IJFC krijgt loon naar werken en wint verdient met 3-2 van CDW.

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft onder ideale weersomstandigheden een verdiende overwinning behaald op de gasten uit Wijk bij Duurstede. Na de toch wel onverwachte en pijnlijke nederlaag in Nieuwer Ter Aa heeft IJFC de teleurstelling van zich afgespeeld.

Het vorige duel kreeg destijds een verbazingwekkende wending na de rode kaart werd een comfortabele voorsprong uit handen gegeven en werd er zodoende nipt verloren, het team van Jitse Boonstra en Patrick van Oort heeft zich met deze overwinning sportief weten te revancheren.

IJFC met Vincent Griffioen terug in de basisopstelling na afwezigheid van enkele weken vanwege een hardnekkige blessure. De spits gaf meteen zijn visitekaartje af, de aanvalsleider is een belangrijke schakel en steunpilaar voor het team. IJFC dit seizoen toch al veelvuldig geplaagd door blessures en Corona gerelateerde absentie trad vandaag aan zonder balvirtuoos Hicham Chatouani (griep) en Davy van der Snoek, (blessure).

IJFC startte in de volgende formatie: Kyran Buisman, Rowann Mankers, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen Stijn de Bie ( Matthijs van Rooijen) Traves Wright, Tim vd Brugge (Youri de Kruijf), Vincent Griffioen ( Sven van Lierop) en Robin Dambruck, (Gerben Rennes).

IJFC begon sterk aan de wedstrijd en was zeker het eerste halfuur de bovenliggende partij. De bevrijdende goal kwam in de 28e minuut van de schoen van Vincent Griffioen, tien minuten later was het Traves Wright die vanaf randje zestien de keeper verschalkte met een bekeken afstandsschot in de verre hoek, 2-0. Vlak voor rust de aansluitingstreffer, een terugspeelbal in de voeten van Gijs Klaassens, deze wist wel raad met dit buitenkansje, en bracht CDW geheel tegen de verhoudingen in terug in de wedstrijd 2-1. In de slotminuten van de 1e helft aan bijde zijden nog een reële kans om tot scoren te komen.

Na rust kansen en mogelijkheden om de score te vergroten, IJFC dicteerde en was dominant op de helft van de tegenstander, dit resulteerde in een aantal doelpogingen, waarbij scherpte in de afronding en/of de uitstekende doelman Michael Nieuwenhuizen in de weg stond.

In de 69e minuuut een prachtig doelpunt van Robin Dambruck die de bal met een weergaloze lob de keeper wist te verrassen, 3-1. Tien minuten later, vanuit het niets een lange bal richting het strafschopgebied daar stond Kasper van der Meij geheel vrij hij nam de bal op de pantoffel en liet met een volley doelman Kyran Buisman kansloos, 3-2. In de resterende tijd stelde IJFC de overwinning veilig, een terechte uitslag mede gelet op het veldoverwicht.

Daar waar IJFC het veelal voetballend wilde oplossen hanteerden de bezoekers een speelstijl waarbij de lange bal niet werd geschuwd. De verdediging onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter gaf nauwelijks een krimp. Het was een sportieve wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Gino D'Onorio waarbij er geen noemenswaardige overtredingen werden begaan.

Het team kon wederom rekenen op fantastisch steun van de trouwe IJFC aanhang.

as zaterdag, (26 maart) speelt IJFC dé streekderby in en tegen Benschop spektakel gegarandeerd. Het beloofd wederom een spannende strijd, de belangen voor beide zijn immers groot. Aanvang 14.30 uur, we rekenen op de massale steun vanuit IJsselstein!