VR1 pakt koppositie! Iris on fire! - IJFC

Sponsors

VR1 pakt koppositie! Iris on fire!

RVVH VR2

1 - 6

IJFC VR1

lois Spliet (vrije trap)
22'
Iris Werkhoven (stift)
31'
Iris Werkhoven (schot)
43'
62'
... (intikker)
Iris Werkhoven (intikker)
65'
Iris Werkhoven (intikker)
68'
Iris Werkhoven (schot)
88'

Competitie

1e klasse A

Datum

6 november 2021 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Ridderkerk
Sportlaan 12
2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

IJFC VR1 heeft de koppositie gepakt in de 1e klasse A. In Ridderkerk werd RVVH VR2 met 1-6 verslagen. Grote vrouw aan IJFC kant was Iris Werkhoven die maar liefst 5 goals voor haar rekening nam. Doordat koploper IJzendijke onderuit ging bij Sporting, is IJFC samen met Berkel nog de enige ploeg zonder puntverlies.

Op voorhand leek het een lastige middag te worden in Ridderkerk. Dames 2 van RVVH (het 1e speelt Topklasse), stond bij aanvang van de wedstrijd op de 4e plek op de ranglijst en had een knappe overwinning geboekt uit bij Hercules en slechts met minimale cijfers verloren van Berkel en IJzendijke. Daar kwam nog eens bij dat IJFC haar beide backs - Lizzy Bouwman en Nikita Theteroglou - moest missen door blessures en Sarina Pua en Sophie Oude Ophuis maar half fit aan de wedstijd begonnen.

Gelukkig hebben de afgelopen wedstrijden aangetoond dat IJFC misschien niet over een super brede selectie beschikt, maar wel spelers heeft die op meerdere plekken inzetbaar zijn en dat ook uitstekend invullen. Vandaag stonden maar liefst 4 speelsters niet op hun gebruikelijke plek.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de thuisploeg koos om in te zakken en te gokken op de omschakeling. Het initiatief lag bij IJFC dat via de ijzersterke Lianne Grin - vandaag achterin geposteerd - trachtte de openingen te zoeken op de vleugels. Dat deed ze door middel van fantastische crossballen. Onze Friese kanjer opent net zo makkelijk met links als met rechts. Niet alles ging echter even zuiver bij IJFC. Er was ook veel onnodig balverlies. Zo verliep het eerste kwartier gelijkwaardig met twee goede kansen voor Iris Werkhoven en Lois Spliet, maar ook een goede mogelijkheid door de RVVH spits die één keer wist door te breken. Verder was met name de rechtsbuiten van RVVH een paar keer dreigend.

In de 22e minuut kreeg IJFC een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het strafschopgebied. Lois Spliet ging erachter staan en net als tegen 't Gooi wist ze de bal geweldig binnen te krullen. 0-1!

De thuisploeg leek hierdoor volledig van de leg en IJFC kon naar hartenlust aanvallen. In de 31e minuut kreeg Iris Werkhoven de bal zomaar in de voeten geschoven van de RVVH verdedigster en met een bekeken stift legde ze de bal in de verre hoek. 0-2!

Nadat Kirsten Plug nog de buitenkant van de paal had geraakt, was het wederom Iris Werkhoven die in de 43e minuut wist te scoren. Het was het hoogtepunt van de middag, want de aanval was er één om van te likkebaarden. Een driehoekje tussen Lois Spliet, Sarina Pua en linksback Nitsa Liberakakis, eindigde bij laatstgenoemde die geweldig in het strafschopgebied penetreerde en de bal teruglegde op de vierde man Iris Werkhoven. Die schoof hem met links in de verre hoek. 0-3 en wat een prachtige goal! Tevens de ruststand.

Door de comfortabele ruststand, kon de coach zich de luxe permitteren om de nog niet helemaal fitte Sarina Pua en Sophie Oude Ophuis te wisselen in de rust.
IJFC oogde minder geïnspireerd in de 2e helft en de thuisploeg kreeg wat kleine kansjes om wat terug te doen. Dat gebeurde uiteindelijk ook in de 62e minuut nadat een lange bal verkeerd werd beoordeeld achterin. 1-3. Overigens had IJFC daarvoor al op 0-4 kunnen staan, ware het niet dat Lois Spliet volkomen ten onrechte werd afgevlagd terwijl ze op de keeper afging.
Lang hoefde IJFC echter niet te treuren, want drie minuten na de 1-3 stond het alweer 1-4. Herintreder Anne Vroege - terug van 4 weken welverdiende vakantie - toonde aan dat ze weer fris en fruitig is, want ze begon aan een solo van achteruit en legde de bal uiteindelijk met het hoofd klaar voor Iris Werkhoven die haar 3e van de dag tegen de touwen schoot. 1-4!

Maar het feest was nog niet voorbij voor Iris Werkhoven, want 2 minuten later had ze haar 4e goal achter haar naam staan. Dit na goed voorwerk van Kirsten Plug. 1-5!

Het slotakkoord viel in de 88e minuut en hierbij was een hoofdrol weggelegd voor een debutante, namelijk de 16-jarige Sam van Alphen. Zij mocht een kwartier voor tijd haar debuut maken en bekroonde dat met een assist waar Frenkie de Jong jaloers op zou zijn. Een geweldige steekbal en natuurlijk stond Iris Werkhoven weer op de juiste plek om af te ronden. 1-6 en haar 5e goal van de middag. Wat een klasbak! Ik zeg hulde voor onze Iris! 1-6 was tevens de eindstand.

Mooie middag weer dames en coach. Dinsdag de bekerwedstrijd tegen Eindhoven en volgende week de topper tegen Sporting. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara; Cynthia(63.Anne), Esmee, Lianne, Nitsa(73.Annika), Sophie(45.Demi), Sarina(45.Chayenne), Iris, Kirsten, Laura(74.Sam), Lois.

De beelden: https://www.youtube.com/watch?v=9TfbnIfSBOA

Georgos Theteroglou

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!