Sponsors

19.1 wint 1e wedstrijd

Geinoord Nieuwegein JO19-1

1 - 2

IJFC JO19-1

Competitie

Hoofdklasse F

Datum

25 september 2021 13:45

Scheidsrechter

F. W Van Stroe

Accommodatie

Sportpark Parkhout
Parkhout 1
3432NE
NIEUWEGEIN
tel. 030-6065393

Opstelling IJFC JO19-1

Zaterdag stond de 1e competitie wedstrijd op het progamma. Uit bij het altijd lastige Geinoord in Nieuwegein. Gezien de afstand was dit ook wel een kleine derby.

Na een week lang gepuzzeld te hebben met de 17.1 hoe we het nou gingen oplossen kwamen we tot de volgende 11: Kay, Wesley, Ramon, Nigel, Sam a, Twan, Sam M, Milan, Jasper(17.1), Matz(17.1), Tim op de bank zaten Keyanu (17.1), David(17.1) en de zieke Jort. Niet beschikbaar waren: Finn (Herstellende teen blessure donderdag wel weer voorzichtig het e.e.a. gedaan), Wessel (gebroken voet), Marc (enkelbanden) Leon (enkel mag vandaag weer het veld op voor het eerst), Maurice (vocht in de knie) en Wissam (hamstring problemen).

 

Afijn, om 13:50 werd er afgetrapt. Vanaf het begin wilde IJfc voetballen en liet bij vlagen mooi spel zien. De 1e echte kansen waren dan ook voor Jasper die eerst op de paal schoot en daarna net naast kopte. Wie ook beter en beter in de wedstrijd kwam was de 15 jarige Matz Hij speelde erg fris en liet zich vaak zien met hele mooi steekballen. De 0-1 kwam van de voet van Tim. Na een slimme steekbal van diezelfde Matz Schoof Tim de bal via de paal binnen. Eigenlijk had IJfc met 2 a 3-0 voor moeten staan de 1e helft maar de boys vergaten de trekker over te halen.

In de rust 1 wissel Keyanu erin voor Sam.

Geinoord begon de 2e helft direct met druk zetten maar het 1e moment waarbij IJfc eruit kwam lobde Tim de bal binnen 0-2 overigens na een uitstekende steekbal van Keyanu. Daarna kwam Geinoord verder en verder. Geinoord dacht de 1-2 al gemaakt te hebben maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. De 1-2 kwam uit een vrije trap op 20 meter welke hard in de verre hoek werd geschoven. Na 75 minuten moest Geinoord verder met 10 de linksachter moest geblesseerd afhaken Maar de ploeg bleef wel drukken wat resulteerde in enkele kansen. Ook in deze fase kreeg IJfc 3 onnodige gele kaarten. Na 108 minuten spelen vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het eindsignaal.

 

Wat positief is aan deze wedstrijd is dat de 17.1 aantonen dat IJFC de goede weg aan het inslaan is met de jeugdspelers. Laten we hopen dat er snel nog meer jongens richting 1 en 2 kunnen maar we zin absoluut op de goede weg.

Zaterdag spelen we thuis om 12:00 uur op veld 4 tegen Delta Sports 19.1

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!