IJFC 1 loopt tegen kleine nederlaag tegen FC Dordrecht 0-2

0 - 2

FC Dordrecht O23

14 augustus 2021 14:30

IJFC heeft een nuttige eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Dordrecht O21. Het werd een leuke wedstrijd met veel tempo.

Vooraf aan de wedstrijd werd er begonnen met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Isay en Noah Gesser. IJFC speelde met rouwbanden.

Het was te merken dat FC Dordrecht al wat meer trainingsminuten gemaakt had en een wedstrijd gespeeld had in de voorbereiding, want  IJFC had het niet gemakkelijk tegen de snelle en technisch vaardige tegenstander. Veel kansen werden er overigens niet weggegeven, al had keeper Mike Maaswinkel in de eerste helft nog geluk met een schot tegen de paal, die via de rug van Mike weer terug het veld in rolde. Mike moest nog een keer handelend optreden door een schot in de verre hoek naast te tikken. IJFC kreeg weinig kansen, al had het wel pech met een prachtige vrije bal van Ruben van Rooijen, waar Traves Wright en Stijn de Bie centimeters tekort kwamen om in te tikken. In de 31e minuut alsnog de 0-1. De snelle Japanse dribbelaar met nummer 10 , dook uit een counter vrij voor Mike Maaswinkel en wist beheerst in te tikken.

In de tweede helft enkele wissels, waaronder de comeback van Matthijs van Rooijen, na een blessure van twee en een half jaar weer bijna helemaal terug en het officiële debuut van Kyran Buisman, Achraf  el Ajari, en Rowan Mankers.  Kyran Buisman greep uitstekend in bij een voorzet, maar moest in de 18e minuut toch de 0-2 toestaan toen de spits van FC Dordrecht vrij voor hem opdook. Twee minuten later raakte Matthijs van Rooijen de onderkant van de lat via een half geblokt schot van twintig meter.
Het publiek genoot enorm om eindelijk weer een wedstrijd van IJFC te zien en daarbij zorgde het heerlijke zonnetje ook nog voor een prachtige ambiance. Uitslag 0-2.

De kop is eraf. De voorbereiding is gestart en er staan nog leuke oefenwedstrijden te wachten tegen o.a. Tricht, WNC, FC de Bilt, Edo en voor de beker tegen sv Montfoort, Vitesse ’22 en Bloemendaal.

Zaterdag 21 augustus speelt IJFC 2 om 12 uur thuis tegen JSV Nieuwgein 2. De nieuwe coach van het tweede ,Ronald de Kruijf. zal dan starten met zijn team.