3e klasse 112

26 september 2020 10:45

opmerkingen

Yens in quarantaine.

Vandaag alweer de tweede wedstrijd van de competitie.  Onze tegenstander had vorige week 11-0 verloren dus er was sprake van licht optimisme.  Maar de wedstrijd begint al wat rommelig. Eerst stond hun keeper in de 'file' wat best bijzonder was zo in de middle of nowhere . En daarna was de scheidsrechter de vlaggen 'vergeten'. Maar dan eindelijk na wat op onthoud kunnen we toch aan de wedstrijd beginnen.

In het begin zie je dat we nog niet alert genoeg zijn. Vriendenschaar maakt daar dan ook slim gebruik van. Ze krijgen al vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar door een geweldige reflex van onze keeper Jarno blijft het 0-0. Het bleef erg rommelig er kwamen kansen over en weer. Ook wij kregen al snel de kans om op voorsprong te komen. Toch lukte het ook ons niet om hem erin te schieten. Net als vorige week trokken we weer naar binnen en gingen we mee in het fysieke spel van onze tegenstander.

In de rust hebben we geprobeerd om het toch om te buigen. We begonnen de tweede helft feller.  Toch konden we niet voorkomen dat we tegen een goal aanliepen door slecht uitverdedigen. ( 32ste min 1 - 0 ). Wat erg jammer was want onze verdediging heeft echt als leeuwen staan te ‘vechten’ om onze goal schoon te houden. En de opkomende spelers tegen te houden. Dit was echter wel het keer punt in de wedstrijd. We gingen steeds meer druk naar voren zetten en het lukte steeds beter om het veld breed te houden. In de 40ste krijgen we een vrije trap. Deze word genomen door Mats, Glenn verlengd hem, en hij wordt keurig afgerond door Lars in de korte hoek. ( 1 - 1 ).  Meteen vanaf de aftrap gaan we weer in de aanval. Lars geeft vanuit links een voorzet en Glenn schiet hem droog in. ( 1 - 2 ) 42ste min. Ondertussen word het spel steeds fysieker. Toch proberen we gewoon door te voetballen. In de 49ste lopen de irritaties dan toch te veel op. Na een schouderduw van Tijmen wordt er buiten proportioneel gereageerd. Hij wordt niet alleen geduwd door zijn eigen tegenstander maar ook nog door de aanvoerder. Bijzonder genoeg moeten Tijmen en de speler even afkoelen en mag de aanvoerder blijven staan. Natuurlijk kan het niet lang goed gaan. 2 minuten later in de 51ste minuut wordt de volgende speler onderuit getrapt. Penalty. Helaas schieten we nog niet helemaal scherp met de penalties want ook deze missen we. Toch pakken we het goed op. We zetten ze meteen vast en proberen de druk op te voeren. De aanval gaat weer naar verder. Via een voorzet van Mathijs schiet Timo de ( 1 - 3 ) in de 54 min. Nog 6 minuten, de tegenstander zet nog even aan. We moeten nog even alle zeilen bijzetten om geen tegentreffer meer te krijgen. Maar dat waren we niet van plan. We gaven alles wat we in ons hadden . Tot de laatste minuut gingen we nog een keer naar voren. Dit leverde nog een corner op. Tijmen nam de corner zoals altijd. En Tiemen nam revanche en scoorde uiteindelijk de laatste goal ( 1-4 ) in de 59ste min.

Net als vorige week was het weer een fysiek zware wedstrijd. Soms is het nog niet helemaal zoals we het liefst zouden willen spelen. Maar we zijn ook afhankelijk van de tegenstander. Toch hebben jullie je er weer goed doorheen geknokt. We zijn trots op jullie.