Assist: Onbekend

1e klasse A

3 oktober 2020 14:30

M.D.S.A. Castiglione (KNVB)

IJFC VR1 heeft ook haar derde competitiewedstrijd gewonnen. Op het eigen Sportpark werd SSS VR2 met 4-0 verslagen. De eindstand was al bij rust bereikt en een hoofdrol was weggelegd voor Kirsten Plug die met een beauty de openingstreffer voor haar rekening nam en ook nog de assist leverde bij de 3-0.

In een troosteloos decor zonder toeschouwers en met regen dat met bakken uit de hemel kwam, moest IJFC het opnemen tegen SSS VR2 uit Klaaswaal. Voor de nieuwsgierigen onder ons: SSS staat voor Sport Staalt Spieren. Er was echter maar 1 ploeg die de spieren liet rollen en dat waren de dames van IJFC.

Vanaf minuut 1 was het éénrichtingsverkeer richting doel van de bezoekers. Na een rommelige openingsfase was het Kirsten Plug die de ban brak voor IJFC in de 11e minuut. De stijlvolle linkspoot stond voor de verandering weer eens linksback door het ontbreken van Lizzy Bouwman en waar ze de afgelopen weken als linksbuiten en linkshalf steeds net niet wist te scoren, lukte haar dat dit keer wel als linksback. En hoe! Na een vlotte aanval belandde de bal randje 16 voor haar voeten, ze legde hem nog even goed voor haar linker en schoot de bal met een prachtige boog over de keepster heen in het dak van het doel. 1-0 en wat een goal! Dit tot grote vreugde van haar medespeelster die haar allemaal om de nek vlogen. En Kirsten zelf? Die deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Bescheiden als altijd.

De beer was los daarna en IJFC kreeg in een tijdsbestek van 6 minuten drie grote kansen om de score te verdubbelen. De voorzet van de doorgebroken Sarina Pua was echter net niet op maat, Lois Spliet miste alleen voor de keepster en Laura Gaasenbeek vond het zijnet in kansrijke positie.

In de 19e minuut was het alsnog raak. Het was een lange aanval die begon op eigen helft waar Kirsten Plug werd aangespeeld. Zij nam de bal aan met links en passeerde met rechts haar tegenstandster waarnaar ze naar voren versnelde. Haar voorzet belandde bij Iris Werkhoven die met de rug naar de goal haar tegenstandster goed van zich afhield en teruglegde op Lianne Grin. Onze koningin van de steekbal zag in een oogwenk Nikita Theteroglou vrij staan op rechts en passte meteen door. De aanname van Nikita kon beter, maar met een ultieme sliding wist ze de bal toch voor het doel te krijgen. Daar stond Iris Werkhoven inmiddels die hem van dichtbij binnen kon tikken. 2-0 en wat een heerlijke teamgoal!

Na nog wat kleine kansjes was het in de 33e minuut weer raak. De 'cornergoal' kon uiteraard niet ontbreken - IJFC scoorde in 5 van de 6 officiële wedstrijden minimaal één goal uit een corner - en dit keer was het Kirsten Plug die hem strak voorgaf en centrale verdedigster Nadja Wolters die hem binnentikte. Haar tweede competitiegoal van het seizoen. Niet slecht voor een verdedigster! 3-0!

In de slotfase van de 1e helft probeerde Kirsten Plug het nog maar eens van afstand. De keepster kon dit keer ternauwernood de bal naast tikken. Kirsten is los!

Een minuut voor de rust viel alsnog de 4-0. Een uittrap van Sanne van Impelen werd door iedereen gemist, inclusief keepster. Koud kunstje voor captain Laura Gaasenbeek om de bal vervolgens in het lege doel te werken. 4-0 en tevens de ruststand.

Na de rust ging de tegenstander wat vervelender spelen. Veel kleine overtredingen en de assistent-trainer werd zelfs van het veld gestuurd door de scheidsrechter na herhaaldelijke aanmerkingen op de leiding. Het weerhield IJFC er niet van om door te gaan met kansen te creëren. De bal wou er echter niet meer in. Zelfs een strafschop werd gemist door Nikita Theteroglou die normaal altijd zo trefzeker is van 11 meter. Hierdoor eindigde de tweede helft zoals hij begon, met 4-0.

Complimenten weer dames en coach! Het was niet onze beste wedstrijd qua passnauwkeurigheid, maar ondanks het verdedigende spel van de tegenstander en de regen die met bakken uit de hemel kwam, hebben jullie toch weer talloze kansen gecreëerd en niks weggeven. Dubbele cijfers waren weer mogelijk geweest. Waarvoor hulde!

Volgende week CSW uit. Zorg dat je er klaar voor bent!

Opstelling:  Sanne van Impelen;

Nikita Theteroglou, Demi van Dijk, Nadja Wolters(45.Sabine Verheul), Kirsten Plug;