Onbekend (solo)
59'

3e klasse 112

10 oktober 2020 11:45

Vandaag stond de wedstrijd tegen Desto op het programma. Het was gelukkig droog en met 4 man sterk aan supporters ( chauffeurs) konden we aan de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin van de wedstrijd werd om elke meter gestreden en ging het spel alle kanten op. Toch kregen wij in de 3 minuut al de eerste kans doordat Jan mooi vrij werd gespeeld en daardoor kon doorlopen op de keeper. Maar helaas hadden we ons vizier nog niet scherp staan. Maar we lieten wel zien dat we er waren. Hierna kwam er een golf van aanvallen van Desto over ons heen. Onze achterhoede had het zwaar te verduren maar hielden zich kranig overeind. En als de ene niet scoort dan gebeurt het vaak aan de overkant.  Gelukkig was dit nu ook, na een schot op goal komt de bal uiteindelijk voor Max zijn voeten buiten de 16meter. Hij haalt uit met zijn linkerbeen en scoort de 0-1 in de ( 11min ). Dit zou ons wat energie moeten geven maar hierna volgt een rommelige fase . Waar het spel heen en weer golft. Dit resulteert dan in de gelijkmaker van Desto in de 20ste minuut ( 1-1 ). De bal valt net via de paal in de goal. Hierna zet IJFC aan en proberen we de druk op te voeren en gaan we op zoek naar de tweede treffer. Na een steekpass van Matthijs op Jan omspeelt hij de keeper en legt Jan hem er netjes in ( 1-2 ) in de 26ste min. Met deze stand gaan we ook rusten. In de rust krijgen we een tegenslag te verduren. Het blijkt dat onze stabiele factor in de goal Jarno geblesseerd is geraakt en vervangen moet worden. Timo die net goed was ingevallen op het middenveld trekt de Keeperhandschoenen aan. En Mechael vervangt zijn positie op het middenveld. Jarno brengt ondertussen een bezoekje aan de EHBO. Ondanks de wisselingen komen we sterk uit de startblokken. We zetten meteen druk en proberen van de goal af te voetballen. Dit voelt Desto ook en Max gaat dan ook in de 33ste minuut in het strafschopgebied over een knietje van een Desto-speler. Penalty. Max zit zo goed in de wedstrijd dus we laten hem de penalty zelf nemen. En zo koel als hij is scoort hij de de 1-3. Dit geeft ons net even de ruimte die we nodig hebben met de positie wisselingen die we hebben moeten maken. Na het doelpunt gaan we het ons zelf toch weer wat moeilijk maken en houden we niet voldoende breed. En waar we afgesproken hadden om ver van de goal af te spelen. Deden we juist het tegenovergestelde. We bleven voor de goal hangen waardoor Desto steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Uiteindelijk scoorde ze in de 44ste minuut de (2-3). Vanuit de aftrap gaan we als een speer weer naar voren . We kunnen dit niet uit handen gegeven . Jan probeert met een prachtige actie de keeper te passeren maar deze houdt met een katachtige reactie zijn goal leeg. De volgende minuten zijn hartstikke spannend en Timo houd knap zijn goal schoon. We merken gedurende de hele wedstrijd dat de scheidsrechter een bijzondere manier van fluiten heeft. En onze spelers worden dan ook regelmatig afgefloten voor een overtreding. Waar we bij andere wedstrijden juist zien dat ze meestal half van het veld getrapt worden. Maar ze verweren zich keurig. Helaas ontkomen we in de 55 ste minuut niet aan een penalty tegen. Stoer staat Timo tegen over de schutter van Desto en blijkbaar heeft het geholpen want hij schiet naast. Pffffff.... Daar komen we goed van af. We proberen met zijn alle de bal uit het strafschopgebied te krijgen en naar voren te voetballen om zo de laatste 5 minuten door te komen. Maar het is ons niet gegund. De scheidsrechter laat lekker lang door voetballen en als dat nog niet voldoende is word in de laatste minuut een bal onhoudbaar voor onze inval keeper in de lange hoek geschoven (3-3) in de 63min. Daarna fluit hij af. Ook deze wedstrijd hebben we met zijn alle geknokt voor de 3 punten. Ondanks tegenslagen van geblesseerden waardoor we moesten schuiven met spelers die net goed bezig waren op een andere positie. Halen we toch een punt binnen. Speciaal wil ik toch een pluim geven aan Milan. Hij staat al weken te bikkelen achterin en loopt geen meters maar kilometers om alle gaten dicht te lopen.