Doelpuntloos gelijkspel voor VR1 - IJFC

Sponsors

Doelpuntloos gelijkspel voor VR1

Ter Leede VR2

0 - 0

IJFC VR1

Competitie

1e klasse A

Datum

21 mei 2022 11:30

Scheidsrechter

M.D. MacAndrew

Accommodatie

Sportpark Roodemolen
Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-214098

 
IJFC heeft vanmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Ter Leede VR2. Het was voor de verandering een keer wel een terecht puntverlies.
IJFC begon de wedstrijd met Sarina Pua terug in de basis. De smaakmaakster van IJFC had weken aan de kant gestaan met een knieblessure, maar werd fit genoeg bevonden om één helft mee te doen vandaag. Tegenover haar rentree stond de absentie van linksback Lizzy Bouwman vanwege haar studie en Lois Spliet vanwege disciplinaire redenen. Esmee Westland begon op de bank vanwege het missen van een training.
En zo viel er het nodige te puzzelen voor coach Griffioen. Nikita Theteroglou schoof van de rechtsback naar de linksbackpositie en centraal achterin was er een plek voor Sharon vde Bilt. Voorin werd Lois Spliet vervangen door de 18-jarige Chayenne Rauwerda.
Op een winderig Sportpark Roodemolen was de eerste kans van de wedstrijd voor Ter Leede. De spits van de thuisploeg kon na een lange bal van achteruit doorlopen richting strafschopgebied, maar zag haar inzet gekeerd worden door keepster Tamara Kamps.
De wedstrijd golfde daarna op een neer. Beide ploegen wouden voetballen (ook weleens fijn) en het tempo lag hoog. De opbouw van IJFC zag er daarbij prima uit tov vorige week. Veel meer urgentie, initiatief naar voren en niet de eerste man inspelen maar de diepste. Helaas was het vervolg aan de bal een stuk minder. Met name op het middenveld en voorin werd erg veel balverlies geleden.
Desalniettemin kreeg IJFC in de 15e minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Een verdedigster van Ter Leede kreeg de bal op de arm en de scheidsrechter wees naar de stip. Makkelijk gegeven, maar cadeautjes moet je uitpakken. Dat gebeurde echter niet. Specialist Nikita Theteroglou schoot hem niet eens zo slecht in, maar hij was niet ver genoeg in de hoek. De keepster kon hierdoor met een katachtige reflex redden. En zo bleef het 0-0.
De thuisploeg liet daarna zien dat het voetballend misschien wel de beste ploeg is waartegen we dit seizoen gespeeld hebben. Met een uitstekende opbouw - twee centralen die breed staan, middenvelder die er tussenkomt en lopende backs - had IJFC het erg lastig. Met name over onze rechterkant kwam de back er steeds overheen en moesten Chayenne en Kirsten constant meeverdedigen tot ver op de eigen helft. Het leidde tot de nodige kansen voor Ter Leede die er wonder boven wonder niet ingingen. IJFC mocht de handen dichtknijpen dat het niet 3-1 stond bij de rust. De scheidsrechter genoot zichtbaar ook van de wedstrijd, want hij trok maar liefst 7 minuten blessuretijd erbij. Waar hij die vandaan haalde mag Joost weten.
Na de rust had IJFC de zaken een stuk beter voor elkaar. De ploeg stond beter waardoor de thuisploeg nauwelijks meer gevaarlijk werd. Zelf wist het echter ook weinig te creëren. Het spel aan de bal bleef daarvoor te slordig. Het werd hierdoor een echte vechtwedstrijd met veel passie en duels.
Na een halfuur spelen dan toch een grote mogelijkheid voor IJFC. Topscorer Iris Werkhoven kon alleen op de keepster af maar schoof de bal rakelings langs het doel.
Acht minuten voor tijd viel Nikita Theteroglou uit met een hamstringblessure. Doordat IJFC geen wissels meer had moest de ploeg met 10 man verder. In de problemen kwam de ploeg echter niet meer en in de dying seconds kreeg het zelfs nog een goede schietkans via Sophie Oude Ophuis. De bal ging echter naast. Het zou ook teveel zijn geweest gezien de kansen voor Ter Leede in de 1e helft. We zijn geen Ijzendijke 😉 Eindstand derhalve: 0-0
Hard gewerkt allemaal dames. Complimenten. Zat helaas niet meer in vandaag. Het goede nieuws is dat de ziekenboeg een beetje leegstroomt. Lianne maakte vorige week haar rentree en vandaag Sarina. Volgende week zijn Lois en Lizzy ook weer terug. Dat moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. We gaan knallen! 💪

Beelden: https://www.youtube.com/watch?v=LToJFedRjs4 

Jorgos Theteroglou 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!