Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 08

IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Opstelling

Zaterdag kwam het Amersfoortse Quick op bezoek.

In de voorbereiding hadden wel al tegen dit elftal gespeeld (verlies 4-1) dus wisten beide ploegen wat ze aan elkaar hadden.

Vanwege de 4 nog langdurige afwezige sloten Bram, Jasper en David aan van de 17.1 en mocht Sam Alfen sinds maart weer zijn 1e minuten in de 19 maken.

Al snel ontstond er een heus voetbal gevecht waar aan beide kanten de strijd vooral op het middenveld aangegaan werd. IJfc kreeg wel een paar kansen (kopbal Ramon, voorzet op de lat, Schot Tim) en aan de andere kant moest Kay een aantal keer handelend optreden.

De 2e helft een iets sterker Quick maar IJfc bleef rustig. Wel werd er nog een bal door IJfc van de lijn gehaald. Tot in de 85e minuut de pas 15 jarige Jasper die sterk inviel en voor iedere bal vocht voorin. Kreeg de bal rond de 16 meter voor zijn voeten, hij bedacht zich geen moment en schoof de bal in de linkeronderhoek. De vreugde was enorm. Daarna kreeg Quick nog 2 hele grote kansen maar Kay was vastbesloten om de 0 te houden en hield de ballen eruit.

Na 92 minuten floot de goed leidende Bohree af. Joost voelde de wedstrijd perfect aan en liet lekker voetballen.

Volgende week wacht de derby op het terrein van VVIJ.

De winnaar van deze wedstrijd zal zich plaatsen voor de volgende ronde van de beker

De wedstrijd zal beginnen om 12:30 op het hoofdveld van VVIJ. De boys kunnen iedere steun goed gebruiken in deze wedstrijd!