IJFC tankt zelfvertrouwen voor competitie en wint met 6-1 van Bloemendaal

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 14

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC tankt zelfvertrouwen voor competitie en wint met 6-1

IJFC heeft zijn laatste oefen/bekerwedstrijd gewonnen met 6-1 van zondag 2e klasser Bloemendaal. De wedstrijd was voor de beker niet meer van belang, want beide teams waren al uitgeschakeld, maar zo net voor de competitie wilden beide teams wel graag met een overwinning eindigen.

In de eerste 20 minuten zag het er nog niet goed uit voor IJFC, want het spel was slordig en Bloemendaal was iets sterker. De eerste kans was wel voor IJFC, toen Ruben van Rooijen zich vrijspeelde en hard over schoot. Dezelfde Ruben van Rooijen reageerde een minuut later alert toen een kopbal ingekopt werd en hij de bal van de lijn haalde. In de 20e minuut opnieuw een corner. Deze werd in tweede instantie opnieuw ingebracht vanaf de rand van het strafschopgebied en tot verrassing van iedereen en langs verschillende benen, verdween de bal ook langs Mike Maaswinkel in het doel 0-1.Twee minuten later lag de gelijkmaker in het net. Een vlijmscherpe cornerbal van Achraf El Jerari werd zwevend ingekopt ( al la Bep Backhuis) door Stefan de Wit 1-1.  Dit was het sein voor IJFC om het initiatief over te nemen. Het team zette meer druk naar voren, de verdediging ( met Marc van der Klei, Jeffrey Stigter, Davey van de Snoek en Stefan de Wit) gaf geen centimeter ruimte meer en ook het middenveld en de voorhoede begonnen los te komen. In de 33e minuut een schitterende opening van Stijn de Bie op Hicham Chatouani, Hicham controleerde de bal technisch, maakte een prachtige passeeractie en gaf een scherpe voorzet op de slim inlopende Achraf El Jerari, die de bal, net als tegen Edo U ,  beheerst inschoot 2-1. En de koek was nog niet op voor IJFC. Een minuut voor rust een uitstekende pass van Sven van Lierop op Achraf El Jerari, die op zijn beurt direct doortikte naar de vrijstaande Ruben van Rooijen. Ruben bedacht zich geen moment en schoot de bal strak in het net 3-1. Bijna werd het ook nog 4-1 toen Sven van Lierop op rechts goed doorging en het overzicht behield. Hij speelde de weer zeer ijverige Travis Wright goed aan, maar het schot van Traves ging net voorlangs. Rust 3-1 !

In de tweede helft ging IJFC door waar het mee begonnen was. Het initiatief nemen. Dat resulteerde in de 54e minuut al tot de 4-1 na een goede aanval van IJFC. Achraf opende prima op Hicham Chatouani die de bal strak voorgaf, Traves Wright liet de bal slim lopen door een overstapje en Sven van Lierop knalde de bal snoeihard in de goal 4-1. Twee minuten later konden de IJFC supporters opnieuw juichen. Een goede corner van Ruben van Rooijen werd keihard ingekopt door Traves Wright via de paal, Stefan de Wit  gaf nog een extra tikje met het hoofd, maar de bal was al net over de lijn. 5-1 Een schot van Traves Wright, verdween via de keeper over de achterlijn. De corner werd,  door de onlangs vader geworden, Gerben Renes net naast gekopt ( Gerben en Kayleigh gefeliciteerd met jullie prachtige dochter “Raven Taylor” ).  IJFC kreeg nog een paar prachtige kansen o.a. een schot van Traves Wright ( voorbereiding Sven en Hicham) en een goede actie van Nino Poeketi ( weer terug na een paar weken afwezigheid)  voorzet op Hicham Chatouani, zijn goede kopbal werd met moeite gered door de keeper. In de 85e minuut toch de 6-1. Een prachtige dieptebal van Ruben van Rooijen op Sven van Lierop, opnieuw perfect afgerond door Sven van Lierop. In de 94e minuut floot scheidsrechter Juncker, zeer talentvol en een uitstekende wedstrijd, voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 6-1.Een prima overwinning van IJFC.

Uiteraard mist IJFC nog een aantal spelers door blessures, maar deze overwinning geeft vertrouwen voor de ploeg van Jitse Boonstra en Patrick van Oort. Aanstaande zaterdag speelt IJFC de eerste competitiewedstrijd uit tegen CDW. Aanvang 14.30 uur ! We hopen op de steun van het IJFC legioen en op een goed resultaat, want een goed begin is het halve werk.