IJFC weer met twee benen op de grond !

Vriendenschaar 1

3 - 1

8 september 2020 20:30

In een matige wedstrijd heeft IJFC met 3-1 verloren van Vriendenschaar. Natuurlijk waren er een behoorlijk aantal wijzigingen t.o.v. afgelopen zaterdag (7), maar het team begon te slap en stond al na 20 minuten met 2-0 achter, doordat er slecht gedekt werd tijdens twee corners en de bal, onhoudbaar voor keeper Damani Willems, ingekopt en ingeschoten werd .

Daarna herstelde het team zich, ging meer voetballen en speelde wat geconcentreerder. Het had de pech dat de tegenstander een puntenpakker als grensrechter had, want vrijwel bij iedere aanval ging de vlag omhoog ( terecht en onterecht), maar dat was zeker niet de oorzaak van de nederlaag. Pas na twintig minuten creëerde IJFC wat kansen. Kaj Hendriks was dicht bij de aansluitingstreffer, maar alleen voor de keeper van Vriendenschaar kon hij net niet goed genoeg bij de bal. Ook Traves Wright had weer een paar goede acties, net als Nino Poeketi die langzamerhand weer naar zijn oude niveau terugkeert. Rust 2-0 en een ontevreden coach Jitse Boonstra.

De tweede helft was gelukkig beter en het hoogtepunt van de tweede helft was de aansluitingstreffer door invaller Ruben van Rooijen. Hicham Chatouani (met een halve tribune vol fans), slaomde langs drie tegenstanders en werd onderuit gehaald. Ruben van Rooijen nam de vrije bal op 18 meter van de goal, krulde de bal om de muur, onhoudbaar in de hoek. 2-1. Het wachten was op de gelijkmaker, want IJFC trok het spel naar zich toe, maar Vriendenschaar sloeg toe uit een scherpe counter en scoorde de 3-1.

Een nederlaag die het team weer met twee benen op de grond zet en aangeeft dat IJFC vanaf het begin scherp moet starten om een goed resultaat neer te zetten. Dan kan aanstaande zaterdag in de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Hooglanderveen. Een goed voetballend team, dat afgelopen zaterdag met 3-1 won van IVV.

IJFC zal minimaal gelijk moeten spelen om de poulefase door te komen. De wedstrijd start om 15.00 uur.