Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC VR1 weet weer wat winnen is. Na drie nederlagen op rij werd in eigen huis CSW met 3-1 verslagen. Hoogtepunt van de middag was de kopgoal van Iris Werkhoven. Eentje waar Luuk de Jong jaloers op zou zijn!

Na het uit handen geven van de koppositie vorige week, was het de vraag hoe IJFC vandaag voor de dag zou komen. Met nog 6 wedstrijden te gaan en 2 verliespunten meer dan de koplopers Sporting en IJzendijke, rest IJFC maar 1 opdracht: de rest van de wedstrijden winnen en dan kijken waar het schip strandt.

Dat moest dan wederom gebeuren zonder het rijtje geblesseerden waar IJFC al weken mee kampt. Sterker nog, hij werd verder uitgebreid met smaakmaakster Sarina Pua die nog altijd kampt met knieklachten.

Hierdoor was er voor de tweede keer een basisplaats voor de 17-jarige Sam van Alphen. Verder verraste coach Griffioen door het in de spits opstellen van linksback Lizzy Bouwman en het naar achteren halen van linksbuiten Lois Spliet. Zij begon op linksback. Captain Laura Gaasenbeek kwam voor de derde keer in drie weken tijd op een andere positie terecht. Dit keer die van centrale verdedigster. Onze 'Gaas' kan overal spelen!

IJFC begon de wedstrijd gedisciplineerd. Het was zaak om niet weer vroeg in de wedstrijd tegen counters aan te lopen zoals de laatste twee weken. Dat ging uitstekend. Met onze snelheidsduivel en kilometervreetster Lois Spliet achterin, had IJFC de zaken goed op orde. De snelle rechtsbuiten kwam er niet aan te pas en de verdediging gaf nauwelijks een kans weg gedurende de hele wedstrijd.

Aanvallend werd er ook prima gecombineerd. Het leverde de nodige kansen op in de beginfase en in de 25e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken na drie wedstrijden niet gescoord te hebben. En wie anders dan Lizzy Bouwman was degene die hem scoorde. Weliswaar een intikker, maar toch. Je moet er maar staan! En zo pakte de tactische aanpassing van de coach uitstekend uit. 1-0!

In het restant van de 1e helft creëerde IJFC kans op kans. Met name uit corners en ingooien was de ploeg een paar keer heel dichtbij de 2-0. Zo raakte Cynthia Buis nog de bovenkant van de lat en ook Sam van Alphen en Laura Gaasenbeek waren dichtbij een goal. Ook afstandsschoten van Nikita Theteroglou en Iris Werkhoven misten maar net het doel of konden ternauwernood gepareerd worden door de keepster. Gescoord werd er niet meer en zodoende zochten beiden ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamers op.

Aan het begin van de tweede helft was er even een schrikmomentje voor IJFC. De linksbuiten van CSW wou vanaf de achterlijn een voorzet geven maar de bal viel pardoes op de lat. Thank god..

Daarna ging IJFC weer door waar het mee geëindigd was in de 1e helft. Vol op de aanval spelen. Dit resulteerde in de 73e minuut in de dikverdiende 2-0. En wat voor één! Een fraai genomen corner van de sterk ingevallen Chayenne 'Bambi' Rauwerda, werd snoeihard binnengekopt door Iris Werkhoven. Ze zweefde a la Luuk de Jong door de lucht. Wat een timing en wat een sprongkracht. Heerlijk! De bal sloeg als een granaat binnen. 2-0! Tevens haar 20e goal van het seizoen. Ik zeg hulde voor Iris!

Drie minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Onze terriër Sophie Oude Ophuis veroverde met een geweldige tackle de bal bij het strafschopgebied van CSW en Sam van Alphen werd vervolgens neergelegd. Een vrije trap was het gevolg en onze terriër kan behalve geweldig tackelen en voetballen ook geweldige vrije trappen nemen. Dat etaleerde ze nu weer door de bal op de lat te krullen. De bal ketste vervolgens terug op het hoofd van onze Bambi en via haar hoofd op de uitgestoken arm van een CSW verdedigster. Penalty! Specialist Nikita Theteroglou ging erachter staan en schoot hem strak in de hoek. 3-0!

In de 80e minuut wisten de bezoekers toch nog te scoren. De goal had eigenlijk afgekeurd moeten worden omdat ze hem met de hand meenam en aanvallend hands moet altijd afgefloten worden. Kennelijk niet bekend bij deze scheids want hij keurde hem toch goed. 3-1.

In de laatste 10 minuten kreeg IJFC nog diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Zo schoot onze Bambi uit stand nog een keer snoeihard op de paal. Gescoord werd er niet meer en dus was 3-1 tevens de eindstand.

Complimenten dames en coach! Goed gerevancheerd na de lastige afgelopen weken. Dat is karakter tonen. Ook een dikke pluim voor de jonkies die uitstekend speelden/invielen. Volgende week Hercules-uit. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou, Laura Gaasenbeek, Esmee Westland, Lois Spliet; Sam van Alphen, Iris Werkhoven, Sophie Oude Ophuis; Cynthia Buis(63.Chayenne Rauwerda), Lizzy Bouwman, Kirsten Plug;