Teamspirit IJFC zorgt voor overwinning op de Meern 2-0

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Teamspirit IJFC zorgt voor overwinning op de Meern 2-0 !

Een strijdend IJFC heeft ervoor gezorgd dat de eerste overwinning van het seizoen binnen was. Tegen vv de Meern, één van de ploegen met promotieplannen, werden de punten in eigen huis gehouden. Zonder de andere spelers tekort te doen, vielen twee spelers in het bijzonder op. Aanvoerder Jeffrey Stigter, keerde weer terug in de basis en was een grote rots in de branding en Hicham Chatouani nam twee goals voor zijn rekening en had een aantal fantastische acties waar het publiek van smulde. Ook keeper Kyran Buisman (18) kan terugkijken op een prima wedstrijd. Hij begon wat nerveus, maar na een minuut of twintig was de spanning weg, maakte hij prachtig redding en dat gaf vertrouwen. Hij bezorgde de staf en supporters grote schrik toen hij ver in de tweede helft een aanvaller uitspeelde door de bal achter zijn standbeen langs te halen. Na afloop ontving hij het applaus van de spelers, voor zijn goede optreden, met veel trots. Erwin van Soolingen viel de tweede helft in, na een slepende blessure, en deed het goed.

IJFC speelde in de volgende formatie.

Kyran Buisman, Stefan de Wit, Davey v.d. Snoek (36 Gerben Renes), Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij (Robin Dambruck), Stijn de Bie, Hicham Chatouani, Sven van Lierop (45 Erwin van Soolingen), Vincent Griffioen (67 Achraf el Jerari) , Traves Wright en Youri de Kruijf

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor de Meern. Zij trokken meteen ten aanval en met wat kunst en vliegwerk kon IJFC de nul vast houden. Toch was het IJFC, dat de score opende. Sven van Lierop veroverde de bal en speelde Traves Wright aan, Traves werd onderuit gehaald en de uitstekend leidende scheidsrechter Tol gaf een vrije bal. Hicham Chatouani schoot de bal strak in en via de handen van doelman Doezeman van vv de Meen, verdween de bal in het doel. 1-0.  IJFC herstelde zich en hield vv de Meern steeds meer van het doel en creëerde zelf een tweetal mooie kansen. Eerst schoot Traves Wright van twintig meter richting de kruising, mooie redding van de keeper en nog geen minuut later een streep van Youri de Kruijf rakelings over de kruising. Vv de Meern had iets meer balbezit, maar IJFC verdedigde kranig. Toch moest keeper Kyran Buisman zijn kwaliteit tonen bij een schot in de verre hoek en dat deed hij uitstekend. Drie minuten voor rust kwam IJFC nog een keer goed weg. Een van richting veranderde klutsbal verdween via Kyran Buisman over de achterlijn. Een minuut later een goede pass van Marc v.d. Klij op Hicham Chatouani. Hicham speelde zich knap vrij en haalde van 25 meter uit. Keeper Doezeman werd blijkbaar verrast, want via zijn handen verdween de bal in de hoek 0-2. RUST

In de tweede helft was de eerste kans voor IJFC. In de 4e minuut speelde Youri de Kruijf zich goed vrij en gaf een perfecte voorzet op Vincent Griffioen. Vincent nam de bal goed aan en schoot de bal strak richting de bovenhoek, prachtige redding van de keeper. De tweede helft was er veel strijd op het middenveld en gaven de twee teams elkaar weinig ruimte om te spelen. De verdediging met Jeffrey Stigter, Gerben Renes, Stefan de Wit en Robin Dambruck gaven geen kans meer weg, de middenvelders Erwin van Soolingen, Stijn de Bie en Traves Wright knokten voor iedere cm en ook de aanvallers waren niet te beroerd om mee te verdedigen. Kortom: er stond een team. In de 27e minuut een vrije bal voor IJFC, nadat Youri de Kruijf aangetikt was. Opnieuw Hicham Chatouani achter de bal. Hij schoot de bal slim langs de muur, maar de keeper bracht met moeite redding. Enkele minuten later veroverde Hicham Chatouani de bal en gaf een goede voorzet op de in sprintende Traves Wright, Traves kwam een neuslengte tekort om de bal in de goal te koppen. In de 45e minuut kreeg Achraf El Jerari de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Alleen voor de keeper, schoot hij tegen de keeper aan, de rebound van Traves Wright spatte uiteen op de kruising.

In de 49e minuut floot scheidsrechter Tol voor het einde van de wedstrijd. Tijdens de week van de scheidsrechter werd hij nog even in het zonnetje gezet.

Na afloop klonk het “blauw wit”weer ouderwets in de kleedkamer… pupil van de week Guus Pfeifer, werd door het team omgedoopt naar Guus Geluk en nadat trainer Jitse Boonstra zijn visie over de wedstrijd had verteld, klonk het gezang weer door de kleedkamer. Iedereen opgelucht na een mooie overwinning op een goede tegenstander. Vorige week zat alles tegen in Wijk bij Duurstede. Vandaag zat het een beetje mee, maar dat dwing je ook af. Zoals trainer Jitse Boonstra ook memoreerde:  “dit was een overwinning van het team “ en zo was het ook. Volgende week opnieuw een tegenstander met kampioensaspiraties:  BFC uit Bussum. Het team rekent op de steun van IJFC legioen. De aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

IJFC 2 won met 2-1 van Maarssen 2. Ook daar een overwinning van het hele team. Coach Ronald de Kruijf was zeer tevreden over de mentaliteit van dit jonge team. De eerste drie punten zijn binnen en dat smaakt naar meer.