IJFC VR1 BOEKT ZEVENKLAPPER TEGEN BERKEL! - IJFC

Sponsors

IJFC VR1 BOEKT ZEVENKLAPPER TEGEN BERKEL!

IJFC VR1

7 - 1

Berkel VR1

Kirsten Plug (schot)
24'
Assist: Lianne Grin
Lois Spliet (schot)
41'
Assist: Sarina Pua
Lois Spliet (schot)
50'
57'
Assist: Lianne Grin
Iris Werkhoven (intikker)
64'
Assist: Lois Spliet
78'
... (schot)
Kirsten Plug (schot)
79'
Assist: Lianne Grin
86'
Assist: Lois Spliet

Competitie

1e klasse A

Datum

19 februari 2022 14:30

Scheidsrechter

W.D.M. van Arnhem

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft de topper tegen Berkel met liefst 7-1 gewonnen. De ploeg van coach Griffioen wervelde over het veld en liet geen spaan heel van de gasten. Hiermee staat IJFC steviger aan kop en is het de ploeg met de minste verliespunten.

Vandaag was het dan zover. De topper tegen Berkel dat al z'n 7 competitiewedstrijden nog gewonnen had. Een pittige opgave, ook al doordat IJFC in de aanloop werd geteisterd door blessures. Liefst 5 speelsters ontbraken of konden niet in de basis starten.

Coach Griffioen denkt echter niet in problemen maar in uitdagingen. De 16-jarige Bente van der Valk werd voor de leeuwen gegooid op het middenveld en centraal achterin was er een plek voor de 20-jarige Demi van Dijk. Aangezien de andere centrale verdedigster - Esmee Westland - ook nog maar 20 is, speelde IJFC dus met een piepjonge as. Routinier en spelverdeelster Lianne Grin verhuisde op haar beurt naar de spits positie. Een plek waar ze maar heel incidenteel gespeeld heeft bij vv Maarssen. Maar onze klasbak uit Friesland kan op elke positie uit de voeten.

De bezoekers uit Berkel en Rodenrijs kwamen sterk uit de startblokken. Met de wind mee werd IJFC vastgezet op de eigen helft en de eerste vijf minuten waren duidelijk voor hun.

Daarna was het echter tijd voor de grote IJFC-show. Wie dacht dat storm Eunice zwaar was, had nog geen kennis gemaakt met de storm IJFC. Dat was er één van orkaan kracht! De ploeg wervelde 20 minuten lang over het veld. In dat tijdsbestek werden maar liefst 6 grote kansen gecreëerd. Lianne Grin en Iris Werkhoven kwamen echter net een teenlengte tekort op voorzetten vanaf de zijkant, Sarina Pua miste alleen voor de keepster, Kirsten Plug raakte de lat en schoten van Cynthia Buis en Lois Spliet misten net precisie.

In de 24e minuut viel dan toch de dik verdiende openingstreffer. De geweldig spelende jonkie Bente van der Valk veroverde brutaal de bal op het middenveld en stuurde spits Lianne Grin diep op links. Die gaf op haar beurt een perfecte voorzet op de naar binnengekomen Kirsten Plug. De vrouw in vorm bij IJFC, had weinig tijd nodig. Aannemen met rechts en uithalen met links. BAM! 1-0.

Het duurde vervolgens tot de 41e minuut voordat de score verdubbeld werd. Maar wat een goal! Het hoogtepunt van de middag. Een aanval over 8 schijven, met constant speelsters in beweging en op andere posities. Rechtsbuiten Kirsten Plug die de bal links op de eigen helft veroverd, spits Lianne Grin die op de linksbuiten positie opduikt en een perfecte kaats geeft, linksbuiten Lois Spliet die in de spits opduikt en rechtsback Cynthia Buis die op de rechtsbuiten positie eroverheen knalt. De tegenstander zag helemaal scheel van zoveel positiewisselingen. Uiteindelijk was het Lois Spliet die de bal - randje 16 - met heel veel gevoel over de keepster lepelde. WAT EEN GOAL! 2-0! Tevens de ruststand.

De 2e helft begon zoals de 1e helft. Berkel kwam weer sterk uit de startblokken en kreeg wat corners te nemen. Dit leverde geen gevaar op. De eerste de beste kans voor IJFC was echter wel raak. In de 50e minuut kwam de keepster uit haar strafschopgebied om een bal weg te werken. Dat ging niet helemaal goed. Het was grabbelen geblazen en Iris Werkhoven wist haar uit te spelen waarna de bal voor de voeten van Lois Spliet viel. Die schoof de bal gedecideerd binnen. 3-0!

Zeven minuten later was het weer raak. Bente van de Valk veroverde de bal door goed druk te zetten rond de 16 van de tegenstander. Lianne Grin tikte de bal vervolgens meteen door op Iris Werkhoven die door een geweldige balaanname twee speelsters het bos in stuurde. Alleen voor de keepster bleef ze cool en schoof de bal in de verre hoek! 4-0!

Alle remmen gingen los bij IJFC en het leek wel of iedere kans erin ging in de 2e helft. In de 64e minuut was het wederom Iris Werkhoven die na een fraaie aanval het net wist te vinden. 5-0!

In de 78e minuut scoorde Berkel enigszins gelukkig de 5-1. De bal werd van richting veranderd.

Een minuut later stond het alweer 6-1. De in bloedvorm verkerende Kirsten Plug scoorde uit een bijkans onmogelijke hoek. Man, man, man. Waar gaat het eindigen met die meid. Alles wat ze aanraakt veranderd in goud.

Het slotakkoord was voor Iris Werkhoven die raakte kopte uit een corner. Haar derde van de middag en haar dertiende goal alweer in de competitie. Hulde ook voor onze Iris! Eindstand derhalve: 7-1!

Dames, ik heb genoten van jullie! Wat een focus, wat een scherpte, wat een wil om te winnen. Heerlijk! Complimenten ook aan de coach die met een gehavende selectie dit voor elkaar wist te boksen. Let's keep the vibe going!!!

Scoreverloop:

  1. 1-0 Kirsten Plug (assist Lianne Grin)
  2. 2-0 Lois Spliet (assist Sarina Pua)
  3. 3-0 Lois Spliet (assist Iris Werkhoven)
  4. 4-0 Iris Werkhoven (assist Lianne Grin)
  5. 5-0 Iris Werkhoven (assist Lois Spliet)
  6. 5-1
  7. 6-1 Kirsten Plug (assist Lianne Grin)
  8. 7-1 Iris Werkhoven (assist Lois Spliet)

Opstelling:

Tamara Kamps; Cynthia Buis(45.Nikita Theteroglou), Esmee Westland, Demi van Dijk, Lizzy Bouwman; Sarina Pua, Bente van der Valk(83.Sophie Oude Ophuis),Iris Werkhoven; Kirsten Plug, Lianne Grin(83.Laura Gaasenbeek), Lois Spliet;

De foto's: https://photos.app.goo.gl/tNRFEUuuJSewAUGs5

De beelden: https://www.youtube.com/watch?v=TYcHxl_exP4

Gorgos Theteroglou  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!