Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC VR1 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Op het eigen Sportpark werd Hoofdklasser FC Eindhoven VR2 - na een heerlijk meeslepend gevecht - met 2-1 verslagen. Matchwinner werd de 17-jarige Chayenne Rauwerda die haar eerste goal in dienst van IJFC maakte. Wat een moment voor je eerste!

De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor 23 oktober, maar door een coronageval bij Eindhoven werd de wedstrijd destijds afgelast. Gisteren dus in de herkansing. 1e ronde KO-fase, do or die, tegenstander FC Eindhoven VR2. Voor de meiden die van Maarssen afkomstig zijn geen onbekende tegenstander. Die hebben de opkomst van het vrouwenvoetbal bij FC Eindhoven van dichtbij meegemaakt. In het debuutjaar van Maarssen in de Hoofdklasse (2016), werd Eindhoven VR1 kampioen en promoveerde naar de Topklasse waar het sindsdien steevast bovenin meedraait. Eindhoven VR2 promoveerde in 2019 naar de Hoofdklasse. Maarssen had het jaar ervoor in blessuretijd promotie naar de Topklasse misgelopen en was ook in 2019 goed op weg naar promotie. De 1e periode zou bij winst op Eindhoven VR2 gepakt worden, maar in Eindhoven eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, waardoor de 1e periode naar Trekvogels ging. Niet veel later brak corona uit en werd het seizoen afgebroken. De rest is geschiedenis. Er stopten de nodige speelsters bij Maarssen en de rest stapte over naar IJFC. Maar er was dus nog een klein rekeningetje te vereffenen met Eindhoven..
 Dit seizoen is de ploeg overigens goed gestart en staat het op een 4e plek in de Hoofdklasse.

IJFC kende ook voor deze wedstrijd de nodige personele problemen. Nikita Theteroglou zat nog steeds in de lappenmand en op het laatste moment vielen ook Esmee Westland en Cynthia Buis af door ziekte. Hierdoor was het weer puzzelen voor de coach. Sophie Oude Ophuis werd een linie naar achteren gehaald en Anne Vroege startte als rechtsback. De afgelopen zaterdag 5x scorende Iris Werkhoven, startte wederom vanaf het middenveld.

Vanaf de eerste minuut lag het tempo ontzettend hoog in de wedstrijd. De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken en na drie minuten spelen waren ze dichtbij de openingstreffer. Keepster Tamara Kamps wist echter met een wereldredding de 0-1 te voorkomen. Eindhoven bleef daarna dreigend. Met name de snelle rechtsbuiten had het op haar heupen. Tot echte kansen leidde het niet.

Halverwege de 1e helft kwam IJFC beter in de wedstrijd en nam het langzaam de regie over. Captain Laura Gaasenbeek had de 1-0 op haar schoen, maar nam de bal vrij in de 16 niet goed aan. Veel meer grote kansen vielen er niet te noteren in de 1e helft. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Ruststand derhalve: 0-0.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of hij ontbrandde volledig. Binnen de minuut scoorde Kirsten Plug de openingstreffer, en hoe! Na balverovering op de helft van Eindhoven ging de bal razendsnel van man naar man. Met name het razendsnelle doortikken van Sarina Pua was geweldig. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Kirsten, die randje 16 de bal snoeihard in de kruising schoot. Wat een goal! Het was een kopie van de goal die ze 2 weken geleden maakte tegen SSS, al viel die onder de lat en deze puntgaaf in de kruising. Niet normaal hoe hard en zuiver die kan schieten vanuit stand. Hulde voor Kirsten! 1-0!

IJFC was los en speelde een geweldig eerste kwartier na de rust. Kansen op de 2-0 kwamen er ook voor Lois Spliet en Kirsten Plug en nogmaals Lois Spliet via de rebound, maar de bal wou er niet in. Tussendoor kreeg Lois het publiek op de banken met een fraai wippertje over haar tegenstandster.

Eindhoven probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd en opgezweept door het fanatieke publiek ontspon zich een heerlijke wedstrijd. De strijd werd intenser en intenser en IJFC gaf alles.

In de 66e minuut kreeg IJFC op zeer onfortuinlijke wijze de gelijkmaker te incasseren. Een hoekschop bij de eerste paal viel ongelukkig binnen. 1-1. Sarina Pua en Sophie Oude Ophuis waren inmiddels al van het veld en vervangen door Demi van Dijk en de debuterende en pas 16-jarige Bente van der Valk.

Vanaf de aftrap kreeg IJFC bijna de 1-2 te incasseren na een slordigheidje achterin. De ploeg rechtte daarna echter de rug. Aangemoedigd door het fanatieke publiek werd de aanval gezocht en Kirsten Plug kwam een teenlengte tekort voor het doel om de 2-1 binnen te tikken. Ook Laura Gaasenbeek miste een vrije kopkans voor het doel.

En toen was daar de 84e minuut! Lois Spliet veroverde de bal op het middenveld en gaf een heerlijke steekbal op de net ingevallen Chayenne Rauwerda. Zij ging op volle snelheid op het doel af en ramde de bal tegen de touwen! 2-1! De Rauwerdatjes gingen uit hun dak langs de lijn en oma had de tranen in de ogen. Wat een goal en wat een moment voor je eerste goal! Heerlijk!

In het restant van de wedstrijd schoot ze ook nog bijna de 3-1 binnen, maar de bal verdween nipt langs de paal. Ondertussen was ook de net 17-jarige Sam van Alphen ingevallen en zo eindigde IJFC de wedstrijd met twee net 17 jarigen en een 16 jarige debutante. Gescoord werd er niet meer en de buit was binnen voor IJFC. Into the next round!

Gefeliciteerd dames en coach! Wat een heerlijke wedstrijd, wat een passie, wat een strijd en wat een goals. Ik zeg hulde! Zaterdag mogen we het weer laten zien op bezoek bij Topklasser SSS VR1. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara; Anne, Sophie(45.Demi), Lizzy, Nitsa, Lianne(88.Sam), Sarina(62.Bente), Iris(80.Chayenne), Lois, Laura, Kirsten