IJFC JO19-1

Hoofdklasse E

12 september 2020 12:15

Opstelling IJFC JO19-1

Na weer een nieuwe week trainen en spelen was zaterdag Zwaluwen Utrecht de tegenstander.

Afgelopen dinsdag werden er al wat dingen geprobeerd en omgezet. Dat liep eigenlijk beter dan verwacht maar helaas werd er wel met 5-3 verloren. De bedoeling was wel het goede gevoel van de wedstrijd mee te nemen naar vandaag.

IJfc begon met de volgende 11: Kyran, Bram, Fabian, Brett, Mitchell, Twan, Sam, Ramon, Tijn, Timo, Rowan. Op de bank namen plaats Wessel, Marc, Pascal en Ties. Geblesseerd keken toe Nando, Luuk, Finn en Tim

Vanaf minuut 1 durfde IJfc de combinaties te zoeken via het middenveld. Er werd geduldig rond gespeeld en gewacht op het moment van de gaten. Op dat moment werd er direct versneld en kwam het er combinerend doorheen. Na 4 kansen schakelde Zwaluwen direct naar 4-4-2. Door hun omzetting kwam IJfc helemaal in hun spel en kon het iedere keer weer de vrije man vinden. Na 20 minuten waren er al 15 kansen geteld maar door goed keepen of slordigheid werd er nog niet gescoord. Op de bank werd Rodney al nerveus en dacht het zal toch niet….

Maar na 30 minuten de bevrijding Ramon en Timo combineerde de middenvelders gek. Timo kreeg de bal op 25 meter en schoot hem in de bovenhoek! En dat was de bevrijding. Want 3 minuten later kreeg Rowan de bal op links hij gaf hem voor op Tijn en die wipte hem heel behendig over de keeper. IJfc was Los! En wilde meer. Maar zoals hiervoor al benoemd de keeper stond keer op keer in de weg. In de laatste minuut voor rust kwam IJfc nog goed weg. Nadat Brett onder de bal doorging kon de spits ervandoor en schoot de bal op de lat.

Statistieken 1e helft

Schoten Zwaluwen 1

Schoten IJFC 20

2e helft hetzelfde spelbeeld IJfc wat geduldig de bal rond speelde en liet gaan. En Zwaluwen wat onmachtig was. Wel wilde IJfc iets te snel naar voren waardoor het rommelig werd. Daaruit kreeg Zwaluwen een hele grote kans. Maar de keren dan Kyran moest ingrijpen zoals nu deed hij en won het 1 op 1 duel.

In de 60ste minuut de bevrijdende 3-0 Sam die Ramon wegstuurde de hoek in en Ramon die de bal voorlegde op Rowan die schoof de bal binnen. Direct daarna werd Timo gewisseld voor Pascal.

IJfc wilde meer om misschien het negatieve doelsaldo weg te krijgen maar bleef wel geduldig. Jammer genoeg werd er niet meer gescoord uit de fraaie combinaties. 75ste minuut        Sam en Rowan uit voor Wessel en Ties. We zijn 1speler vergeten te benoemen maar dat doen we nu. Deze speler kreeg ook in de 84ste minuut zijn verdiende publiekswissel. Mitchell is sinds dinsdag linksachter gaan spelen. Sinds dat hij daar staat heeft iedere ploeg tramrails aan de linkerkant gelegd want Mitchell blijft gaan aan de zijkant. Hij vult de positie met enthousiasme in en doet zijn best. Zal dit de verassing van het seizoen worden?

Zaterdag wedstrijd 3 thuis tegen Saestum om 12:00 uur