IJFC uitgeschakeld in de 8e finales van de KNVB-beker - IJFC

Sponsors

IJFC uitgeschakeld in de 8e finales van de KNVB-beker

IJFC VR1

0 - 6

PSV

Competitie

Groep 1 Achtste finales

Datum

29 januari 2022 14:30

Scheidsrechter

J.C.C. Barrales

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Het bekeravontuur zit erop voor de dames van IJFC. Tegen de profs van PSV werd met 0-6 verloren. IJFC werd zeker niet weggespeeld en gaf prima partij, maar het krachtsverschil was simpelweg te groot, wat ook te verwachten viel.
 
Ruim een maand had iedereen ernaar toegeleefd. Het hoogtepunt in ieders carrière, spelen tegen een Eredivisieploeg. Vandaag was het dan zover. PSV kwam op bezoek met sterren als Sari van Veenendaal en Desiree van Lunteren. 
Het publiek was massaal toegestroomd om dit te kunnen aanschouwen en om klokslag 14.30 kwamen de speelsters - onder luid applaus - het veld op. Wat een ambiance en wat een heerlijk sfeertje!
 
IJFC begon de wedstrijd zonder smaakmaakster Sarina Pua. Ze was helaas nog niet fit genoeg om 90 minuten te spelen. Zodoende begonnen dezelfde 11 speelsters als vorige week tegen Be Quick.
 
De beginfase wist IJFC zonder noemenswaardige problemen door te komen. De organisatie stond goed en PSV wist niet gevaarlijk te worden. De eerste de beste kans in de 10e minuut was echter meteen raak. Het was een mooi opgezette aanval die met het nodige geluk werd afgemaakt door 78-voudig internationaal Desiree van Lunteren. 0-1
Niet de start die we ons gewenst hadden, maar IJFC liet zich niet van de wijs brengen. De ploeg van coach Griffioen bleef geconcentreerd en gedisciplineerd spelen en kreeg zowaar twee kansen op de gelijkmaker. Eerst was het Kirsten Plug die na een balverovering op het middenveld diep gestuurd werd. Ze sprintte linksback Levels eruit, maar keepster Alkemade (Sari zat op de bank) was net op tijd haar doel uit waardoor Kirsten al struikelend over haar heen viel. 
Niet veel later kreeg captain Laura Gaasenbeek een uitgelezen kans nadat Nikita Theteroglou de bal voor het doel geslingerd had. Vrij in de zestien raakte ze de bal echter maar half waardoor het een makkelijke prooi werd voor keepster Alkemade. Oef wat een kans was dat..
Net op het moment dat IJFC geloofde dat er misschien toch wel iets te halen viel, sloeg PSV hard toe. Tussen minuut 27 en 28 werd er 2x gescoord. Een ingestuurde corner en een fraaie aanval die wederom door Desiree van Lunteren werd afgerond. 0-3
Tevens de ruststand.
 
In de 2e helft werd het conditionele verschil meer zichtbaar. PSV heeft door kunnen spelen in de Eredivisie terwijl IJFC sinds november geen wedstrijd meer gespeeld heeft. Toch hield de ploeg knap stand tot en met de 62e minuut. Een schot met een stuit van Jeslynn Kuijpers zorgde voor de 0-4.
Niet veel later stond het 0-5 na wederom een kopgoal uit een corner. 
Daarna hield keepster Tamara Kamps IJFC een paar keer op de been met fantastische reddingen. Hulde voor Tammie!
In de 86e minuut was ook zij kansloos nadat de bal ongelukkig in eigen doel gewerkt werd. 0-6.
Vlak voor tijd kreeg IJFC nog een goede kans op de eretreffer via Iris Werkhoven. Haar inzet verdween echter over het doel. Dat was jammer. Eindstand derhalve: 0-6
 
Genoten van jullie dames en coach! Het bekeravontuur en de wedstrijd tegen PSV zullen we niet snel vergeten. Ook een bedankje naar voorzitter Remco Bloemheuvel die alles tip top had geregeld. En natuurlijk een bedankje voor het publiek. Wat waren jullie fantastisch vandaag! Hopelijk zien we jullie nog vaak langs de lijn nu het weer mag!
Volgende week hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Sporting. We gaan er weer voor! 
 
Scoreverloop:
10. 0-1 Desiree van Lunteren
27. 0-2 Senna Koeleman
28. 0-3 Desiree van Lunteren
62. 0-4 Jesslyn Kuijpers
69. 0-5 Maruschka Waldus
86. 0-6 Eigen doelpunt
 
Opstelling:
Tamara Kamps;
Nikita Theteroglou,Esmee Westland, Demi van Dijk, Lizzy Bouwman(72.Nitsa Liberakakis)
Sophie Oude Ophuis,Iris Werkhoven, Lianne Grin(55.Sarina Pua)
Kirsten Plug, Laura Gaasenbeek(72.Bente van de Valk), Lois Spliet;
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!