Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594/452897

IJFC heeft drie broodnodige punten gepakt in en bij Benschop. De wedstrijd was niet fantastisch om naar te kijken (de wind, het veld en een bal die alle kanten op ging, maakte het voetbal moeilijk),  maar de spanning was enorm groot. Er was uiteindelijk maar één team dat de winst verdiende en dat was IJFC. Toch pakte Benschop in de 96e minuut nog bijna een punt, door een omhaal van de meegekomen keeper Jesper van de IJssel. Centrale verdediger Stefan de Wit kopte de bal fantastisch uit de bovenhoek en was de winst voor IJFC. Matchwinner werd invaller Hicham Chatouani, die vrijgespeeld werd door jeugdspeler Tim van Tuijl.

IJFC speelde in de volgende formatie: Kyran Buisman, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij (Hicham Chatouani) , Stijn de Bie, Ruben van Rooijen,Vincent Griffioen ( 80 Tim van Tuijl) , Traves Wright ( 65 Matthijs van Rooijen) Youri de Kruijf ( 45 Tim vd Brugge), Robin Dambruck.

Het eerste kwartier was voor IJFC en creëerde een aantal redelijke kansen. Een vrije bal van Marc vd Klij werd knap ingekopt door Traves Wright. Redding keeper. Twee corners van Ruben van Rooijen draaide gevaarlijk in, maar werden net voor de lijn weggewerkt en in de 12e minuut een goede aanval via Ruben van Rooijen en Marc vd Klij. De voorzet van Marc werd ingetikte door Vincent Griffioen, maar de bal kreeg net niet genoeg snelheid.  Benschop hanteerde veelal de lange bal, maar achterin bij IJFC stond het als een huis met Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Gerben Renes en Marc vd Klij. Na een half uur spelen een goede actie van Robin Dambruck. Hij nam de bal knap aan en schoot de bal vanuit de draai in de korte hoek, knappe redding van Jesper van de IJssel.

Keeper Kyran Buisman werd pas in de 32e minuut voor het eerst echt onder vuur genomen, maar het schot van Benschop, uit een snelle aanval, ging naast. RUST 0-0.

In de tweede helft hetzelfde beeld. IJFC probeerde te voetballen en Benschop probeerde met hoge lange ballen gevaar te stichten. In de 61e minuut veerde het publiek ( veel IJFC supporters) op. Hicham Chatouani omspeelde twee tegenstanders en gaf een perfecte steekbal op de diepgaande Vincent Griffioen. Vincent schoot de bal goed in, maar met een beetje geluk kon de keeper de bal met de punt van zijn schoen redden. Tien minuten later een goede pass van Stijn de Bie op Hicham Chatouani, vlammend schot op de vuisten van de keeper.

Pas in de 83e minuut kon IJFC juichen. Een goede inspeelbal van Tim van de Brugge bereikte Tim van Tuijl. Tim behield het overzicht en speelde Hicham Chatouani met een slim balletje aan. Hicham kapte een tegenstander uit en schoot de bal strak in de korte hoek 0-1. Het hele team dook bovenop Hicham.

De jonge scheidsrechter Jessy van Pinxteren uit Vleuten, hield de derby keurig onder controle en telde er ruim 6 minuten blessuretijd bij. In de 96e minuut dus nog een hachelijk moment bij een corner van Benschop. Het hele team, inclusief keeper van de IJssel, stond voor het IJFC doel. De corner kwam bij de keeper terecht, die zich bijna onsterfelijk maakte met een fantastisch omhaal, al la van Basten, maar tot geluk van IJFC stond daar Stefan de Wit nog, die uiteindelijk de held van de dag werd met een fantastisch kopbal uit de bovenhoek. Scheidsrechter van Pinxteren floot direct voor het einde. Een bevrijdend gejuich galmde over het sportpark van Benschop en in de kleedkamer klonk het blauw wit weer als vanouds. Trainer Jitse Boonstra verwoorde het goed:  “  Het was geen beste wedstrijd, maar er stond wel een team dat voor elkaar door het vuur ging. De punten waren belangrijk en zeker verdiend ….en het goede voetbal komt vanzelf wel weer. “  IJFC komt met deze overwinning op de 7e plaats terecht.

Ook nog een compliment voor het jonge 2e elftal van IJFC, dat won uit bij nummer drie CDW met 1-7.

Volgende week speelt IJFC thuis tegen Victoria uit Hilversum. Victoria staat negende en slechts 1 puntje achter IJFC . We hopen weer op de steun van het IJFC legioen.

Na afloop van de wedstrijd tegen Victoria, heeft de A en B selectie gezorgd voor een stukje entertainment met DJ Jerrol en de zangers Robin van der Hoeven en Rene Willikes. Iedereen is uiteraard van harte welkom.