Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben ook hun tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op een kolkend Sportpark Groenvliet zag tegenstander Blauw Geel letterlijk blauw en geel. De uiteindelijke 5-1 uitslag deed weinig recht aan de krachtsverhoudingen. Met een beetje meer geluk was de wedstrijd dik in de dubbele cijfers geëindigd.

IJFC trad de wedstrijd aan zonder een viertal basiskrachten. Hierdoor startte onze eigen CR7 - Chayenne Rauwerda - voor het eerst in de basis. En wel met rugnummer 7. Jaja Cristiano Ronaldo, pas maar op, Chayenne is coming!

Tegenstander Blauw Geel uit Ede reisde verrassend als koploper af richting Ijsselstein doordat ze de eerste twee wedstrijden wisten te winnen. Al zegt dat nog niet veel zo vroeg in het seizoen.

Dat bleek ook al snel in de wedstrijd. IJFC startte ontketend en speelde haar beste eerste kwartier van dit seizoen. In hoog tempo werd het doel van de bezoekers onder vuur genomen en de openingsgoal kon niet uitblijven. Die viel uiteindelijk in de 14e minuut.

Sarina Pua ging achter de bal aan na een afgeslagen corner, draaide weg bij haar tegenstandster zoals alleen zij dat kan en gaf vervolgens een heerlijke steekbal op Lizzy Bouwman. Die stond nog rechts voorin doordat ze de corner had genomen en gaf de bal zonder aan te nemen meteen voor op Iris Werkhoven die hem bij de eerst paal binnentikte. Een heerlijke tikkie-takkie goal! 1-0.

Het tempo zakte daarna iets in, al kreeg IJFC nog wel een uitgelezen mogelijkheid via Lois Spliet. De keepster van Blauw Geel was echter op haar hoede.

In de 25e minuut kwamen de bezoekers uit het niks op 1-1. Een vrije trap halverwege de helft van IJFC werd niet goed verwerkt in de eigen 16 en de alerte spits kon zo van dichtbij binnenschieten. 1-1.

Het stoom kwam uit de oren bij IJFC. Zoveel kansen en zo'n overwicht en dan zo'n flutgoal tegenkrijgen. Vanaf de aftrap werd meteen de aanval gezocht en binnen een paar seconden lag hij er alweer in. En het was wederom Iris Werkhoven die het laatste tikje gaf. Althans, dat dacht iedereen behalve de grensrechter van Blauw Geel. Die riep de scheidsrechter bij hem en op zijn appel werd de goal afgekeurd. Naar de reden kunnen we allen maar gissen.

Onder aanvoering van de vandaag ijzersterk spelende Esmee Westland werd het gaspedaal verder ingedrukt en IJFC kreeg kans op kans. De bal wou er echter maar niet in. Lat en paal stonden in de weg en niet voor het laatst vandaag.

In de 39e minuut viel dan toch de bevrijdende 2-1. Sarina Pua ging achter een diepe bal aan maar de verdedigster leek de bal goed af te schermen. Onze kleine tovenaar kan echter van een drol een taartje maken. Eerst gaf ze de verdedigster een licht zetje in de rug, vervolgens wist ze de bal op miraculeuze wijze toch te ontfutselen op de achterlijn en dan ook nog de handelingssnelheid om meteen Iris Werkhoven in te spelen en door te lopen voor de kaats. Die volgde en uiteindelijk schoot ze hem met links in de verre hoek. Ik zeg hulde voor onze tovenaar! 2-1!

De beer was los hierna en drie minuten later volgde het hoogtepunt van de middag. Golden leftie Lizzy Bouwman kreeg de bal linksvoorin terug na een ingooi en vanaf de zijlijn schoot ze de bal met een schitterende boog in de kruising. De keepster bleef verbouwereerd achter. Wat een heerlijke goal! Ma Bouwman ging helemaal los op de tribune! 3-1!

In de slotminuten van de eerste helft werd voor de derde keer het houtwerk geraakt. Dit keer was het captain Lianne Grin die een corner snoeihard onderkant lat kopte. De bal leek vervolgens over de lijn te zijn geweest, maar de grens -en scheidsrechter wouden er niet aan. Ruststand derhalve: 3-1.

In de tweede helft ging IJFC op dezelfde voet verder en binnen 6 minuten stond het 5-1 via goals van Iris Werkhoven en Lois Spliet.

Een monsterscore leek alsnog in de maak, maar de paal zat wederom twee keer in de weg bij inzetten van Cynhtia Buis en Lois Spliet.

In de laatste 20 minuten zakte het tempo wat weg, mede door de vele blessurebehandelingen aan de kant van Blauw Geel. Zo bloedde de wedstrijd een beetje dood en ook de scheidsrechter had er genoeg van want die floot al in de 87e (!) minuut af. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, maar goed, misschien had hij meer te doen vandaag. Eindstand derhalve: 5-1.

Mooie overwinning dames en coach! De goede lijn volgende week doorzetten in Hilversum tegen 't Gooi.