IJFC bekert verder, na vijfklapper tegen Hooglanderveen

Hooglanderveen (zon)

0 - 5

Groep 1 09

12 september 2020 15:00

IJFC heeft zich verzekert van de volgende bekerronde door een 0-5 overwinning op Hooglanderveen. Man of the match was deze keer Youri de Kruijf, die zijn goede voorbereiding bekroonde met vier goals. Een loepzuivere hattrick in de eerste helft en een mooie goal in de tweede helft.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Stefan de Wit (58 Gerben Renes), Davey van der Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Stijn de Bie, Nino Poeketi, Ruben van Rooijen (46 Michael vd Linden), Vincent Griffioen (58 Tim ve Brugge), Traves Wright (46 Hicham Chaouti) en Youri de Kruijf.

Hooglanderveen was zeker geen slechte tegenstander de eerste twintig minuten maakten beide ploegen er een open wedstrijd van, maar IJFC was uiterst effectief in de afronding.

In de 4e minuut een prachtige opening van Ruben van Rooijen op Stefan de Wit, daarna een perfecte voorzet van Stefan de Wit op de inlopende Youri de Kruijf. Youri nam de bal in één keer uit de lucht en schoot de bal in de bovenhoek 0-1. Daarna kregen beide teams kansen. Eerst Vincent Griffioen na een goede combinatie met Nino Poeketi, schot net naast, daarna Hooglanderveen met een kopbal op de paal en was het daarna Marc van der Klij die een vrije bal richting de kruising draaide, goede redding van de keeper. Na een kwartier werd Vincent Griffioen onderuit gehaald binnen de zestien. De uitstekende scheidsrechter, van Waveren uit Bussum, kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Vincent ging zelf achter de bal staan en schoot hem keihard en zelfverzekerd in de goal 0-2.

Vijftien minuten later een lange bal van de opnieuw sterk spelende Jeffrey Stigter op Traves Wright. Traves, opnieuw zeer energiek, kopte de bal knap door. De bal kwam uiteindelijk bij Vincent Griffioen terecht, die het overzicht bewaarde en de slim voor zijn man komende Youri de Kruijf aanspeelde. Youri schoot de bal hard en onhoudbaar in de goal 0-3. De verdediging met Davey van der Snoek, Stefan de Wit, Marc van der Klij en Jeffrey Stigter gaf geen krimp meer. Tien minuten later de hattrick van Youri de Kruijf. Een goede aanval via Stijn de Bie, Nino Poeketi en Vincent Griffioen kwam uiteindelijk de bal bij de goed vrijlopende Youri de Kruijf die onberispelijk inschoot 0-4. Een minuut voor rust raakte Ruben van Rooijen geblesseerd. Op het moment dat IJFC met tien speelde, kreeg Hooglanderveen nog een grote kans, maar Mike Maaswinkel hield de nul met een snelle reactie. RUST 0-4

In de tweede helft een dubbele wissel: Maikel van de Linden voor Ruben van Rooijen en Hicham Chaouti voor Traves Wright.

Na 4 minuten schrok iedereen van een smerige overtreding, van een speler van Hooglanderveen, op Marc van der Klij. De tegenstander sprong, blijkbaar iets gefrustreerd, met twee benen in op Marc van der Klij. Het liep gelukkig goed af, maar scheidsrechter van Waveren gaf terecht de rode kaart.

Hooglanderveen herstelde zich goed van de eerste helft en maakter er uiteindelijk toch nog een wedstrijd van. Beide teams probeerden te scoren, maar de verdedigingen aan beide kanten bleven overeind. Tien minuten voor tijd moest Mike Maaswinkel nog met een safe naar de verre hoek en dat deed hij goed. Een minuut later een goede opening van Tim van de Brugge op Hicham Chaouti. Hicham passeerde twee tegenstanders en via de voet van een tegenstander kwam de bal bij Youri de Kruijf. Youri omspeelde drie spelers en gaf een beheerst tikkie in de verre hoek. De 0-5 en zijn vierde goal van de wedstrijd. Tien minuten later klonk het eindsignaal. IJFC is eerste geworden in de poule en bekert door, maar het positieve van deze wedstrijd is dat tegen een proma tegenstander de nul werd gehouden en er voldoende scoringskansen werden gecreëerd.

Volgende week gaat het om de echte punten voor de competitie en het ziet er naar uit dat het team van Jitse Boonstra en assistent Patrick van Oort er klaar voor is. De groep is gretig en scherp, de concurrentie groot, maar uit ervaring weten we dat alle selectiespelers hard nodig zijn. Afgelopen week werd jeugdspeler Sven van Lierop nog toegevoegd aan de A selectie. Een compliment voor de jeugdopleiding.

Volgende week zaterdag speelt IJFC de uitwedstrijd tegen CDW in Wijk bij Duurstede. In vorige seizoenen was CDW een pittige en stugge tegenstander, dus IJFC zal vanaf het begin scherp moeten starten en geconcentreerd moeten spelen. De aanvang is 14.30 uur.