Teleurstellend gelijkspel IJFC tegen Loosdrecht 1-1

...
...

2e klasse B

6 oktober 2020 20:30

In een matig duel, zonder publiek en onder herfstachtige omstandigheden, hebben IJFC en Loosdrecht de punten gedeeld. Zo goed IJFC afgelopen zaterdag m.n in de eerste helft en een gedeelte van de tweede helft speelde, zo slecht ging het tegen Loosdrecht.

Het had niets te maken met gebrek aan inzet of ambitie om de wedstrijd te winnen, maar het was te onrustig en te onzorgvuldig. Soms heb je zulke wedstrijden in een seizoen. Eerlijkheidshalve moet zelfs gezegd worden dat Loosdrecht zelfs de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Ze kregen de betere kansen, maar met een beetje geluk had IJFC de laatste minuten alsnog toegeslagen. De wedstrijd stond onder leiding van de ervaren scheidsrechter Waterler, die een prima wedstrijd floot, maar helaas toch twee rode kaarten moest trekken: voor Sam Sabee van Loosdrecht, wegens hands en Jeffrey Stigter, twee keer geel.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Davey van der Snoek (36 Joël Steiginga, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Stijn de Bie, Hicham Chatouni, Ruben van Rooijen, Vincent Griffioen, Erwin van Soolingen (46 Robert Maat) , Tim van der Brugge ( 73 Youri de Kruijf).

Bij winst was IJFC gestegen naar de tweede plaats en had Loosdrecht op één punt gebleven, maar dat waren de mannen van Loosdrecht niet van plan. Vanaf de eerste minuut gingen ze voluit en verraste IJFC, dat maar moeilijk in zijn spel kon komen. De eerste waarschuwing was in de 6e minuut. Een steekbal, randje buitenspel zette de spits alleen voor Mike Maaswinkel, maar Mike redde uitstekend, wel ten koste van een hoodfblessure. Gelukkig kon hij de wedstrijd afmaken. Vier minuten later was het echter toch raak. De cornerbal werd door de totaal vrijstaande spits keihard en onhoudbaar ingekopt. 0-1 Het derde doelpunt met het hoofd tegen in twee wedstrijden, terwijl IJFC een goede luchtmacht heeft. Zes minuten later meteen de gelijkmaker. De corner van Ruben van Rooijen werd keihard ingekopt door Davey van der Snoek. De verdediger ging met zijn hand naar zijn knie en hield de bal tegen. Scheidsrechter Waterler kon niets anders dan rood en een penalty geven. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Vincent Griffioen. IJFC zette een korte tijd aan, maar viel toch nog terug. IJFC creëerde nog enkele kansen via Hicham Chatouani, Ruben van Rooijen en Tim van der Brugge, maar gescoord werd er niet. Rust 1-1.

IJFC wisselde aanvallend en bracht aanvaller Robert Maat voor middenvelder Erwin van Soolingen. De tweede helft een iets beter IJFC, althans meer balbezit, maar de counters van Loosdrecht waren zeer gevaarlijk. Het spel werd er aan beide kanten niet beter van. Er waren wat kleine kansen, maar er werd niet gescoord. In de 80e minuut de tweede gele kaart voor Jeffrey Stigter. Geen zware overtreding, maar scheidsrechter Waterler vond hem zwaar genoeg voor een tweede gele kaart. Vier minuten later kroop IJFC door het oog van de naald. Een voorzet van rechts werd keihard ingekopt. Mike Maaswinkel dook naar de hoek en haalde de bal van de lijn. Heel Loosdrecht riep om een goal, maar scheidsrechter Waterler, die goed opgesteld stond, kon niet constateren of de bal over de lijn was. Ook moeilijk met zoveel spelers in de buurt. De wedstrijd ging verder en IJFC probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien.

Vincent Griffioen kreeg nog twee goede kansen, toen Youri de Kruijf de bal goed terug legde. Tot twee maal toe kon Vincent de bal niet vol raken. In de 90e minuut nog een vlammend schot van Robert Maat, maar die vloog net naast. Einde wedstrijd 1-1.

Helaas geen overwinning voor IJFC. Zoals gezegd heb je weleens van die wedstrijden waarin niets lukt en teveel spelers onder het niveau zitten. Zaterdag weer een nieuwe kans om deze wedstrijd snel te vergeten. Dan speelt IJFC thuis tegen CSW uit Wilnis een zeer goed voetballend elftal. IJFC zal scherp moeten beginnen en gewoon hun eigen spelletje spelen om weer een goed resultaat te halen. De wedstrijd start om 14.30 uur.