IJFC weer koploper na ruime zege in Wilnis - IJFC

Sponsors

IJFC weer koploper na ruime zege in Wilnis

CSW VR1

2 - 6

IJFC VR1

Assist: Lianne Grin
12'
Lois Spliet (intikker)
... (schot)
16'
26'
Assist: Lois Spliet
40'
Iris Werkhoven (intikker)
Assist: Kirsten Plug
... (schot)
52'
56'
Kirsten Plug (intikker)
Assist: Cynthia Buis
90'
Laura Gaasenbeek (intikker)
Assist: Kirsten Plug

Competitie

1e klasse A

Datum

12 februari 2022 14:30

Scheidsrechter

R.G. van Beijnen

Accommodatie

Sportpark CSW
Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

De dames van IJFC hebben vanmiddag de koppositie heroverd in de 1e klasse zaterdag. In Wilnis werd CSW met 2-6 verslagen. De ploeg van coach Griffioen leidt nu met 1 punt voorsprong op Berkel en een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week wacht de kraker thuis tegen Berkel.

Na het eerste puntenverlies van vorige week tegen Sporting, was het zaak om weer in een goede flow te komen. De voorbereiding op de wedstrijd tegen CSW liep echter allesbehalve optimaal. Nitsa Liberakakis bleek toch nog teveel last te hebben van haar hoofd en ook Anne Vroege raakte geblesseerd op de training. Een tegenvaller voor de coach die ook haar hele bank zag wegvallen doordat dames 2 een wedstrijd in Tilburg had ingelast.  Zodoende werd met slechts 12 speelsters afgereisd naar Wilnis.

En of de duvel ermee speelt, raakten in de warming-up ook nog eens Nikita Theteroglou en Sophie Oude Ophuis geblesseerd. Uiteindelijk konden ze de wedstrijd wel aanvangen, maar van harte ging het niet.

Dan de wedstrijd. Na een rommelige eerste 5 minuten greep IJFC het initiatief. Dit door middel van zeer goed drukzetten van de hele ploeg. Als een stel hyena's werd er op de bal gejaagd en de defensie van CSW wist niet waar ze het zoeken moesten. Het leidde tot talrijke kansen en het had eigenlijk na een kwartier al 0-4 moeten staan. Dat het slechts 0-2 stond was een mirakel. De goals kwamen op naam van Iris Werkhoven - ijzersterk vandaag - en Lois Spliet. De laatste na een heerlijke inswinger van linksback Lizzy Bouwman.

Ging dan alles goed? Zeker niet. Het spel aan de bal liet soms nog te wensen over, al was het alweer stukken beter dan vorige week. En de harde wind maakte het ook niet makkelijk.

Zoals gezegd kwam de thuisploeg nauwelijks van de eigen helft af. De enige die zich onderscheidde was de midmid die een paar keer fraai wegdraaide en de spitsen aan het werk zette. Uit één zo'n moment wist CSW te scoren in de 16e minuut. Complimenten voor de goal want hij was mooi uitgespeeld.

IJFC bleef jagen en de kansen aaneenreigen. Uiteindelijk werd er nog 2x gescoord, maar het hadden er ook 8 kunnen zijn in de 1e helft. Een 2-8 ruststand had de verhoudingen beter weergeven dan de 1-4 waar nu mee gerust werd.

De 2e helft was een stuk minder van IJFC kant. Het jagen en harde werken zat er nog wel in, alleen was het allemaal net wat slordiger dan in de 1e helft. Hierdoor iets minder kansen, al had captain Laura Gaasenbeek de bal voor een leeg doel er wel in mogen schieten.

Uiteindelijk werd er nog 2x gescoord door de vandaag weer keihard werkende Kirsten Plug en toch nog Laura Gaasenbeek in de laatste minuut. De goal van Kirsten werd overigens prachtig voorbereid door Cynthia Buis die sterk inviel na de rust. Ook de thuisploeg scoorde nog een goal op fraaie wijze. Dit na een foutje in de verdediging van IJFC. Vlak voor tijd moest IJFC nog met 10 man verder nadat Lianne Grin van dichtbij in haar gezicht geschoten werd. Het zit niet mee wat dat betreft. Hopelijk valt de blessure mee. Eindstand: 2-6.

Goeie pot dames! Genoten van het collectieve drukzetten en jagen op de bal. Komende week goed trainen en volgende week gaan we er weer voor tegen Berkel!

Scoreverloop:
 6:          0-1 Iris Werkhoven (assist Lianne Grin)
12:        0-2 Lois Spliet
16:        1-2
26:        1-3 Laura Gaasenbeek (assist Lois Spliet)
40:        1-4 Iris Werkhoven (assist Kirsten Plug)
52:        2-4
56;        2-5 Kirsten Plug (assist Cynthia Buis)
90:        2-6 Laura Gaasenbeek (assist Kirsten Plug)

Opstelling:
Tamara Kamps; Sophie Oude Ophuis, Nikita Theteroglou(45.Cynthia Buis), Esmee Westland, Lizzy Bouwman; Sarina Pua, Iris Werkhoven, Lianne Grin; Kisten Plug, Laura Gaasenbeek, Lois Spliet;

Bewegende beelden:  https://photos.app.goo.gl/NNBDwF6z2CW9AqvWA
Jorgos Theteroglou 

Ook Gert-Jan van Heyngen was aanwezig deze middag, Zie zijn foto's en verslag op:  https://www.decal.nl/2022/02/ijfc-duidt-het-verschil-bij-csw/ en https://www.flickr.com/photos/95028150@N06/albums/72177720296648191 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!