Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC zijn koploper af na een nieuwe nederlaag tegen Ijzendijke. Op het eigen Sportpark werd volkomen onverdiend met 0-2 verloren. Het zijn helaas de harde feiten.

IJFC begon de wedstrijd met Sarina Pua terug in de basis. Tevens was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Sharon vde Bilt. Zij verving de geschorste Cynthia Buis.

Vanaf de 1e minuut was er maar één ploeg die voetbalde, dat was IJFC. Ijzendijke werd vastgezet op de eigen helft en er volgde een stortvloed van aanvallen. Helaas was - net als vorige week - de eerste de beste counter meteen raak voor de bezoekers. Zo stond het na 8 minuten spelen plots 0-1.

IJFC was even van de leg na de goal, maar herpakte zich na zo'n 10 minuten weer. De rest van de 1e helft was een waar bombardement op de goal van Ijzendijke. Onder leiding van een voortreffelijk spelende Sarina Pua - was bijna bij iedere kans betrokken - werd er kans op kans gecreëerd. Die verdomde bal wou er echter niet in. Zo zochten beiden ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

De 2e helft was een stuk minder dan de eerste. IJFC kreeg er moeilijker druk op, mede doordat het spel veelvuldig stil lag door blessure behandelingen. Desondanks was er maar één ploeg in de aanval, dat was IJFC. Maar ook nu wou de bal er niet in. Zo miste Kirsten Plug een uitgelezen kans op 5 meter van het doel.

De bezoekers toonden zich een stuk effectiever en scoorden uit hun tweede kans hun tweede goal in de 84e minuut. 0-2. Zo onrechtvaardig kan voetbal zijn helaas.

IJFC gaf nog niet op, maar toen Lois Spliet ook een kans voor een leeg doel miste, wist je dat het niet zo mocht zijn vandaag. Eindstand derhalve: 0-2

Het is balen dames. Iedereen is er ziek van, maar jullie kunnen jezelf niks verwijten. Meer als 100% geven kun je niet doen. Het zit gewoon niet mee. Als er 1 bal ingaat volgen er waarschijnlijk meer. Maar dan moet hij wel vallen. Het hele seizoen schieten we ze uit alle standen erin, maar nu wil het even niet. Het is helaas de realiteit. Koppen omhoog en volgende week weer met frisse moed er tegenaan. Eens houd de pech op!

P.S. Speciale vermelding voor Sharon vde Bilt die al twee jaar niet in dames 1 gevoetbald had maar het vandaag uitstekend deed.

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou, Esmee Westland, Sharon vde Bilt, Lizzy Bouwman; Sarina Pua(80.Sam van Alphen), Iris Werkhoven, Sophie Oude Ophuis; Kirsten Plug, Laura Gaasenbeek(83.Chayenne Rauwerda), Lois Spliet;