IJFC verliest ongelukkig tegen sv Montfoort 3-1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 14

Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Vooral de eerste helft speelde IJFC zijn tegenstander weg en creëerde een aantal goede kansen. Montfoort trok zich terug en hanteerde veelal de lange bal, maar werd vrijwel niet gevaarlijk.

IJFC startte zonder de geschorste Jeffrey Stigter en Traves Wright (onbegrijpelijk dat de KNVB deze straffen liet staan na zo’n lange voetballoze tijd).
IJFC begon scherp en dat resulteerde direct in twee flinke kansen voor Vincent Griffioen; in de eerste minuut werd hij diep gestuurd door Ruben van Rooijen en schoot hij oog in oog met de keeper net naast de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later nam hij de bal direct op zijn schoen na een fantastische voorzet van Youri de Kruijf. Dezelfde Youri de Kruijf scoorde na een kwartier de 0–1 met een beheerste intikker uit een prima voorzet van Robin Mankers. Helaas randje buitenspel, waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter Eren de goal afkeurde. IJFC bleef de hele eerste helft veel sterker en voetbalde beter, maar gescoord werd er niet. Tot de 47e minuut. Uit een corner  en met een beetje gerommel en pech verdween de bal tegen de verhouding in, in het IJFC doel 1-0 . Rust

De tweede helft met een scherper Montfoort en kwam IJFC in de 50e minuut goed weg door een dubbele kopbal op de lat. Even later een gevaarlijke vrije bal van IJFC. De bal van Youri de Kruijf verdween naar de kruising maar de keeper van Montfoort kon de bal met de vingertoppen wegtikken. Twee minuten later een hard schot van Rowan Mankers, net naast. Rond de 60e minuut kwamen de jeugdige talenten Sven van Lierop en Tijn Harlaar in het veld. Ook Robin Dambruck viel in. In de 69e minuut een prachtige aanval van IJFC. Eerst was het Youri de Kruijf met een prachtig steekpassje naar Sven van Lierop. Sven nam de bal technisch uitstekend aan en gaf een haarfijne steekbal op Robin Dambruck, die alleen voor de keeper de bal beheerst inschoot. 1-1. Kort daarna kwam IJFC met tien man te staan, doordat Ruben van Rooijen met kramp het strijdtoneel moest verlaten.  Tien minuten later kroop IJFC door het oog van de naald, toen Danny van Loen de paal raakte.  IJFC knokte voor wat het waard was, maar moest helaas in de 93e minuut toch het hoofd buigen. Uit een cornet scoorde Montfoort met een kopbal.
IJFC probeerde  nog langszij te komen en stoomde met het hele team naar voren met een vrije bal. De bal werd afgeslagen en de spits van Montfoort ging met twee medespelers op Mike Maaswinkel af 3-1.

Al met al een ongelukkige nederlaag, maar met goed verzorgd en positief voetbal.
Volgende week speelt IJFC de 2e bekerwedstrijd thuis tegen Vitesse 22 uit Castricum. Aanvang 14.30 uur

De voor aanstaande dinsdag 7 september geplande oefenwedstrijd tegen FC De Bilt gaat helaas niet door omdat FC De Bilt onvoldoende fitte spelers heeft.