Assist: Lianne Grin
90'

1e klasse A

26 september 2020 15:00

IJFC VR1 heeft ook haar tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Doetinchem kreeg DZC alle hoeken van het veld te zien en met 0-6 kwam de ploeg er nog genadig vanaf. Om met de plaatselijke held Bennie Jolink te spreken: een oerendharde overwinning!

IJFC reisde af richting Achterhoek in de wetenschap dat DZC een sterke tegenstander is die zelfs Topklasser DSS wist te verslaan in het bekertoernooi. De dames uit IJsselstein zijn echter niet zo snel onder de indruk.

In de basisopstelling kreeg Esmee Westland de voorkeur boven Nikita Theteroglou die niet de hele week had kunnen trainen. Verder keerden Iris Werkhoven en captain Laura Gaasenbeek terug van blessures en speelde Kirsten Plug als controlerende middenveldster. Haar derde positie al dit seizoen nadat ze al linksbuiten en linksback had gespeeld. Heerlijk zo'n multifunctionele speelster. Lianne Grin ontbrak nog vanwege haar honeymoon.

Op het prachtige sportcomplex van DZC, liet IJFC vanaf de aftrap zien dat er niks te halen viel vanmiddag voor de thuisploeg. Onder leiding van de ijzersterke Sabine Verheul werd de ploeg bij de strot gepakt en niet meer losgelaten.

Reeds na 3 minuten spelen was het raak. Sabine Verheul gaf een prachtige steekbal op Lois Spliet links voorin. De in bloedvorm verkerende Lois kapte naar binnen en schoof de bal in de verre hoek. 0-1 en wat een heerlijk start!

In het vervolg van de eerste helft regende het aanvallen van IJFC. Kort combinatiewerk werd afgewisseld met prachtige lange ballen op de stropdas van met name Nadja Wolters. De thuisploeg snakte naar adem maar werd op de been gehouden door hun grensrechter die bijna iedere aanval zijn vlag omhoog stak. Vinden wij dat raar? Nee dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

In de 29e minuut was er ook voor hem geen houden aan. Linksback Lizzy Bouwman draaide een corner fantastisch in één keer het doel in. Een beloning voor deze topper, want ze was er al een paar keer dichtbij de afgelopen wedstrijden. 0-2!

In het laatste kwartier kreeg IJFC genoeg kansen op de 0-3, maar duurde het uiteindelijk tot de blessuretijd voordat hij viel. De vandaag zeer sterk spelende Kirsten Plug speelde zich knap vrij op links en gaf een puntgave voorzet. Captain Laura Gaasenbeek liet vervolgens zien waarom ze topscorer is van het team. Aannemen op de borst en de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnenschieten. No mercy, afmaken die hap. 0-3, tevens de ruststand.

Na de rust gooide IJFC er nog een tandje bovenop. Daar waar in de 1e helft nog niet altijd even goed druk werd gezet, was dat de gehele tweede helft wel het geval. Het was 45 minuten lang smullen geblazen met prachtige tikkie takkie aanvallen en hoogstandjes van onze tovenaar Sarina Pua. Het enige wat ontbrak waren de goals, waardoor veel aanvallen in schoonheid stierven.

In de 70e minuut was het dan toch raak. Onze specialist Sophie 'Beckham' Oude Ophuis, ging achter een vrije trap staan en draaide hem fantastisch in de kruising. Niet voor het eerst dit seizoen. Heerlijk! 0-4!

In de slotminuten liep IJFC nog verder uit naar 0-6 via goals van Sarina Pua en een prachtige boogbal over de keepster heen van Lois Spliet. Onze roadrunner is on fire! 0-6 was tevens de eindstand.

Complimenten dames en coach! Ik weet het niet hoor, maar iedere wedstrijd hebben we kans om dubbele cijfers te halen. Het lijkt niet uit te maken tegen wie we spelen. Zeker als we compleet zijn is er geen houden aan. Ongekend. Houd de focus vast dames dan gaan we nog veel meer mooie dingen beleven dit seizoen.