Sponsors

IJFC en Geinoord delen de punten en de kaarten in een derby vol strijd 0-0

IJFC 1

0 - 0

Geinoord Nieuwegein 1

Competitie

2e klasse B

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

H. van den Broek

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC en Geinoord delen de punten en de kaarten in een derby vol strijd  0-0

Op een fris en winderig sportpark Groenvliet, hebben IJFC en Geinoord er een spannende derby van gemaakt. De vele bezoekers konden zeker genieten van een open wedstrijd en vooral van de onderlinge strijd.

De ervaren scheidsrechter H van den Broek toonde maar liefst 8 gele kaarten en 2 rode kaarten en zag zelfs nog een rode kaart over het hoofd toen een verdediger van Geinoord tijdens een opstootje een vuistslag uitdeelde. Er ontstonden aan beide kanten kansen, maar gezien het veldspel en het aantal kansen, was IJFC wel iets sterker dan Geinoord.

 

IJFC startte in de volgende formatie:

 

Kyran Buisman ( 68 Arjan Wildvank ) , Rowan Mankers, Davey v.d. Snoek,  Jeffrey Stigter, Marc van der Klij , Matthijs van Rooijen (61 Stijn de Bie), Ruben van Rooijen, Luciano Poeketi, Hicham Chatouani, Vincent Griffioen (77 Archraf el Jerari) en Robin Dambruck (46 Traves Wright)

 

De eerste kans was voor Geinoord, maar de vrije bal op de rand van het strafschopgebied werd door Kops in de muur geschoten. Drie minuten later een vrije bal voor IJFC. Hicham Chatouani haalde vol uit. De bal dreigde in de bovenhoek te verdwijnen, maar met een katachtige reactie wist keeper Stijn de bal via de lat te redden. Een corner van Geinoord werd naast gekopt, maar de volgende grote kans was weer voor IJFC. Een goede aanval via Ruben van Rooijen, Hicham Chatouani en Luciano Poeketi kwam bij Vincent Griffioen terecht. Vincent controleerde de bal met een technisch hoogstandje en knalde de bal vanuit de draai richting de goal. Het schot werd al dan niet met de hand geblokt, maar scheidsrechter van den Broek stond kort op de situatie en vond er zeker geen opzet in. IJFC pakte het initiatief en creëerde een aantal flinke kansen. Eerst werd een corner van Hicham Chatouani net naast gekopt door Luciano Poeketi, daarna een uitstekende bal van Marc van der Klij op Vincent Griffioen, die de bal met een dropkick net over schoot en in de 27e minuut een gevaarlijke corner van Hicham Chatouani, de bal werd vrijwel op de doellijn net door Robin Dambruck gemist. De verdediging van IJFC met Jeffrey Stigter, Davey v.d. Snoek , Marc van der Klij en Rowan Mankers  verdedigde scherp en geconcentreerd en hielden de gevaarlijke aanvallers van Geinoord goed onder controle.

Matthijs van Rooijen ( speelde samen met zijn broer Ruben op het middenveld, onder toeziend oog van trotse vader en oud speler van Geinoord Peter van Rooijen ) onderschepte de bal en gaf een prima voorzet op Robin Dambruck, Robin kopte de bal goed door op Vincent Griffioen. Vincent knalde de bal met een omhaal centimeters langs de paal. In de 31 minuut een vrije bal voor IJFC. Marc van der Klij draaide de bal prachtig richting de bovenhoek, maar opnieuw was het keeper Stijn die een uitstekende redding verrichte. Zijn collega Kyran Buisman kreeg beduidend minder werk te verrichten, maar greep op de juiste momenten in.

 

RUST 0-0

 

In de 46 minuut kwam Geinoord direct scherp uit de kleedkamer. Aanvaller Timo Meerding was zelfs doelman Kyran Buisman al voorbij, maar zijn schot verdween tot opluchting van de IJFC aanhang in het zijnet. Enkele minuten later moest Kyran Buisman handelend optreden bij een hoge voorzet en dat deed hij uitstekend. In de 59e minuut speelde Ruben van Rooijen ( komt weer op zijn oude niveau) zich prachtig vrij en opende op de opkomende Rowan Mankers. Rowan bedacht zich geen moment en leverde een vlammend schot, net naast. Een goed blok van Davey v.d. Snoek voorkwam een goede kans voor Geinoord.  Dan de 62e minuut. Een rode kaart voor Sven Banfi van Geinoord. Hij had een scheldwoord gebruikt, dat door de scheidsrechter niet geaccepteerd werd. 6 minuten later een ongelukkig moment voor Kyran Buisman. In duel met Daniel Kops kwam hij verkeerd terecht en ging door zijn enkel. De net van een blessure teruggekeerde, maar ervaren Arjan Wildvank, moest hem vervangen en deed dat uitstekend.

IJFC pakte de draad weer op. Hicham Chatouani bediende Vincent Griffioen. Vincent tikte de bal met een halve omhaal naar de vrij voor de keeper staande Luciano Poeketi… Luciano raakte de bal helaas maar half en de bal verdween naast het doel. Een verre ingooi van Marc van der Klij kwam bij Vincent Griffioen terecht, schot centimeters naast. Een cornerbal van Ruben van Rooijen werd goed ingekopt door Luciano Poeketi, maar helaas via de rug van een tegenstander die net voor de lijn stond werd de bal opnieuw een corner. Het zat IJFC niet mee.

Toch kroop IJFC nog door het oog van de naald in de 81e minuut. Een afgeslagen corner van Geinoord werd vol ingeschoten en verdween via onderkant van de lat weer het veld in.

 

De laatste twee kansen waren voor IJFC. Eerst liep Hicham Chatouani goed door na een steekbal van Traves Wright, zijn schot verdween via de kluts en de handen van de keeper miraculeus over het doel en een goed pass van Stijn de Bie op Achraf el Jerari werd door Achraf in één keer op zijn schoen genomen, helaas net naast.

In de 94e minuut kreeg de uitstekend spelende Davey v.d. Snoek zijn tweede gele kaart en dus rood. Gelukkig werd het opstootje, dat daarna ontstond, snel in de kiem gesmoord en konden de laatste tien minuten, extra speeltijd uitgespeeld worden. Uitslag 0-0. Twee ploegen die gestreden hadden voor de punten, maar uiteindelijk tevreden moesten zijn met een gelijkspel. Na afloop bleef het nog lang gezellig in de IJFCkantine en zo hoort het ook !

 

IJFC bezet op dit moment de negende plek. Helaas lager dan gehoopt en verdiend, maar de blessureboeg stroomt langzaam leeg: Youri de Kruijf ( geopereerd aan zijn oor), Tim v.d. Brugge, Stijn de Bie ( zat weer op de bank en viel in), Erwin van Soolingen ( zat wel op de bank) en de nog niet 100% fitte Vincent Griffioen hebben twee weken extra om te herstellen. Volgende week is IJFC vrij. Op 20 november speelt IJFC uit bij Victoria in Hilversum. De aanvang is 14.30 uur. De spelers / supporters bus vertrekt om 12.30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!