Kininelaantje 9
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

IJFC VR1 heeft vanmiddag ook haar derde competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij 't Gooi maakte de ploeg het zich onnodig lastig door de vele kansen niet te benutten. Uiteindelijk was Lois Spliet het goudhaantje met twee goals, waarvan de 1-3 in de 93e minuut.

In de basis geen Lizzy Bouwman vandaag. De uitblinker van vorige week had nog teveel last van haar enkel en werd vervangen door Kirsten Plug. Sophie Oude Ophuis en Laura Gaasenbeek zaten wel weer bij de selectie, maar startten op de bank.

IJFC begon dramatisch aan de wedstrijd. Reeds na 1 minuut spelen zorgde een lange bal voor één op één situatie met keepster Tamara Kamps. Gelukkig steekt zij het hele seizoen al in bloedvorm en ook nu wist ze miraculeus te redden met een uitgestrekt been. Wat een redding van Tammie! Ik zeg hulde!

Na van deze schrik bekomen te zijn, nam IJFC het initiatief langzaam in handen. Door middel van goed druk zetten werd de één na de andere kans gecreëerd. Iris Werkhoven schoot echter van dichtbij tegen de keepster aan en ook Sarina Pua (lastige hoek) vond de keepster op haar weg. Laatstgenoemde zag even later ook nog een inzet op de lat uiteenspatten. Alsof we die vorige week niet genoeg geraakt hadden..

In de 28e minuut viel dan toch de meer dan verdiende openingstreffer. IJFC kreeg een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied nadat Iris Werkhoven hardhandig onderuit was geschoffeld. Lois Spliet ging erachter staan en krulde de bal fantastisch binnen. 0-1!

Meteen daarna had IJFC de wedstrijd definitief in het slot kunnen/moeten gooien. Lianne Grin miste echter een opgelegde kans en Iris Werkhoven vond wederom de keepster op haar weg.

't Gooi bleef hierdoor in de wedstrijd en IJFC moest alert blijven op de snelle spitsen van de thuisploeg. Zo leidde balverlies rond de middenlijn tot een nieuwe één op één situatie met Tamara Kamps, maar die kwam weer als winnaar uit de strijd door zich als een tijger voor de bal te werpen.

IJFC bleef daarna kansen missen. O.a. Chayenne Rauwerda (2x) en Sarina Pua waren dichtbij de 0-2. Die leek alsnog te vallen in de 42e minuut, maar de scheidsrechter keurde - op appel van de grensrechter - een goal van Lois Spliet af wegens buitenspel. Laten we zeggen dat we daar onze twijfels over hadden..

Lang hoefde IJFC hier niet over te treuren. Een minuut later lag hij er namelijk wel in en hier kon zelfs de grensrechter niks aan veranderen. Een fout in de opbouw van de thuisploeg werd direct afgestraft door Sarina Pua die de bal met een heerlijke trekstoot binnenschoot via de binnenkant van de paal. 0-2!

In de laatste minuut van de 1e helft werd toch weer een grote kans weggeven door IJFC. De spits van 't Gooi schoot de bal in vrije positie echter voorlangs. Ruststand derhalve: 0-2.

De tweede helft begon net zo dramatisch voor IJFC als de eerste helft, met dien verstande dat het dit keer wel werd afgestraft. De rechterspits was ervandoor en legde de bal bij de tweede paal waar hij binnengetikt kon worden. En zo stond het na 30 seconden (!) spelen in de 2e helft plots 1-2.

IJFC liet zich niet van de wijs brengen, ondanks de nodige provocaties van speelsters van 't Gooi en mensen uit het publiek die zich meenden met de wedstrijd te moeten bemoeien.

Het bleef kansen regenen, maar Chayenne Rauwerda, Sarina Pua en Iris Werkhoven misten oog in oog met de keepster. Tevens werden wederom twee goals afgekeurd en ontsnapte een verdedigster van 't Gooi aan een rode kaart toen ze de doorgebroken Iris Werkhoven neerlegde.

De thuisploeg bleef hierdoor in de wedstrijd en was af en toe dreigend, al kreeg het geen echte grote kansen meer zoals eerder in de wedstrijd. Slechts één moment was even bibberen, maar onze Griekse beul achterin - Nitsa Liberakakis - wierp zich met een fraaie blocktackle voor de bal.

In de 93e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende 1-3. Laura Gaasenbeek veroverde met een sliding de bal rond de middenlijn en stuurde Iris Werkhoven diep. Die wachtte op het juiste moment om de bal opzij te leggen op Lois Spliet. Die kwam als Usain Blot aangesneld van achteruit.

Zo hard dat ze de bal niet goed aannam en uit moest wijken naar rechts. De kans leek verkeken, maar 'La Spliet' wist de bal met een schitterende curve nog over de keepster te krullen. Wat een goal! Spliet on fire! De hele IJFC-bank ging uit z'n dak! Wedstrijd beslist en niet veel later floot de scheidsrechter af.

Complimenten dames en coach! Het was geen hele goede wedstrijd van onze kant, maar desondanks legio kansen gecreëerd en ongelooflijk hard gewerkt. Hulde!
Volgende week voor de beker tegen Eindhoven VR2. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou, Esmee Westland, Nitsa Liberakakis, Kirsten Plug; Cynthia Buis(55.Sophie Oude Ophuis), Lianne Grin, Sarina Pua; Chayenne Rauwerda(71. Laura Gaasenbeek), Iris Werkhoven, Lois Spliet;