Moeizame, maar zeer verdiende overwinning van IJFC op CDW 1-2

CDW 1

1 - 2

2e klasse B

19 september 2020 14:30

IJFC heeft zijn eerste competitie wedstrijd in winst omgezet. Vooraf werd er uiteraard al rekening gehouden met een moeilijke wedstrijd, omdat CDW vanuit een gesloten verdediging speelt, maar nu werd er zelfs een stevige bus geposteerd van 9 spelers rondom hun eigen strafschopgebied. Uiteindelijk werd Vincent Griffioen matchwinner en konden de drie punten mee naar huis.

IJFC startte in de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Mark Broekhuizen ( 51 Gerben Renes) , Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Stijn de Bie, Hicham Chatouani, Ruben van Rooijen, Vincent Griffioen ( 76 Nino Poeketi) , Traves Wright, Youri de Kruijf (62 Tim van de Brugge).

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat CDW zich aan IJFC aangepast had en trok vrijwel het hele team van CDW zich terug op eigen helft en dichtbij het strafschopgebied. IJFC zocht meteen de aanval en dat resulteerde al direct tot de eerste kans. Via een goede opening van Vincent Griffioen kwam de bal bij de zeer behendig en actieve Hicham Chatouani. Hicham behield het overzicht en legde de bal voor op de inlopende Traves Wright, Traves schoot de bal meteen uit de lucht, maar de bal kreeg net niet genoeg snelheid mee.

Enkele minuten later een goede onderschepping van Youri de Kruijf, hij speelde Ruben van Rooijen aan die op zijn beurt Hicham Chatouani vrijspeelde, schot Hicham rakelings naast. In dezelfde minuut een goed schot van Youri net naast.

De verdediging van IJFC ( zowel in de eerste helft als de tweede helft ) stond goed en vingen alles rondom de middenlijn op. Keeper Mike Maaswinkel had wel een snipperdag kunnen nemen.

In de 23e minuut werd Vincent Griffioen zichtbaar vastgehouden binnen het strafschopgebied, maar de prima leidende scheidsrechter van der Wielen, vond het vergrijp niet zwaar genoeg voor een strafschop. IJFC probeerde op alle manieren aan te vallen en vooral te scoren ,maar moest geduldig blijven spelen, maar dat valt niet mee als je graag wilt voetballen. Dat resulteerde ook in veel onnauwkeurige passes, maar daar deed CDW niet veel mee, want zij hanteerde alleen maar de lange bal. Op twee verre ingooien na, kwam de ploeg uit Wijk bij Duurstede vrijwel niet in de buurt van Mike Maaswinkel. In de 31e minuut een goed hard schot van Marc van der Klij, opnieuw net naast. In de 38e minuut was IJFC dichtbij een treffer. Twee fantastische corners van Ruben van Rooijen werden twee keer goed ingekopt.. eerst door Traves Wright en daarna door Stefan de Wit. Beide keren werd de keeper op de doellijn geholpen door een verdediger. Een minuut later nog een mooie kans voor IJFC. Marc van der Klij kreeg zijn ingooi bij Hicham Chatouani, die meteen uithaalde. Redding keeper.

En dan de 43e minuut. De enige echte aanval van CDW. De bal werd vanuit het eigen strafschopgebied ver weggewerkt en kwam bij een aanvaller van CDW terecht. De rechtsbuiten gaf een strakke voorzet en plotseling verscheen de spits allen voor Mike Maaswinkel en haalde verwoestend uit. Mike heeft de bal alleen gehoord, zo hard werd de bal ingeschoten. 1-0. Volledig onverdiend, maar soms gaat het zo in het voetbal. Rust 1-0.

In de 54e minuut een ongelukkig moment van de grootste pechvogel van de selectie Mark Broekhuizen. Hij liep in de eerste vriendschappelijke wedstrijd een hersenschudding op en verrekte nu bij een actie zijn hamstring. We hopen dat hij snel en goed hersteld.

Mark werd overigens goed vervangen door “good old” Gerben Renes. Twee minuten later toch de verdiende gelijkmaker. Jeffrey Stigter stuurde Marc van der Klij met een splijtende pass langs de lijn. Marc ging richting de achterlijn en trok de bal hard en strak voor. De keeper van CDW, rekende op een voorzet en verkeek zich volledig. De bal verdween in de goal tot vreugde van de spelers en supporters. 1-1.

Het sein voor IJFC om nog meer druk uit te oefenen. In de 60e minuut twee harde schoten van Vincent Griffioen, na goed voorbereidend werk van Hicham Chatouani. Tot tweemaal toe knalde Vincent keihard op de keeper, maar de ingevallen keeper, gaf geen krimp.

Een goed schot van CDW verdween naast, maar dat was verder het enige echte wapenfeit. Dan de 67e minuut! Eerst kopte Stefan de Wit goed in, na een corner van Ruben van Rooijen, maar nog in dezelfde minuut dan toch de bevrijdende treffer. Stijn de Bie speelde Vincent Griffioen aan. Vincent plaatste met een strak schot de bal uitgekookt in de verre hoek. Een bekeken schot en een verdiende voorsprong voor IJFC 1-2. IJFC creëerde nog een paar aardige kansen o.a. van Traves Wright met een hard schot na een goede passeeractie van Nino Poeketi, millimeters over de lat, maar gescoord werd er niet meer.

Het gejuich van spelers en supporters van IJFC klonk na laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Wielen. De eerste drie punten zijn binnen en in ieder geval een veel betere start dan vorig seizoen. Daarnaast is het fantastisch voor de trainer Jitse Boonstra en assistent trainer Patrick van Oort om te zien dat de selectie breed is en dat het team niet verzwakt bij invallers. Ze hebben in de selectie veel mogelijkheden en dat is prettig.

Volgende week speelt IJFC tegen één van de titel kandidaten Loosdrecht. Het team is behoorlijk versterkt t.o.v. vorig jaar, maar maakte in zijn eerste competitiewedstrijd een behoorlijke uitglijder door met 0-5 te verliezen van een andere titel kandidaat Delta Sport.

IJFC zal een gretig Loosdrecht aantreffen en vanaf de eerste minuut vol aan de bak moeten. De aanvang is 14.30 uur. We hopen dat het IJFC legioen de ploeg komt steunen, uiteraard op 1.5 meter afstand van elkaar.