IJFC VR 1 wint eerste oefenwedstrijd van het seizoen 21/22 - IJFC

Sponsors

IJFC VR 1 wint eerste oefenwedstrijd van het seizoen 21/22

IJFC VR1

3 - 0

RCL VR1

4'
53'
Assist: Lianne Grin
Lois Spliet (kopbal)
68'
Assist: Lianne Grin

Datum

21 augustus 2021 14:30

Accommodatie

Onbekend

 
De dames van IJFC zijn het nieuwe seizoen gestart met een 3-0 overwinning op Hoofdklasser RCL. Op de overwinning viel weinig af te dingen. De ploeg was heer en meester in eigen huis en opende al na 4 minuten de score via een strafschop van Nikita Theteroglou.

De aanzet tot de strafschop was een vlijmscherpe counter waarbij spits Iris Werkhoven een hoofdrol vertolkte door naar rechts uit te wijken, te dreigen met rechts aan te nemen en vervolgens met links te versnellen. Heerlijk. Haar voorzet leidde tot paniek achterin bij RCL, waarbij de verdedigster met haar handen op de bal viel. Een zuivere pingel. De benutte strafschop was tevens de eerste goal van Nikita in dienst van IJFC. Waarvoor hulde!

IJFC bleef na de goal goed spelen en kreeg de nodige kansen om de score te verdubbelen. De eindpass was een paar keer echter net niet goed.
Het tweede halfuur (de wedstrijd werd afgewerkt in een 3x30 minuten format), was ietwat rommelig van IJFC kant. RCL werd iets dreigender via de snelle buitenspeelster die ingevallen was. Desondanks was het IJFC dat de score in de 53e minuut verdubbelde. Het was een aanval uit het boekje. Een driehoekje tussen Sarina Pua, Nikita Theteroglou en Lianne Grin, waarbij Sarina de lopende 3e man was die fantastisch bediend werd door Lianne met een steekbal op maat. Sarina hoefde de bal alleen maar breed te leggen waarna Laura Gaasenbeek hem tegen de touwen kon koppen. 2-0 en wat een fraaie aanval!

Niet veel later wederom een hoofdrol voor Lianne Grin. Ze onderschepte een foute inspeelspass, ging ervandoor over rechts en gaf de bal strak voor het doel. Daar stond Lois Spliet die de bal fantastisch binnenkopte. Dat was geen makkelijke bal. Hulde voor Lois! 3-0.

In het restant van de wedstrijd kreeg IJFC nog opgelegde kansen via Sarina Pua en Iris Werkhoven op meer, maar de bal wou er niet in. Eindstand derhalve: 3-0.
Complimenten dames en coach! Goede eerste wedstrijd. Niet alles was nog even zuiver, maar de manier waarop er constant druk op de bal werd gezet was mooi om te zien. Met name Sophie Oude Ophuis ging als een terrier tekeer op het middenveld en ook Esmee Wetland zat er constant bovenop. Ook een uitstekend debuut van Nitsa Liberakakis die er 3 jaar uit is geweest. Dat was niet te zien! En Tamara Kamps hield met een paar goede saves de 0. Prima!

Helaas hebben we dit seizoen afscheid moeten nemen van Sanne van Impelen en Nadja Wolters ivm een verhuizing. Heel erg jammer en we wensen ze het beste toe.
Komende zaterdag de tweede oefenwedstrijd tegen Unitas en daarna wachten de eerste bekerwedstrijden. We gaan er een mooi seizoen van maken!Scoreverloop:
4. 1-0 Nikita Theteroglou (penalty)
53. 2-0 Laura Gaasenbeek (assist Lianne Grin)
68. 3-0 Lois Spliet (assist Lianne Grin)
Opstelling:
Tamara Kamps;
Esmee Westland, Nikita Theteroglou, Nitsa Liberakakis(31.Lianne Grin), Lizzy Bouwman (61.Nitsa Liberakakis);
Laura Gaasenbeek(31.Sarina Pua), Sophie Oude Ophuis, Kirsten Plug;
Anne Vroege(43.Ellen Boon/61.Demi van Dijk), Iris Werkhoven(47.Laura Gaasenbeek/76.Iris Werkhoven), Lois Spliet;

Verslag: Jorgos Theteroglou
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!