Jong IJFC verliest met 4-0 van kampioen de Meern

Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

In een eenzijdige wedstrijd, met een logischer wijze sterker de Meern heeft IJFC met een jeugdig team met 4-0 verloren van kampioen de Meern. 5 spelers werden gespaard, omdat ze op scherp stonden + een aantal geblesseerde spelers zorgden ervoor dat weer een aantal jeugdtalenten ervaring op konden doen in het eerste elftal. En opnieuw was daar een debutant uit de JO 19-1 die zijn opwachting mocht maken nl Stan van Lierop ( broertje van A selectie speler Sven van Lierop). Stan liet duidelijk zien dat hij in de komende jaren in aanmerking zal komen voor een plek in de selectie. De coaches Rodney Mellema en Dennis Nakken kunnen trots zijn, want naast Stan van Lierop, speelden ook Tim van Tuyl ( linksbuiten ) en Ramon Tolhoek ( centrale verdediger). Daarnaast een groep spelers die vorig jaar nog in de JO 19-1 speelden. Tot 3 minuten voor rust hield IJFC keurig de 0, maar toen viel plots toch de 1-0.

Uit respect voor de kampioen en uit sportiviteit maakte IJFC een keurige erehaag met de spelers en staf + een boeket bloemen, net voor de wedstrijd. Dat werd erg gewaardeerd door vv de Meern.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M . Ouendag en hij floot een uitstekende wedstrijd.

iJFC startte in de volgende formatie:  Arjan Wildvank, Rowan Mankers (46 Bram Jongsma), Ramon Tolhoek, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Erwin van Soolingen ( 46 Stijn de Bie) Mitchel Meinsma (74 Twan van Lierop) , Hicham Chatouani (63 Luuk Linschoten ) Tim van de Brugge, Tijn Harlaar (30 Tim van Tuyl) en Kaj Henriksen.

Vv de Meern wilde vanaf de eerste minuut aan het thuispubliek laten zien, dat ze niet voor niets kampioen geworden waren. In de 1e minuut van de wedstrijd verkeek Rowan Mankers zich op de enorme snelheid van linksbuiten Sillé Gendrig ( speelt volgend seizoen bij GVVV). Als een intercity vloog hij langs de lijn, maar schoot de bal hard over het doel. Rowan herstelde zich daarna uitstekend en bleef gelukkig fit.  Kaj Hendriks kreeg de bal aangespeeld en zag de keeper iets voor zijn doel staan. Zijn afstandsschot miste iets teveel snelheid. In de 20e minuut, vergiste de verder uitstekend spelende Ramon Tolhoek zich met een terugspeelbal, want Sillé Gendrig zat er slim tussen en kwam alleen voor keeper Arjan Wildvank. Arjan hield het hoofd koel en kwam als winnaar uit de bus.

De Meern was sterker, maar de verdediging onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter, bleef vier overeind en de meeste duels vonden op het middenveld plaats. In de 30e minuut de grootste kans voor IJFC. Kaj Hendriks werd goed aangespeeld door Mitchel Meinsma. Kaj rook zijn kans en haalde vol uit, schot helaas geblokt. De rebound kwam weer bij Kaj terecht en hij opende goed op Tim van de Brugge. Tim liet een vlijmscherpe voorzet  net voor langs het doel. In de 42e minuut dan toch de  verdiende 1-0. Onnodig balverlies voorin, waarna de slimme en behendige spits Bob Prins de verdediging uitkapte en vol uithaalde. 1-0.   RUST 1-0

De tweede helft. Na 2 minuten een cornerbal. Deze werd vrij ingekopt en dat leverde al snel de 2-0 op. Het leek een walk over te worden, maar gelukkig knokte IJFC en probeerde het een grote nederlaag te voorkomen. In de 75e minuut een keiharde knal van invaller Abel Prins van de rand van het strafschopgebied 3-0 en in de 80e minuut ook nog de 4-0 door Jurre van der Gun. Na 90 minuten floot scheidsrechter Ouendag voor het eindsignaal en kon de Meern gehuldigd worden. IJFC kon, ondanks de nederlaag, met opgeheven hoofd het veld verlaten. Een zeer jong en onervaren team o.l.v. de ervaren Arjan Wildvank,  Jeffey Stigter en Stefan de Wit, heeft goed partij gegeven.

Volgende week zaterdag moet het team van Patrick van Oort er staan voor de wedstrijd tegen een oude bekende tegenstander Desto uit Utrecht. Alleen winst telt voor IJFC, want verlies betekent direct degradatie naar de 3e klasse.  De medische staf maakt overuren en we hopen dat de selectie een beetje op sterkte komt. We hopen dat er veel IJFC supporters het team komen steunen en aanmoedigen… dat verdient het team.

Één voor allen en allen voor één…

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Groenvliet en de aanvang is 14.30 uur. Succes mannen !!!