Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Op een steenkoud sportpark Groenvliet, heeft IJFC onnodig met 0-1 verloren van Victoria. IJFC speelde geen topwedstrijd, maar een gelijkspel zou wel de terechte uitslag zijn geweest. Een corner vlak na rust deed IJFC de das om. Voor de rest gaven beide ploegen niet veel kansen weg. De druiven waren dus zuur voor IJFC, dat een week de tijd heeft om zich op te laden voor de streekderby tegen Geinoord. Ramon Tolhoek ( JO 19-1), maakte zijn competitiedebuut en deed dat uitstekend. Jammer voor IJFC was dat spits Vincent Griffioen al vroeg in de wedstrijd moest afhaken met een blessure. Zijn rol is belangrijk voor het team, vooral zijn manier van coachen, als aanspeelpunt en bovenal gemakkelijk scorend.

IJFC startte in de volgende formatie:  Kyran Buisman, Gerben Renes ( 46 Ramon Tolhoek ), Stefan de Wit ( 70 Tim van de Brugge ) , Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Hicham Chatouani ( 58 Matthijs van Rooijen), Traves Wright, Vincent Griffioen (23 Youri de Kruijf ) , Robin Dambruck

Het eerste half uur was zeker niet onaantrekkelijk, met twee voetballende teams, die beiden de aanval niet schuwden en er een open wedstrijd van maakten. De eerste actie van Vincent Griffioen, die in de eerste minuut de keeper voor zijn doel zag staan en vanaf de middenlijn de keeper probeerde te verschalken. Met moeite kon de keeper redding brengen. Vijf minuten later een slimme actie en een goed schot van de linksbuiten van Victoria. Goede redding Kyran Buisman. Een terugspeelbal werd bijna slim onderschept door Vincent Griffioen, maar de bal kwam met een beetje geluk bij de keeper terecht. Een gevaarlijke corner werd uitstekend ingekopt door Traves Wright, net naast. Een snelle aanval via Ruben van Rooijen, goed verlengd door Traves Wright op Robin Dambruck werd strak voorgegeven. Een vermeende handsbal werd niet gehonoreerd door de prima leidende scheidsrechter Jongejan. Hij stond kort op de situatie. Een gevaarlijke aanval van Victoria werd onschadelijk gemaakt en uitstekend weggekopt door aanvoerder Jeffrey Stigter. RUST 0-0

De thee was net op en de meeste supporters waren nog onderweg naar hun tribuneplaats toen Victoria een corner mocht nemen. De bal leek ver voorbij de tweede paal te vallen, maar daar stond Jim van der Scheer vrij om de bal snoeihard in te koppen 0-1. Een tegenslag voor IJFC, die het uiteindelijk niet meer recht kon trekken. IJFC probeerde het wel, maar de scherpte in de passing en de afronding ontbrak. In de 50e minuut veerde het IJFC publiek op. Youri de Kruijf ontfutselde de bal van een verdediger en schoot de bal met een streep net over de goal. Een vrije bal van Victoria werd uitstekend uit de kruising gepakt door Kyran Buisman.

IJFC ging de laatste twintig minuten alles of niets spelen, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Een corner van Ruben van Rooijen werd nog net voor de lijn weggewerkt.

In de 91e minuut nog een VAR momentje toen Traves Wright binnen het strafschopgebied hard in zijn rug werd gelopen. Scheidsrechter Jongejan gaf na afloop eerlijk toe dat het wel een twijfelgeval was, maar dat hij in een split second moest beslissen en het op dat moment geen penalty vond.  Een eerlijk en uiteindelijk acceptabel antwoord en jammer voor IJFC dat er geen VAR aanwezig was.

Het was verder een keurige en sportieve wedstrijd. Na afloop werd het uiteindelijk nog lang gezellig met een DJ en twee zangers, die ervoor zorgden dat de nederlaag snel weggespoeld werd.

Een compliment voor de supporters van Victoria en IJFC, die de kou op de tribune trotseerden om beide ploegen aan te blijven moedigen. De ijskoude wind stond precies op de tribune. Supporters Cas en Paul opperden om snel stoelverwarming te realiseren en dat lijkt met deze temperaturen geen overbodige luxe.

Volgende week speelt IJFC de streekderby tegen Geinoord Nieuwegein. Dit zijn meestal spannende wedstrijden en we hopen dat veel IJFC supporters de ploeg van Jitse Boonstra en Patrick van Oort zullen steunen.