IJFC doet zich vreselijk tekort en lijdt een onverdiende nederlaag van CDW 3-2

Lekdijk Oost 12
3961MB
WIJK BIJ DUURSTEDE
tel. 0343-577899

IJFC doet zichzelf vreselijk tekort en lijdt een onverdiende nederlaag bij CDW 3-2

Verbaasde en teleurgesteld gezichten na afloop. Hoe kon dit gebeuren? IJFC speelde een uitstekende eerste helft en creëerde gigantisch veel kansen, maar liet zich in de tweede helft, in tien minuten tijd, na een rode kaart van keeper Mike Maaswinkel, het kaas van het brood eten. Ook de supporters van CDW stonden versteld van de omslag en hadden zich in de rust al neergelegd bij een grote nederlaag…. Maar dat pakte anders uit.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel ( 52 Damani Willems), Gerben Renes, Stefan de Wit ( 80 Achraf el Jerari), Davey van de Snoek, Marc v.d. Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen (46 Matthijs van Rooijen) , Traves Wright, Hicham Chatouani, Vincent Griffioen (52), Youri de Kruijf (61 Robin Dambruck).

IJFC startte direct scherp en in de eerste drie minuten had het al 0-3 kunnen staan. In de eerste minuut een goede interceptie van Davey van de Snoek en hij zette Youri de Kruijf vrij voor de keeper. Knappe redding van de keeper. Een minuut later een prachtige dieptebal van Hicham Chatouani op Vincent Griffioen, schot net naast en in de 3e minuut een knappe passeeractie van Ruben van Rooijen, hij glipte langs drie tegenstanders, gaf een goede voorzet op Gerben Renes, de bal werd net weggekopt en de rebound van Vincent Griffioen verdween in het zijnet. Een minuut later moest Mike Maaswinkel handelend optreden om een schot onschadelijk te maken. Twee minuten later opnieuw een grote kans voor IJFC. Een ingooi werd knap doorgekopt door Traves Wright naar Hicham Chatouani, die leverde op zijn beurt een perfecte voorzet op Vincent Griffioen, die snoeihard inschoot, opnieuw stond de keeper van CDW, die een wereldpartij keepte, in de weg. IJFC bleef doorgaan met aanvallen en goed voetballen. Een voorzet van Stijn de Bie op Stefan de Wit die de kopbal terug legde op Gerben Renes. In één keer op zijn schoen richting de bovenhoek, maar opnieuw stond de keeper in de weg. Achterin gaf IJFC geen kans weg. Een schot van Hicham Chatouani verdween een centimeter langs de verkeerde kant van de paal.

Dan in de 32e minuut, eindelijk de “bevrijdende” en zeer verdiende voorsprong voor IJFC. Vincent Griffioen werd onderuit gehaald en Hicham Chatouani ging achter de bal staan. Met een streep verdween de bal in de verre hoek. Onhoudbaar 0-1. Drie minuten later opnieuw een vrije bal voor IJFC. Deze keer ging Ruben van Rooijen achter de bal. Zijn vrije trap ging helaas via de binnenkant van de paal weer het veld in. In de 41e opnieuw een kans voor IJFC. De slim en goed spelende Hicham Chatouani gaf een prachtige steekbal op Youri de Kruijf. Youri omspeelde de keeper op snelheid, maar werd omver gekegeld. De goed leidende Scheidsrechter Appel kon niet anders dan een strafschop en geel geven. Vincent Griffioen achter de bal, normaal een zekerheidje, maar deze keer koos hij voor een beheerst balletje in de hoek en toevallig ging de keeper ook naar die hoek. Twee minuten later alsnog de 0-2. Hicham Chatouani dribbelde op, zag de keeper iets voor zijn doel staan en met een schitterende lob verdween de bal over de keeper in het doel. 0-2 RUST

Wissel Matthijs van Rooijen voor zijn broer Ruben van Rooijen. Een indrukwekkend moment, want na drie jaar blessureleed was dit weer in de eerste competitiewedstrijd voor Matthijs. IJFC ging direct verder met initiatief nemen. In de 46e minuut een goede voorzet van Traves Wright op Vincent Griffioen, zijn schot werd geblokt en de rebound van Youri de Kruijf verdween helaas in het zijnet. Een voorzet van Marc vd Klij werd door Vincent Griffioen net over gekopt.

In de 52e minuut de grote ommekeer van de wedstrijd. Een dieptebal werd door keeper Mike Maaswinkel niet helemaal goed ingeschat. Hij kwam zijn goal uit, probeerde nog iets in te houden, maar net buiten het strafschopgebied kwam hij ongelukkig in botsing met de tegenstander. Scheidsrechter Appel zag hier een overtreding in voor het ontnemen van een kans en gaf direct rood. Damani Willems nam de plaats in het doel in. Damani werd direct uitgeprobeerd, maar in de 57e kwam hij goed zijn doel uit en pakte hoog boven iedereen uit de bal uit de lucht. In de 58e minuut dan toch uit het niets een tegengoal. Een voorzet van de zijkant werd keihard ingekopt. 1-2. Traves Wright schoot goed in, maar de keeper was bijna niet meer te passeren. In de 62e minuut de gelijkmaker. Heel ongelukkig ging Damani onder een hoge voorzet door en tot schrik van heel IJFC, precies voor de voeten van een CDW speler 2-2. Drie minuten later de klap voor IJFC. De bal werd niet goed weg gewerkt en de vrijstaande speler van CDW schoot snoeihard in de bovenhoek. Onhoudbaar.

IJFC knokt met tien man nog om er een goed resultaat uit te halen, maar het zat IJFC niet mee. Een vrije bal van Marc van de Klij werd snoeihard milimeters naast gekopt door Traves Wright. IJFC zette CDW onder druk, maar ook de fantastische kopbal van Robin Dambruck werd ongelofelijk knap uit de bovenhoek getikt door de man of the match : de keeper van CDW.  Uitslag 3-2 en een grote teleurstelling voor IJFC.

Volgende week speelt IJFC thuis tegen vv de Meern, dat een ruime overwinning behaalde tegen NITA. Het zal een spannende wedstrijd worden. We hopen weer op de steun van het IJFC legioen.