IJFC sluit seizoen positief en met winst af : DOSC - IJFC 1-4

G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

Met een sterk verjongd team, heeft IJFC een uitstekende wedstrijd gespeeld bij DOSC in Den Dolder. Een aantal spelers waren door diverse omstandigheden afwezig, maar hun vervangers hebben het meer dan uitstekend gedaan. Mooi om te zien hoe een aantal jonge talenten zich in deze wedstrijd manifesteerden. Bram Jongsma , Mitchel Meinsma en Kaj Hendriksen lieten zich prima melden en ook keeper Kyran Buisman keepte een foutloze wetstrijd. Positief was ook dat Tim v.d. Brugge weer op de weg terug is en zijn stempel direct op de wedstrijd kon leggen.  Natuurlijk speelt DOSC een klasse lager, maar de manier waarop het team van Patrick van Oort ( Jitse Boonstra is een weekje met vakantie met zijn ouders) voetbalde en streed was een lust voor het oog.

IJFC startte in de volgende formatie:  Kyran Buisman, Bram Jongsma, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Matthijs van Roooijen, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Achraf el Jerari (46 Kaj Hendriksen) , Vincent Griffioen (55 Erwin van Soolingen) en Tim van de Brugge (46 Mitchel Meinsma).

Vanaf de eerste minuut nam IJFC het initiatief en trok meteen ten aanval. Dat resulteerde al in de 4e minuut in de 0-1. Vincent Griffioen speelde zich goed vrij en gaf een uitstekende voorzet op de slim vrijlopende Tim v.d. Brugge. Tim schoot de bal strak in de kruising. Dat is nog eens een comeback. Achterin gaf IJFC geen kans weg en speelde de verdediging goed geconstateerd. Op het middenveld strooiden Ruben van Rooijen en Stijn de Bie met goede passes en voetbalde Matthijs van Rooijen een uitstekende wedstrijd. IJFC kreeg nog een paar mooie kansen. Een steekbal van Tim v.d. Brugge werd door Vincent Griffioen snoeihard in het zijnet geschoten. Een mooi pass van Ruben van Rooijen zette Vincent Griffioen alleen voor de keeper, redding keeper. En vlammend schot van Vincent Griffioen werd nog fantastisch gered door de keeper. Tien minuten voor rust sloeg IJFC weer toe. Een aanval over rechts, opgezet door Bram Jongsma, kwam uiteindelijk bij Tim van de Brugge terecht. Tim gaf een scherpe voorzet, Achraf el Jerari probeerde met een snoekduik de bal in te koppen, maar werd behoorlijk gehinderd. De afgeslagen bal kwam bij Marc v.d. Klij terecht. Marc behield het overzicht en gaf een strakke voorzet op Vincent Griffioen. Vincent kopte de bal tegendraads in de kruising. 0-2. Rust 0-2

In de tweede helft hetzelfde beeld. Een sterk IJFC met direct veel druk op de opbouw van DOSC. Dat leverde al snel een aantal kansen op. In de 54e minuut een goede actie van Mitchel Meinsma ( eigenlijk middenvelder, maar deed het als rechtsbuiten zeker niet verkeerd). Mitchel omspeelde zijn directe tegenstander, maar werd onderuit getikt. Marc v.d. Klij draaide de vrije bal hard en strak in. De keeper redde met moeite. De bal kwam voor de voeten van Vincent Griffioen die zich geen moment bedacht en vol uithaalde 0-3. Kaj Hendriksen begon in de verdediging, maar nam de spitspositie over van Vincent Griffioen.  In goede pass van Jeffrey Stigter kwam bij Kaj Hendriksen terecht. Kaj kwam vrij voor de keeper, schoot goed in, maar met een beetje geluk kon de keeper redding brengen met de punt van zijn schoen. In de 75e minuut stoomde Marc v.d. Klij goed op. Hij draaide de bal goed voor de goal en daar torende Stefan de Wit hoog boven de verdediging van DOSC uit en kopte de bal strak in de goal 0-4.

De wedstrijd was gespeeld. In de laatste minuut verloor IJFC de bal op het middenveld en kon de spits van DOSC vrij inschieten 1-4, dat was ook meteen de uitslag.

Een nuttige en aantrekkelijke wedstrijd en een mooie afsluiting van het jaar. Het was na afloop nog even gezellig met de mannen. De selectie gaat genieten van de feestdagen en begin januari zich voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Hopelijk zo snel mogelijk en vooral met publiek, want dat is toch het mooiste om voor te spelen.

Namen de selectie en de staf wensen we iedereen hele fijne en gezellige feestdagen en alvast een sportief en sprankelend 2022 !!