee instanties - in het doel. 3-0!
In de slotminuut kreeg Iris Werkhoven nog een presentje van de keepster van Sparta Nijkerk en kon ze haar derde treffer van de middag noteren. 4-0. Tevens de eindstand.

Al met al een prima eerste oefenwedstrijd.