IJFC pakt in extremis drie punten tegen JSV Nieuwegein 2-1

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft in blessuretijd de drie punten met moeite binnen gesleept. Tegen JSV Nieuwegein, dat tot dat moment nog op 0 punten stond, was er maar één opdracht en dat was winnen. Dat viel niet mee, want IJFC was niet in goede doen en JSV Nieuwegein deed er alles aan om het eerste punt binnen te slepen en eerlijk gezegd, verdiende ze eigenlijk een punt.

Verzachtende omstandigheid was zeker de mededeling aan de spelersgroep tijdens de bespreking, dat er een aantal wedstrijden overgespeeld moeten worden, omdat Luciano Poeketi een aantal wedstrijden meegespeeld had.

IJFC startte in de volgende formatie:
Kyran Buisman, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Traves Wright, Rowan Mankers ( 69 Tim vd Brugge), Vincent Griffioen en Robin Dambruck (46 Hicham Chatouani).

De wedstrijd begon hilarisch, want pupil van de week, Morris Langerak ( kleinzoon van oud eerste elftalspeler Gerrit Langerak en zoon van Vincent, ook oud 1e elftalspeler) nam samen met Vincent Griffioen de aftrap. Morris omspeelde zelfs de keeper, legde de bal op de doellijn, ging voor de bal zitten, lokte de keeper en gleed de bal met zijn billen over de lijn. Een daverend applaus volgde.

IJFC begon direct gedreven. Dat leverde in de 6e minuut al een eerste grote kans voor IJFC op. Traves Wright gaf een goede steekbal op Vincent Griffioen, Vincent gaf een vlammend schot richting de hoek, maar een uitstekende redding van de keeper. De corner van Ruben van Rooijen werd rakelings naast gekopt door Traves Wright. De eerste twintig minuten waren voor IJFC en JSV Nieuwegein kwam er niet uit. In de 25e minuut een goede ingreep van Stefan de Wit, Stefan dribbelde op en gaf een fantastische dieptebal op Rowan Mankers. Rowan versnelde nog even a la Robben en schoot de bal hard in 1-0. Kort daarna opnieuw een gevaarlijke cornerbal van Ruben van Rooijen, de bal werd licht weggetikte door de keeper, maar de bal werd in tweede instantie goed ingekopt door Gerben Renes. De bal leek in de bovenhoek te gaan, maar werd nog net voor de lijn weggehaald.

Dan enkele minuten later de ommekeer van de wedstrijd. Jeffrey Stigter en Marc vd Klij tikten de bal ongelukkig tegen elkaar. De bal kwam bij toeval bij een speler van JSV Nieuwegein terecht, die alleen op Kyran Buisman afging en scoorde 1-1 . Pech voor IJFC en helemaal uit het niets.

Dat was het sein voor JSV Nieuwegein om de schroom van zich af te gooien en brutaal het initiatief te nemen. IJFC kreeg nog een goede kans na een uitstekende opening van Matthijs van Rooijen, goed ingetikt door Robin Dambruck, maar goede redding van de keeper. Daarna was het JSV Nieuwegein dat de klok sloeg. Eerst een schot, net naast. Daarna een goede ingreep van Kyran Buisman.  Ook IJFC kreeg nog een kans met een goede kopbal van Stefan de Wit, centimeters over de lat… maar het gevaarlijkste moment was voor JSV, vier minuten voor rust. Tot driemaal toe dook Kyran de Buisman de bal uit de doel, de vierde rebound werd nog van de lijn gehaald door aanvoerder Jeffrey Stigter. Daar kroop IJFC door het oog van de naald.

RUST 1-1

De eerste kans na rust was voor IJFC. Een strak schot van de goed invallende Hicham Chatouani werd uit de hoek getikt door de keeper. Daarna was het alle zeilen bijzetten voor IJFC.  Er werd door beide elftallen veel strijd geleverd, maar het voetbal was niet om aan te zien. Veel balverlies en een iets sterker JSV Nieuwegein, dat ook wat kleine kansen creëerde. Toch kreeg ook IJFC nog kansen om te scoren: een schot van Ruben van Rooijen net naast, een goede steekbal van Hicham Chatouani zette Tim van de Brugge alleen voor de keeper. JSV Nieuwegein claimde nog een penalty, maar de goed leidende scheidsrechter Wateler zat er kort op. JSV  Nieuwegein dreigde nog een aantal keren met een goede aanval, maar de gevaarlijkste kansen waren uiteindelijk toch voor IJFC. Eerst een goede voorzet van Hicham Chatouani , goede aanname Vincent Griffioen, geweldig schot net over, een goede actie en voorzet van Vincent Griffioen, kopbal Ruben van Rooijen van de lijn gehaald. JSV Nieuwgein knokte voor een punt en het dreigde bijna te lukken. Wissels en veel blessures zorgde nog voor wat extra tijd. In de 94e minuut een goede passeerbeweging van Hicham Chatouani en een fantastische voorzet op de totaal vrijstaande Traves Wright. Traves knalde de bal direct uit de lucht in de touwen. Een schitterende en bevrijdende goal. Zelfs alle wissels en de pupil van de week doken bovenop de doelpuntenmaker. 2-1 voor IJFC. Deze keer niet verdiend, maar eindelijk zat het een keer mee in de laatste minuut.

In de 96e minuut floot scheidsrechter Wateler, die de streekderby zonder kaarten afdeed,  voor het eindsignaal.

Dinsdag volgt dus de eerste inhaalwedstrijd tegen Benschop. We rekenen op een scherp IJFC en hopen dat onze supporters juist nu de ploeg komen steunen. Dat verdienen de mannen van Patrick van Oort en Theo van der Werf.  De aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur