... (schot)

Regio Cup Groep 3 35

5 juni 2021 10:30

J. Bohré

Vandaag was dan eindelijke onze eerste wedstrijd in de regio-cup. Na eerst twee ronden in de interne competitie met VVIJ gespeeld te hebben. En wat schetst onze verbazing onze tegenstander van vandaag was VVIJ JO13-3. Laten we nu bijna tegen alle teams hoger en lager van VVIJ gespeeld hebben maar niet dit team. Dus een leuke uitdaging.  En dat was het ook. Ons team was aardig door elkaar geschud doordat we bijna alle spelers van de 13-3 die volgend jaar bij ons aansluiten hebben gevraagd om mee te doen. Sommige moesten wat wennen aan onze "enthousiaste " en vele aanwijzingen maar iedereen pakte het goed op. Er werd goed samengewerkt en gevochten voor elke bal. Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd en we hadden op geen enkel moment het idee dat we zouden gaan verliezen. Wel dat we nog flink moeten gaan sleutelen en daar hebben we veel zin in. In de 8ste min kwamen we op achterstand omdat we niet goed reageerden op een corner. Maar gelukkig hebben we onze linkspoot Max en die schoot van afstand. En omdat de keeper niet goed reageerde ging deze er mooi in. 15e min. Het spel bleef heen en weer gaan. In de 23e min voerde VVIJ de druk op en scoorden ze de 1-2. En ze wilden doordrukken. Maar door een geweldige redding in de 24ste min van Jarno bleven we in de wedstrijd. Dit was ook de rust stand.

Na de rust kwam VVIJ snel uit de startblokken en scoorden meteen. Gelukkig voor ons was dit buitenspel en werd dit ook gezien door de scheidsrechter. Hierop pakten wij snel de aanval en dit resulteerden in een goal aan onze kant waardoor wij het weer gelijk maakten door Jan in de 37ste min 2-2. Nu ging het snel op en neer. VVIJ ging weer snel richting Jarno en claimden een penalty omdat ze tegen de arm van Coen aanschoten maar gelukkig was de scheidsrechter het hier niet mee eens. Dit mondde wel in wat frustratie aan de kant van VVIJ uit wat deels te begrijpen is. Maar wij voetbalden vrolijk verder. En om het voor VVIJ nog erger te maken scoorde Mechael in de 40ste minuut de 3-2 en in de 55ste min de 4-2. Vanaf dat moment komen we zwaar onder druk te staan en raken we in paniek wat er voor zorgt dat we in de 56ste min de 4-3 tegen krijgen.

Toch weten we elkaar op te peppen en de 4-3 er met elkaar uit te slepen. Zwaar bevochten maar super verdiend. Klasse jongens