Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC VR1 heeft ook haar 4e competitieduel gewonnen. Op het eigen Sportpark werd SSS VR2 met 4-1 verslagen. Alle vier de goals werden van afstand gemaakt en de ene was nog mooier dan de andere.

Je hebt van die dagen dat je als cameraman liever niet op het veld staat. Vandaag was er zo een! De hemelsluizen stonden wijd open en het kwam de hele wedstrijd met bakken uit de hemel. Aangezien er ook nog veel wind stond maakte dat het voetballen er niet makkelijker op.

Desalniettemin begon IJFC scherp aan de wedstrijd. Zonder de nog altijd geblesseerde Sarina Pua en met Cynthia Buis voor het eerst als rechtsback opgesteld, werd vanaf minuut 1 de aanval gezocht. Van de bezoekers uit Klaaswaal viel weinig te duchten. Het eerste elftal speelt in de Topklasse, maar de kwaliteit bij het tweede elftal houdt niet over. Al werken ze er wel hard voor.

Vandaag kozen ze ervoor om met 11 man op de eigen helft te blijven gedurende de hele wedstrijd. De ruimtes waren hierdoor klein voor IJFC. Onder aanvoering van de sterk spelende Lianne Grin werd steeds getracht de ruimtes te zoeken op de flanken. Dat lukte goed, alleen de voortzetting was vaak niet op maat. Dit mede door het natte veld en de harde wind.

Veel kansen wist IJFC niet af te dwingen in de eerste 25 minuten. De enige echte grote kans was een van richting veranderd schot van Lois Spliet die door de keepster tegen de paal getikt werd.

In de 26e minuut was het dan toch raak. Gelegenheidsback Cynthia Buis kreeg de bal op 20 meter van het doel voor haar voeten en haalde vernietigend uit. Haar eerste goal in dienst van IJFC! Hulde voor Cynthia die de laatste weken goed speelt. 1-0.

De weg leek nu geplaveid voor meer goals, maar net als tegen Blauw Geel kreeg IJFC een gelijkmaker te incasseren uit een dood spelmoment. Hierdoor stond het na 39 minuten plots 1-1. Tevens de ruststand.

Na de rust raakte Lizzy Bouwman binnen de minuut snoeihard de lat. Wat een geweldig linkerbeen heeft ze toch. Het was een voorbode voor wat nog komen zou, want meer speelsters gingen het van afstand proberen. Altijd doen bij een glad veld! De eerste was captain Laura Gaasenbeek die in 58e minuut de bal fantastisch in de hoek schoot. 'De Gaas' is back! 2-1!

In de 69e minuut volgde Kirsten Plug. Ook zo'n dame met een fijn linkerbeen. Haar inzet belandde met een schitterende boog onder de lat. 3-1!

En natuurlijk kan 'La Spliet' dan ook niet achterblijven. In de 79e minuut zorgde zij voor het slotakkoord met een voor haar karakteristiek krullend schot die ook onder de lat belandde. 4-1!

Tussendoor zorgden Lizzy Bouwman en Iris Werkhoven voor de mooiste aanval van de wedstrijd. Een geweldige voorzet van Lizzy vanaf de linkerflank werd door Iris in één keer uit de lucht genomen, maar haar inzet verdween net een millimeter over de kruising. Als die toch gezeten had...

Complimenten weer dames en coach! Door de lastige omstandigheden was goed voetbal bijna niet mogelijk. Maar ondanks de afwezigheid van onze smaakmaker Sarina Pua en het na een halfuur uitvallen van Nikita Theteroglou, toch een degelijke overwinning geboekt met 4 prachtige goals. Hopelijk valt de blessure van Nikita mee en keert Sarina ook snel weer terug.

Opstelling: Tamara; Cynthia; Nikita(37.Kirsten); Esmee; Lizzy; Sophie; Iris; Lianne; Chayenne(45.Nitsa);Laura; Lois.