Sponsors

IJFC wint laatste oefenwedstrijd voor de start van de competie

IJFC 1

-

EDO (U) 1

Datum

14 september 2021 20:30

Accommodatie

Sportpark Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

 

IJFC wint laatste oefenwedstrijd voor competitie

IJFC heeft zijn laatste oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen EDO U. Een uitstekende tegenstander uit de derde klasse, die zeker mee gaat doen om de bovenste plaatsen. Eenvoudig was de overwinning zeker niet, want vooral in de eerste helft was EDO U gevaarlijker dan IJFC en werd het zelfs 0-1, maar uiteindelijk in de tweede helft trok IJFC aan het langste eind.

Trainer Jitse Boonstra en assistent Patrick van Oort stelden weer drie nieuwe debutanten op: Ramon Tolhoek ( centrale verdediger,kan ook op het middenveld goed uit de voeten en speelt nog in JO 19-1 ), Bram Jongsma ( rechtsback, dit jaar over gekomen vanuit de jeugd ) en Achraf El Jerari (afkomstig van Zwaluwen Vooruit). Alle drie de spelers kunnen terugkijken op een uitstekend debuut. Zowel Ramon als Bram voerden hun verdedigende taken goed uit, voetbalden vrijuit en schakelden zich regelmatig in bij aanvallen. Achraf scoorde twee goals en had daarmee een groot aandeel in de overwinning.

Zoals gezegd was Edo U een uitstekende tegenstander. Het eerste kwartier ging nog redelijk gelijk op, maar het laatste half uur van de eerste helft was Edo U gevaarlijker. IJFC creëerde vooral in het begin een aantal kansen. Eerst was het Jeffrey Stigter, die Achraf El Jari met een mooie pass goed diep stuurde, de voorzet bereikte Bradley en Travis Wright net niet. Enkele minuten later een uitstekende crosspass van Ramon Tolhoek op de opkomende Stefan de Wit. De voorzet van Stefan bereikte Achraf El Jari, die de bal uit de lucht op zijn schoen nam, net over. Daarna was het Edo dat de klok sloeg. IJFC kwam een aantal keren goed weg, maar doelman Mike Maaswinkel kon niet voorkomen dat acht minuten voor rust de 0-1 werd binnen geschoten. Rust 0-1.

De tweede helft een sterker IJFC, maar pas in de 61e minuut de eerste echte grote kans en dat resulteerde direct in de gelijkmaker. Hicham Chatouani onderschepte een inspeelbal, passeerde zijn directe tegenstander en schoot van 20 meter op doel. De keeper kon de bal niet klemmen en Achraf El Jerari was er als de kippen bij en tikte de bal beheerst binnen. 1-1 Tien minuten later een fantastische passeerbeweging van Sven van Lierop op links, hij passeerde zijn tegenstander en gaf een perfecte voorzet op de goed inlopende Archaf El Jerari. Archaf schoot onberispelijk in 2-1. Edo U probeerde nog wat terug te doen, maar de IJFC verdediging gaf geen krimp meer en keeper Kyran Buisman kon zijn doel schoon houden. Eindstand 2-1.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC voor de beker tegen Bloemendaal , zondag 2e klasse. Helaas is IJFC al uitgeschakeld voor de volgende ronde, maar een goed resultaat zal vertrouwen geven voor de start van de competitie op 25 september uit tegen CDW. Hopelijk zijn dan ook een aantal geblesseerde spelers weer volledig hersteld.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!