0 - 8

Groep 1 02

5 september 2020 15:00

L (Luck) Koster

Na het goede gelijkspel van vorige week tegen de Topklasser Seastum staat vandaag de uitwedstrijd tegen Winsum op het programma. Winsum ligt in Noord-Groningen op 220 km van IJsselstein. De selectie vertrekt al vroeg met de bus, enkele supporters reizen op eigen gelegenheid naar het nieuwe Geert Reinders Sportpark.

Op een zonnig maar vooral winderig veld start IJFC sterk aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut wordt de verdediging van de thuisploeg onder druk gezet en dat zorgt voor veel onrust en meteen enkele kansen voor IJFC. In de 10de minuut een snelle uitbraak van Sarina die vervolgens naar Laura speelt en zij kan eenvoudig binnenschieten: 1-0. 2 minuten later kan Sarina zelf scoren, nadat Iris goed druk zet op de keepster en zo de bal kan veroveren. IJFC komt op stoom, want weer 2 minuten later kan Laura haar tweede doelpunt maken. De eerstvolgende aanval van IJFC levert een corner op die in eerste instantie wordt afgeslagen maar in tweede instantie kan Lianne de bal binnenschieten. Zo staat het na een kwartier voetballen al 4-0 voor IJFC. IJFC blijft geconcentreerd voetballen en de wedstrijd speelt zich hoofdzakelijk af op de helft van de tegenstander.

In de 20ste minuut maakt Laura haar derde doelpunt (5-0) na een goede voorzet van Lois. De thuisploeg heeft veel moeite met de opbouw van achteruit en zo Sarina profiteren van een slechte uittrap van de keepster en de 6-0 op het scorebord noteren. Pas in de 24ste minuut het eerste schot op doel van de thuisploeg, maar dat is een eenvoudige prooi voor Tamara.

IJFC speelt een prima eerste helft, maar kan in het laatste kwartier niet meer scoren.

In de tweede helft speelt IJFC met wind tegen en ook is het spel minder. De concentratie en scherpte is minder en zo kan de thuisploeg beter in haar spel komen. De foutloos keepende Tamara moet in de eerste 10 minuten 2 keer ingrijpen om de thuisploeg het scoren te beletten. In de 55ste minuut een vrije trap voor IJFC, maar deze gaat hoog over. Pas na een kwartier kan IJFC weer scoren. Nu is het Iris die na een combinatie met Laura de 7-0 aantekent. Even lijkt het erop dat IJFC weer aanzet want 4 minuten later maakt Lois de 8-0 na een prima voorzet van de in de tweede helft ingevallen Esmee. Een kwartier voor tijd wordt Iris onreglementair onderuitgehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter legt de bal de op stip. Lois neemt plaats achter de bal maar schiet tegen de paal. Ook de rebound gaat naast.

Met deze overwinning is IJFC vrijwel zeker van een plaats in de landelijke bekercompetitie, maar eerst nog volgende week de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel uit Ede.