Wederom winst voor IJFC VR1

Jodan Boys VR1

2 - 5

22 augustus 2020 14:30

IJFC VR1 heeft ook haar tweede oefenwedstrijd gewonnen. In Gouda werd tweede klasser Jodan Boys met 2-5 verslagen.

Gekleed in het 'killer-bee' uittenue, begon IJFC sterk aan de wedstrijd. Als een stel horzels werd vanaf de aftrap de aanval gezocht en dat leidde binnen een minuut bijna tot de 0-1. Lianne Grin stuitte echter op de vuisten van de uitstekende keepster van Jodan Boys.
In de 9e minuut was het wel raak. Anne Vroege werd ingespeeld in de spits, gaf haar tegenstandster een zwiep en haalde vervolgens kiezelhard uit in de korte hoek. 0-1
Drie minuten later was IJFC dichtbij de 0-2. Een prachtig opgezet driehoekje tussen Lianne Grin, Iris Werkhoven en Sarina Pua, zette laatstgenoemde vrij voor de keepster. Een verdedigster kon echter op het laatste moment redding brengen.
Na dit goede eerste kwartier werd het spel van IJFC wat slordiger.
De thuisploeg, die fysiek de strijd aanging en er bij tijd en wijle voetballend goed uit kwam, kwam in de 26e minuut verrassend op 1-1. Een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel werd door de muur van richting veranderd waardoor keepster Sanne van Impelen kansloos was.
Lang hoefde IJFC niet te treuren, want zeven minuten later stond het weer 1-2. De bal werd na een goede aanval over rechts voor het doel geslingerd, waarnaar Lianne Grin hem bij de tweede paal voor het intikken had.
Vier minuten later leek topscorer Iris Werkhoven de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar ze schoof de bal alleen voor de keepster net langs de verkeerde kant van de paal.
In de slotfase van de 1e helft kreeg Jodan Boys nog een grote kans uit een snelle uitbraak, maar Sanne van Impelen wist fraai te redden in een één tegen één situatie.
De gelijkmaker viel echter alsnog in de tweede minuut van de blessuretijd. Wederom uit een vrije trap. Dit keer een indraaier vanaf de zijkant waar Sanne onderdoor ging. Ruststand derhalve: 2-2

In de tweede helft begon IJFC weer scherp en dat leidde in de 52e minuut tot de 2-3. Linksback Lizzy Bouwman gaf een prachtige lange bal op Sarina Pua die slim weggelopen was bij haar tegenstandster. Alleen voor de keepster wist ze - in twee instanties - binnen te werken. 2-3
IJFC kreeg daarna legio kansen op de 2-4, maar zowel Lois Spliet, Iris Werkhoven als Anne Vroege, stuitten steeds op de keepster.
Uiteindelijk duurde het tot de 74e minuut voordat de beslissing viel. Na een mooie aanval over links werd de bal door Sarina Pua goed teruggetrokken op Lianne Grin die de bal met veel gevoel in de verre hoek draaide. 2-4
Drie minuten later wist ook de hardwerkende Lois Spliet het net te vinden. Bij een corner kon ze van dichtbij binnen tikken. 2-5. Tevens de eindstand.

Nuttige oefenwedstrijd weer met bij vlagen goede combinaties en collectief druk zetten. Volgende week de eerste bekerwedstrijd tegen Saestum!