60'

5e klasse E

26 september 2020 14:30

M. Boumeester

26-09, om even terug te komen op de vorige wedstrijd wij hebben helaas 2 pechvogels die er een tijdje uit liggen. Tessa van Soest heeft een breuk in haar voet/enkel en ligt er 2 maanden uit. Daarnaast heeft Inge een scheur in haar knieband en moet in ieder geval 6 weken met een brace omlopen.. Zo begint de competitie niet heel fijn, maar staan we er wel heel positief in. Vandaag ontmoeten wij een oude bekende. Deze wedstrijden staan vaak in het teken van negativiteit en wij ervaren deze wedstrijden vaak niet goed. Vandaag willen wij er verandering in brengen en die punten mee naar huis nemen. Vandaag spelen Maura en Yvonne hun eerste officiële competitie wedstrijd voor VR3.

Normaal kan ik nog iets vertellen over de eerste paar minuten van de wedstrijd maar dit keer lag de bal binnen de minuut al in het doel van OSM. Uit de kluts komt de bal bij Nikki terecht en die twijfelt geen moment en knalt de bal in het doel! Een snelle voorsprong voor IJFC, maar waar IJFC heel snel is, is OSM net zo snel. De minuut erna ligt de bal aan de andere kant in het doel. Zo staat het binnen 3 minuten al 1-1.

Vervolgens gebeurt er iets wat ik van mijn leven lang niet had verwacht. Marieke speelt de bal diep op Marscha, en Marscha kan zo doorlopen richting het doel. Zij schiet op doel, de keepster duikt naar de bal maar kan er niet bij. Marscha schiet raak voor het eerst in haar voetbalcarrière tijdens een wedstrijd. Een mooi moment om mee te maken, zij brengt de voorsprong weer terug naar 1-2. Na een kwartier is de voorsprong helaas weer weg, na een afstandsschot van OSM die over Corine heen valt. Zo blijft het lange tijd 2-2. IJFC blijft wel combineren en kon er nog een paar keer uit komen, maar er wordt door OSM vaak onterecht buitenspel gevlagd waardoor IJFC er niet doorheen meer komt in de 1e helft.

Tijdens de bespreking was iedereen het erover eens: Vandaag laten we hier geen punten liggen! Iedereen wilde ervoor gaan, zeker na al die onterechte buitenspel momenten.

IJFC begint dan ook weer goed met voetballen. Ook de verdediging is vandaag weer lekker bezig! De tweede helft is er bijna niks meer doorheen gekomen. Toch gaat OSM door waar het mee bezig was. Onterecht voor buitenspel vlaggen. Zo zijn er nog een aantal goede uitbraken stukgelopen daardoor. Dat ging IJFC niet in de koude kleren zitten en bleven juist extra doorgaan. Met resultaat! Na een diepe bal van Jen gaat Tessa er weer vandoor. Opnieuw wordt er voor buitenspel gevlagd maar dit keer laat de scheids het gaat en mag Tessa door. Zij schiet de bal dan ook rustig in het doel en brengt de voorsprong naar 2-3. 5 minuten later schiet Yvonne de bal omhoog, over de verdediging heen. Opnieuw komt de bal bij Tessa uit die opnieuw de bal binnen schiet. Een verdiende 2-4 voorsprong!!

IJFC doet er alles aan om de voorsprong te behouden. Ook wij gaan met buitenspel spelen, dit leidt nog tot een discussie met de zeer vriendelijke Marcel Bouwmeester en onze Anouk. Hendry neemt het vlaggen over van Anouk door bepaalde opmerkingen van de scheidsrechter. IJFC krijgt nog wat kansen om eruit te komen, maar OSM blijft maar buitenspel vlaggen waardoor IJFC er niet meer uit komt. Ook de scheidsrechter helpt een handje om alles maar toe te laten wat OSM flikt. Zo laat de scheidsrechter de wedstrijd ook 10 minuten langer doorgaan dan de officiële 45 minuten. Zo scoort OSM in de laatste minuut van de extra speeltijd nog een doelpunt, maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Zo blijft het 2-4 en neemt IJFC de punten verdiend mee naar huis!

Ondanks alle trucjes van OSM en de scheidsrechter laat IJFC zich niet gek maken en blijft rustig voetballen. Ik denk dat het averechts heeft gewerkt en IJFC juist heeft gemotiveerd tegen dit team punten te pakken. Zo staat IJFC nog steeds op de 1e plaats met één doelpunt meer dan SCH’44. Ook zij zijn lekker begonnen aan de competitie.

Volgende week treffen wij Desto VR2. Afgelopen jaren hebben wij tegen het 1e team gespeeld, maar dit jaar mogen wij het opnemen tegen het 2e team. Zij hebben de eerste wedstrijd dik gewonnen van VIOD en afgelopen zaterdag 1-5 verloren van SCH’44. Het is nog moeilijk te peilen wat onze kansen zijn tegen dit team omdat wij niet helemaal bekend zijn met ze en ook de teams waar ze tegen hebben gespeeld zijn wij niet helemaal bekend mee. We gaan in ieder geval voor de 3 punten en willen deze lijn blijven voortzetten.

IJFC VR3-DESTO VR2 12:45 veld 3 sportpark Groenvliet. Hopelijk tot dan!