Nieuwe stunt IJFC VR1 tegen Topklasser SSS! - IJFC

Sponsors

Nieuwe stunt IJFC VR1 tegen Topklasser SSS!

SSS VR1

0 - 2

IJFC VR1

39'
Laura Gaasenbeek (intikker)
Assist: Lois Spliet
41'
Lizzy Bouwman (vrije trap)

Competitie

Groep 1 3e ronde

Datum

13 november 2021 14:30

Scheidsrechter

G.A. Potuijt

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

IJFC blijft stunten in het bekertoernooi. Werd afgelopen dinsdag nog Hoofdklasser FC Eindhoven VR2 verslagen na een ware thriller, vandaag was het de beurt aan Topklasser SSS om op de pijnbank gelegd te worden. In Klaaswaal werd een verrassend eenvoudige 0-2 overwinning geboekt.

Vooraf was het de vraag hoe IJFC hersteld zou zijn van de slijtageslag van afgelopen dinsdag. Met Topklasser SSS uit Klaaswaal, wachtte een tegenstander die uitkomt in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Een ware uitdaging dus.

Een uitdaging was het ook voor onze buschauffeur om door de nauwe straatjes van Klaaswaal (een gehucht in Zuid-Holland dat 4.100 inwoners telt) te komen. Er sneuvelden bijna een paar bomen, maar uiteindelijk wisten we veilig te arriveren.

Bij IJFC één wijziging in de basisopstelling tov afgelopen dinsdag. De weer herstelde Esmee Westland keerde terug in de ploeg ten faveure van Anne Vroege.

Doordat heren 1 van SSS ook thuis speelde, waren we veroordeeld tot een knollenveld naast het hoofdveld. Verre van ideaal als je het van goed positiespel moet hebben, maar goed, je moet nou eenmaal dealen met de omstandigheden die je aantreft.

En gedeald werd er, want IJFC kwam sterk uit de startblokken. Al na 4 minuten spelen werd Kirsten Plug - de vrouw in vorm - goed vrijgespeeld op rechts. Haar voorzet scheerde langs het doel en Iris Werkhoven kwam net een teenlengte tekort om de 0-1 binnen te tikken. Hierna lag het spel 10 minuten stil door een blessurebehandeling bij een SSS speelster.

Na de hervatting was het IJFC dat de klok sloeg. Ondanks het knollenveld werd er bij vlagen goed positiespel gespeeld. Nadat Lois Spliet een voorzet ternauwernood over de lat getikt zag worden door de keepster, leek ze in de 30e minuut de score te openen. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Een discutabele beslissing want ze leek er achter te staan. Ook werd de bal nog geraakt door een SSS speelster voordat hij haar bereikte.

In de 39e minuut was het alsnog raak. En hoe! Het was een schitterende aanval, opgezet vanaf de eigen helft en over 10(!) schijven - zonder tussenkomst van een SSS-speelster - belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van captain Laura Gaasenbeek die het laatste zetje gaf. Tikkie-takkie in optima forma! 0-1!

Twee minuten later was het weer raak. De vandaag bij vlagen weer niet te stoppen Sarina Pua, fladderde langs een paar tegenstanders alsof ze er niet stonden. Om Mohammed Ali te quoten: "Float like a butterfly, sting like bee". Dat is onze Sarina. Ze zweeft als een vlinder en steekt als een bij. Alleen kwam ze aan dat steken niet toe want ze werd hard onderuit geschoffeld. Het leverde een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Lizzy Bouwman ging erachter staan en knalde de bal - met een stuit - in de verre hoek. 0-2! De zoveelste goal van afstand van IJFC. En het is iedere week iemand anders!

In het restant van de 1e helft kreeg IJFC nog wat kansjes, maar die werden niet goed uitgespeeld. Van SSS - de afkorting staat voor Sport Staalt Spieren - viel helemaal niks te duchten. Keepster Tamara Kamps kreeg 1 schot op doel te verwerken vanuit een vrije trap. Dat was het. Voor de rest kwamen ze bijna de middenlijn niet over. Dit tot ontsteltenis van hun coach die zich als een dorpsidioot gedroeg langs de lijn. Ruststand derhalve: 0-2.

De 2e helft hadden we schriftelijk af kunnen doen. IJFC consolideerde de voorsprong en kreeg kansen op de 0-3. Zo raakte Kirsten Plug de binnenkant van de paal. SSS wist wederom niks af te dwingen, op een schotje vlak voor tijd na die voorlangs vloog. Eindstand derhalve: 0-2.

Hiermee heeft IJFC zich geplaatst bij de 11 amateurploegen die nog overgebleven zijn in het bekertoernooi. 3 van de 11 ploegen worden vrijgeloot, de overige 8 spelen nog een tussenronde, waardoor er uiteindelijk 7 amateurploegen overblijven. Die spelen - samen met de 9 eredivisieploegen die instromen - de achtste finales. Als IJFC dus vrijgeloot wordt dan treft het een eredivisieploeg in de achtste finales. Wordt het niet vrijgeloot dan moet het nog een ronde overleven voordat het een eredivisieploeg loot. Dat zijn leuke vooruitzichten!
Het bekertoernooi kan echter voorlopig weer de ijskast in. Volgende week kan de focus weer op de competitie. En die is het belangrijkste. We willen immers kampioen worden. Hercules komt op bezoek in Ijsselstein en daar hebben we nog iets tegen goed te maken. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara, Sophie(45.Anne), Esmee, Lizzy, Nitsa(79.Demi), Lianne, Sarina(79.Sam), Iris, Kirsten, Laura(79.Cynthia),Lois

De beelden: https://www.youtube.com/watch?v=Z-x5K0Vo9gU

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/vn9nyYzA9YDidBu66

Jorgos Theteroglou

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!