Verdiende overwinning voor IJFC in uitwedstrijd tegen Victoria 0-2

't Jagerspaadje 26
1231KJ
LOOSDRECHT
tel. 00-00000000

Zonder publiek in miezerige omstandigheden met kunstlicht heeft IJFC in de uit wedstrijd tegen Victoria een verdiende overwinning behaald. Na 90 minuten stond 0-2 op het scorebord. Bij afwezigheid in verband met ziekte van hoofdtrainer Jitse Boonstra nam Patrick van Oort geassisteerd door keeperstrainer Bjarni Vlak de honneurs waar. 2 doelpunten van spits Vincent Griffioen, 1 vlak voor rust en 1 een kwartier beslisten het duel waarin keeper Arjen Wildvank op 32 jarige leeftijd zijn basisdebuut maakte voor IJFC.

Opstelling IJFC; Arjen Wildvank, Rowan Mankers, Jeffrey Stigter, Davey vander Snoek, Marc van der Kleij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Luciano Poeketi (60e Traves Wright), Robin Dambroek, Vincent Griffioen (75e Matthijs van Rooijen), Hicham Chatouani.

Direct vanaf de openingsfase trok IJFC het initiatief naar zich toe zonder overigens tot grote scoringskansen. Slordigheid en het goed invullen van posities is en blijft een aandachtspunt voor komende periode. De geweldige teamspirit, met name het voor elkaar willen werken, compenseerde gelukkig een en ander. Kansen waren in de 1ste helft op de vingers van 1 hand te tellen. In een van deze spaarzame kansen was het spits Vincent Griffioen die in de 39e minuut koelbloedig de 0-1 op het scorebord schoot nadat hij in het zestienmeter gebied in balbezit kwam. De voorsprong gaf lucht en IJFC ging ook beter voetballen. Rust.

In de 2e helft een aanvallend machteloos Victoria dat niet bij machte was om het de verdediging van IJFC met een solide keepende Arjen Widvank moeilijk te maken.  Rond de 60e minuut viel na een “ingestudeerde” vrijetrap de “voorbeslissing” in de wedstrijd. Nadat Marc van der Kleij eerst vanaf rand zestiengebied een vrije trap direct op doel te schoot (echter zonder resultaat) besloot hij even later vanaf vrijwel dezelfde plek de bal subtiel aan Vincent Griffioen te geven die geen moment aarzelde en in de korte hoek de bevrijdende 0-2 op het scorebord zette.

In de slotfase dan nog 1 kans voor Victoria nadat grensrechter Ton Schoonenberg door scheidsrechter Roozeboom ten onrechte genegeerd werd. Door goed ingrijpen van keeper Arjen Wildvank met hulp van Davey van der Snoek werd ook dit gevaar verijdeld en konden 3 punten worden bijgeschreven. Een verdiende overwinning voor IJFC dat zich als een team presenteerde die er met z’n allen (selectie en staf) voor wilde gaan en ook loon naar werken kreeg.

Nadat in de kleedkamer het clublied uit volle borst werd gezongen volgde een leuke en gezellige thuisreis waarbij tot slot traditioneel de laatste rotonde tot 2 keer gerond werd door de bus. Met dit resultaat heeft IJFC nu 13 punten uit 8 wedstrijden en bezet daarmee een 8e plek.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Nieuwland op het programma.