3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC laat verdiend punt in laatste minuut liggen tegen BFC 1-2

IJFC heeft tegen BFC minimaal één punt te weinig gekregen. Het team van Jitse Boonstra en Patrick van Oort, deed zeker niet onder voor de koploper, maar incasseerde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog een tegentreffer uit een cornerbal. De eerste twintig minuten had IJFC het betere van het spel en zette het BFC helemaal vast door goed druk te zetten en kon BFC overeind blijven door regelmatig aan de noodrem te trekken.

De overige zeventig minuten ging het spel wat over en weer en was er vooral veel strijd op het middenveld. IJFC miste spits Vincent Griffioen, terwijl Ruben van Rooijen op de bank begon, net teruggekeerd van een blessure. Erwin van Soolingen startte in de basis, ook na een blessure en speelde een uitstekende wedstrijd.

IJFC startte in de volgende samenstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Stijn de Bie, Hicham Chatouani, Erwin van Soolingen (61 Ruben van Rooijen), Sven van Lierop (61 Robin Dambruck), Traves Wright en Youri de Kruijf 80 ( Achram el Jerari)

Zoals gezegd begon IJFC zeer gedreven en geconcentreerd aan de wedstrijd en pakte brutaal het initiatief tegen koploper BFC. Dat resulteerde al in de 9e minuut in een terechte strafschop. Een verre ingooi van Marc vd Klei werd goed verlengd door Sven van Lierop. Gerben Renes ontving de bal en wilde uithalen, maar werd omver gelopen door een verdediger. De prima leidende scheidsrechter Thomas kon niet anders dan een strafschop geven. De goed op dreef zijnde Hicham Chatouani begaf zich achter de bal en schoot strak en feilloos in 1-0. IJFC bleef het initiatief houden, maar echt grote kansen creëerde het niet. Dan in de 28e minuut, uit het niets, de eerste corner voor BFC. Via de kluts en het dijbeen vaan aanvoerder Jeffrey Stigter verdween de bal in het doel 1-1. IJFC was even van slag en Mike Maaswinkel moest gestrekt naar de hoek om redding te brengen. IJFC kreeg nog twee behoorlijke kansen. Eerst een goede passeeractie van Youri de Kruijf, schot net naast en een prachtige steekbal van Hicham Chatouani op Traves Wright, schot net via een verdediger gered. Rust 1-1

In de tweede helft bleef de wedstrijd in evenwicht. De verdediging van IJFC (met Marc van de Klein, Davey vd Snoek Jeffrey Stigter en Gerben Renes)  stond als een huis. Het middenveld met Stijn de Bie, Erwin van Soolingen en Traves Wright, knokte voor iedere centimeter en voorin probeerden Sven van Lierop, Hicham Chatouani en Youri de Kruijf kansen te creëren. In de 60e een streep van Stijn de Bie, redding van de keeper en vijf minuten later een uitstekende aanval van IJFC via Hicham Chatouani, perfecte steekbal op invaller Robin Dambruck, Robin speelde de bal direct door op de vrijstaande Youri de Kruijf, zijn schot werd helaas net geblokt. In de 71e nog een goede kans voor IJFC. Stijn de Bie opende goed op de diepgaande Robin Dambruck. Robin gaf een prima voorzet, de keeper kwam uit zijn doel en liet de bal los. Traves Wright zal er als de kippen bij, maar tikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. BFC Zette er eigenlijk niets tegenover en IJFC bleef eenvoudig overeind. Een verre ingooi van Marc van de Klij werd goed ingekopt door Davey vd Snoek, maar de bal werd door een verdediger weggekopt. Dan de 45e minuut. Iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel en dat zou een acceptabele uitslag geweest zijn… maar een onschuldig lijkende cornerbal ging voorbij de tweede paal. De bal werd terug gekopt en daar stond een speler van BFC vrij. Zijn volley verdween in het doel 1-2. Een deceptie voor IJFC.

Een bestuurslid van BFC gaf het na afloop nog sportief aan: “We hebben een gestolen overwinning behaald “ . Teleurgesteld verlieten de spelers en staf het veld en hadden even tijd nodig om dit ongelukkige en onnodige verlies te verwerken.

Volgende week een nieuwe kans tegen Delta Sports uit Houten. Delta Sports staat qua puntentotaal gelijk met IJFC na een overwinning op Victoria (1-0) en twee nederlagen tegen CSW (1-0) en Loosdrecht (1-0). Het belooft een spannende wedstrijd te worden en we hopen weer op veel steun van de supporters. De aanvang is 15.00 uur.