Zwaarbevochten zege van IJFC in streekderby tegen Benschop 2-1

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd heeft IJFC eindelijk weer eens de volle winst weten te behalen. Ondanks dat het in de hectische slotfase nog erg spannend werd voor het IJFC doel viel ditmaal het spreekwoordelijke kwartje eindelijk een keer de goede kant op en konden 3 punten worden bijgeschreven voor het elftal van Jitse Boonstra en Patrick van Oort. De circa 350 toeschouwers op sportpark Groenvliet zagen een sportieve wedstrijd waarin de spanning goed voetbal in de weg zat. Zowel IJFC als Benschop konden de punten broodnodig gebruiken.

IJFC; Kyran Buisman, Gerben Renes (46e Rowan Mankers), Davey van de Snoek, Jefrrey Stigter, Marc van der Kleij, Stijn de Bie (27e  Matthijs van Rooijen) , Ruben van Rooijen, Hicham Chatouani, Robin Dambruck (81e Aschraf El Jerari), Luciano Poeketi, Youri de Kruijff, (46e Vincent Griffioen).

Al in de openingsfase was er een 100% kans voor Robin Dambruck die helaas niet wist te profiteren van een mistrap van de Benschop keeper. Wat volgde was een wedstrijd waarin een strijdbaar Benschop met name in 2e gedeelte van de 1ste helft de beste kansen liet noteren zonder tot doelpunten te komen. Een wat slordig spelend IJFC creëerde zelf ook wat kansen echter ook zonder succes. 0-0 was dan ook de stand bij rust.

In de 2e helft  wist IJFC vervolgens binnen 5 minuten 2 maal tot scoren te komen. Eerst was het Marc van der Kleij die in de 56e minuut met een vrije trap van zo’n 18 meter het Benschop doel wist te vinden. Daarna was de ingevallen Vincent Griffioen (hersteld na blessure) die in de 61e minuut vrij voor de Benschop keeper de rust wist te bewaren en 2-0 op het scorebord zette. De wedstrijd leek vervolgens gespeeld en ook het voetbal van IJFC werd wat beter en er kwamen zelfs kansen op meer doelpunten. Maar dan met nog 6 minuten op het scorebord toch de aansluitingstreffer van Benschop. Een zondagsschot op zaterdagmiddag; vanaf ongeveer de middenlijn weet een Benschopper met een strakke bal IJFC keeper Kyran Buisman te verrassen. Vervolgens de al eerder vermelde hectische slotfase waarin IJFC een paar keer door oog van de naald kroop waarbij Benschop ook nog een strafschop claimde bij scheidsrechter Streef maar ook zelf definitief de wedstrijd had kunnen beslissen.

Eind goed al goed. Een overwinning voor en van het collectief; spelers, staf, begeleiding en supporters in een sfeer zoals voetbal bedoeld is. Hoewel de teleurstelling bij Benschop groot was toch weer na afloop de bekende gezelligheid zoals de streekderby’s tussen IJFC en Benschop zich kenmerken.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen JSV-Nieuwegein op het programma; aanvang 14.30 uur