VR1 Overwinning voor de coach! - IJFC

Sponsors

VR1 Overwinning voor de coach!

IJFC VR1

3 - 1

Ter Leede VR2

Kirsten Plug (schot)
34'
Sarina Pua (schot)
56'
77'
... (intikker)
Assist: Kirsten Plug

Competitie

1e klasse A

Datum

25 september 2021 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC zijn de competitie goed begonnen. Op het eigen Sportpark werd Ter Leede met 3-1 verslagen. De overwinning was er één voor de coach die vanwege een herniaoperatie niet aanwezig kon zijn.

Gelukkig had Marjolein Verkruijsse een live-stream geregeld via haar laptop waardoor de eerste goal massaal voor de laptop gevierd werd

Eenvoudig ging het niet vandaag. De bezoekers uit Sassenheim bleken taai en voetballend kwamen we er moeilijk doorheen. Het eerste halfuur leverde slechts wat schoten van afstand op en enkele net niet ballen.

Tot daar de 34e minuut was. IJFC kreeg een vrije trap te nemen halverwege de helft van Ter Leede. Lois Spliet - vandaag bij afwezigheid van Sophie Oude Ophuis als controleur spelend - ging achter de bal staan en slingerde hem voor de goal. Daar werd hij in eerste instantie weggekopt, maar precies op de schoen van Nikita Theteroglou. Die gaf hiermee een onbedoelde assist op Kirsten Plug die met rechts - haar chocolade been - zomaar binnenschoot. 1-0 en een lekkere eerste goal van het seizoen voor Kirsten!

Na de openingsgoal ging IJFC beter spelen. Een weergaloze actie van Sarina Pua - eerst wegdraaien bij haar tegenstandster alsof ze er niet stond, vervolgens de bal klaarleggen met de hak - had een beter lot verdiend, maar Lois Spliet schoot de bal over het doel.

Gescoord werd er niet meer voor de rust en zodoende zochten beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op.

Na de rust trok IJFC de goede lijn door en dat resulteerde al snel in de 2-0. En dat was er één om in te lijsten. De immer hardwerkende spits Iris Werkhoven kwam na een snelle omschakeling in balbezit en vanuit de draai gaf ze de bal met buitenkant rechts mee aan Sarina Pua. Wauw! Zij kon zo alleen op de keeper af en rondde vol overtuiging af. 2-0! Hulde voor deze goal!

De buit leek binnen en IJFC kreeg via Sarina Pua nog een goede kans op de 3-0 en zag ook een glaszuivere goal van Anne Vroege -na een geweldige assist van Lizzy Bouwman - wegens buitenspel afgekeurd worden.

Uit het niets kwamen de bezoekers echter in de 77e minuut op 2-1. Het was hun tweede kans van de wedstrijd, maar wel raak.

IJFC moest weer even bij de les zijn en dat deed het. In de 88e minuut viel de beslissing nadat een verre uittrap van Tamara Kamps goed verlengd werd met het hoofd door Kirsten Plug. Iris Werkhoven kon hierdoor alleen op de keeper af en als die eenmaal vertrokken is zien ze haar nooit meer terug. Ook zij bleef net als Sarina Pua koelbloedig voor het doel en rondde vol overtuiging af. 3-1! Tevens de eindstand.

Mooie overwinning dames! Het was moeilijk zonder onze topcoach, maar laten we hopen dat ze snel weer terug is. Sabine Verheul en Dickie de Buck bedankt voor het coachen vandaag!

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou, Esmee Westland, Nitsa Liberakakis, Lizzy Bouwman; Lianne Grin, Sarina Pua, Lois Spliet; Iris Werkhoven, Laura Gaasenbeek(42.Anne Vroege),Kirsten Plug;

Voor de foto's klik hier

Samenvatting van de wedstrijd: https://youtu.be/U80wrRf4zX8

Jorgos Theteroglou

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!