IJFC laat zich weer verrassen en verliest onnodig van Nieuwland 1-2

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Voor de vierde keer dit seizoen was IJFC zeker niet minder dan de tegenstander, maar verliest het onnodig op een stil en koud Sportpark Groenvliet. Deze keer was Nieuwland de gelukkige en gaf het Bestuur aan dat ze blij waren met de gestolen overwinning. In plaats dat IJFC scoorde in de 74e minuut (met een gigantische kans voor Hicham Chatouani  op drie meter vrij voor keeper Noah Moghaddasian schoot hij tot ontzetting van heel IJFC net over), scoorde Nieuwland uit dezelfde aanval, uit het niets en uit de enige kans de 1-2. Een zeer bittere pil voor de selectie van Jitse Boonstra ( moest door ziekte met de rust afhaken ) en Patrick van Oort. IJFC startte in de volgende formatie: Kyran Buisman, Stefan de Wit, Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Traves Wright, Robin Dambruck. Luciano Poeketi ( 62 Matthijs van Rooijen)  en Vincent Griffioen (33 Hicham Chatouani  ( 81 Youri de Kruijf )) .

Onder moeilijke omstandigheden: wind, kou, regen en natte sneeuw en zonder supporters  probeerden beide partijen er een open wedstrijd van te maken, met aan beide kanten weinig uitgespeelde kansen. IJFC was iets sterker en had iets meer balbezit, maar de strijd werd met name op het middenveld gestreden. Het eerste kansje was voor IJFC. Een voorzet van Robin Dambruck, kwam net niet bij Traves Wright terecht. In de 13e minuut kon IJFC toch juichen. Een voorzet van Luciano Poeketi kwam via de tegenstander in de voeten van Vincent Griffioen. Vincent bedacht zich geen moment en schoot de bal strak in de verre hoek 1-0. Een goed begin. De volgende kans was opnieuw voor IJFC. Traves Wright speelde Vincent Griffioen aan, Vincent schoot de bal uit de draai goed in, centimeters langs de paal en raakte hierdoor iets geblesseerd en moest zich later laten vervangen door Hicham Chatouani.

Drie minuten later lag de gelijkmaker in het IJFC doel. Uit het niets stond aanvaller van Nieuwland vrij voor keeper Kyran Buisman, die kansloos was op de uithaal 1-1.

IJFC probeerde het spel weer op te pakken. Ruben van Rooijen schoot een vrije bal fantastisch in, maar keeper Moghaddasian kon met veel moeite en met zijn vingertoppen de bal uit de hoek tikken. Een volgende vrije bal van Ruben van Rooijen verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Rust 1-1

Twee minuten na rust schoot Robin Dambruck snoeihard op de binnenkant van de paal, maar de prima leidende scheidsrechter Knetsch zag een overtreding. Het spel ging over en weer met veel balverlies aan beide kanten en echte kansen werden niet gecreëerd.  Tot de 72e minuut. Davey van de Snoek onderschepte de bal, omspeelde drie tegenstanders en legde de bal perfect terug op de vrij voor de keeper staande Hicham Chatouani. Op 3 meter van de goal leek het een eenvoudige intikker te worden, maar zoals eerder aangegeven verdween de bal net over de goal. In dezelfde minuut was Nieuwland wel trefzeker. Een schot leek een prooi te worden voor Kyran Buisman, maar twee spelers van Nieuwland gleden op randje buitenspel naar de bal… en de bal verdween in het doel. 1-2

IJFC probeerde nog een slotoffensief te starten en ging achterin man tegen man spelen. Een goede voorzet van Hicham Chatouani werd net naast gekopt door Traves Wright en in de laatste minuut werd een harde voorzet van Traves Wright met moeite van de lijn gehaald, maar de gelijkmaker viel niet. In de 93e minuut floot scheidsrechter Knetsch voor het einde van de wedstrijd. IJFC verliet teleurgesteld het veld. Weer een onnodige en onverdiende nederlaag. Aan de inzet ligt het niet, maar het scorend vermogen zal opgevijzeld moeten worden.

Dit zal voorlopig de laatste wedstrijd van het jaar zijn, want Corona gooit opnieuw roet in het eten. Zaterdag zou IJFC tegen titelkandidaat Maarssen spelen, maar ook daar zit de klad er een beetje in, na twee nederlagen. Mocht er toch gespeeld worden, dan is de wedstrijd om 14.30 uur… helaas opnieuw zonder het IJFC legioen. IJFC bezet op dit moment de achtste plaats. Gezien de verwachtingen van dit seizoen, iets te laag. Toch verwachten we in de tweede helft van de competitie dat IJFC nog wat plaatsen zal stijgen.